Beleefdag.

on dinsdag 11 juni 2019
Onze vereniging organiseerde dit jaar op 2e Pinksterdag een Natuur Beleefdag. Gisteren dus. In het bos. Bij de grote vijver.

Het was een groot succes. Alle complimenten gaan naar Greetje en Niek, die het georganiseerd hebben. En ook naar de vele vrijwilligers natuurlijk die de hele dag bezig waren met broodjes bakken en nestkastjes timmeren en waterbeestjes vangen en schminken en er was een vlinderexcursie en een vlinderspel ...

....... en nog véél en véél meer.


We hadden zelfs ...... zingende boswachters!! Waar zie je dat nou ooit!

Ik stond ook in die tent, van Staatsbosbeheer, met de folders. Ik had dus eigenlijk de saaiste kraam, want niemand was natuurlijk geïnteresseerd in folders. Mensen kwamen voor de leuke aktiviteiten. Maar door de zingende boswachters was het bij ons in de tent gelukkig ook heel gezellig!

Stropakken op de grond om op te zitten. En lekker naar muziek van de Beatles luisteren en naar mooie blues. Echt top, die boswachters!

De timmerkraam was ook een succes. Voor al die jongetjes en meisjes natuurlijk, maar de vaders hadden er net zoveel lol in, om zo'n nestkast in mekaar te timmeren.


 
Uileballen uit elkaar pluizen, schminken, meedoen met het vlinderspel, waterdiertjes bekijken door een echte microscoop.

Veel kinderen bleven de hele middag.

Oók nog een ritje maken natuurlijk!

Nou. Pffft. Poehoe.

De Natuurbeschermingsvereniging heeft van zich laten horen en zien! 😊😊😊

Er waren wel duizend bezoekers. En de fietstocht die ook nog werd georganiseerd daar waren ook nog 270 mensen.

Ik zeg het maar even. Als compliment voor de organisatie. Zelf heb ik er weinig werk aan gehad. Alleen maar plezier. En na afloop met het hele team patat eten.

En dan de volgende dag, vandaag ...  dan moet al het werk van twéé dagen in één dag gepropt worden. Dat was dus even aanpoten. Wat er is gebeurd? Och, wieden. En rupsen, kevers en slakken weghalen. 

En wieden.

En het mooie margrietenpad lopen, met Brit.
Morgenvroeg nog even flink aan de bak, en dan ... logés! 😊


7 reacties:

Roxanne zei

Dat ziet eruit als een zeer geslaagde dag zeg!

Anoniem zei

wat ontzettend leuk, groeten mijntje

Renske zei

Een zeer geslaagd én gezellig dagje dus. Jullie hadden ook nog mooi weer.
Wat zijn jouw aardbeien mooi. Ik heb alleen nog maar paar bloempjes. Misschien omdat het hier aan de kust toch minder warm is.

tientonnerelf zei

Wat een leuk dagje uit !
Vandaag heb ik alles klaargemaakt om morgen vlierbloesem met rabarbersiroop te maken. Ik ben fan van gewone vlierbloesemsiroop en die heb ik al klaar, dus morgen proven van jouw recept! Leuk !

pieke zei

goed zeg!

Lies zei

Hoedje af voor jullie !
Sprekende foto's, Clarien !
Lie(f)s.

Willem zei

Het heette beleefdag, en aan de foto's te zien was er ook voor alles en iedereen wat te beleven. Daarom een diepe buiging van mij voor je vereniging en de mensen die het allemaal georganiseerd hebben.
Mijn complimenten!