... hun daaro wel.

on vrijdag 22 december 2017Als je wat over hebt is het misschien een idee om dat naar de voedselbank te brengen.

Bij de voedselbanken proberen de vrijwilligers om de klanten rond kersttijd iets extra´s mee te geven. Een pak kaarsen of een doosje chocola of een andere kleinigheid. Net iets meer dan de basisdingen.

Veel particulieren rijden deze dagen langs en brengen spontaan spullen. Dozen vol soms.

Ik had 50 kilo aardappels meegenomen. Nou niet echt heel feestelijk .... aardappels ..... maar ja, dat is wat we hebben. Maar ze waren er ontzettend blij mee want aardappels die wil iedereen graag hebben. Het is nog steeds voedsel nummer 1.

Als ik dat geweten had ... we konden best nog meer kratten missen.

De vrijwilligers bij de voedselbanken werken hard deze weken. Er komen extra spullen binnen en dat moet weer gesorteerd worden en eerlijk verdeeld.

Mijn kratten werden uitgepakt en ik kreeg ze netjes terug en ze werden zelfs naar de auto gebracht. Want die twee vrouwen kunnen dat niet tillen toch? Die zanderige kratten? Haha Marjan en ik hadden ze er mét inhoud naar toe getild -- maar lief bedoeld.

Er hing een mooie sfeer in het gebouw. Want er zijn veel extra spullen en daar zijn gevers en ontvangers allemaal heel blij mee. Dat is niet altijd zo, dat er zoveel is. Afgelopen zomer was er een tijd te weinig voedsel. Het wisselt sterk.

Toen wij weggingen reed er een meneer voor, die zijn kerstpakket kwam brengen.

'Mag ik een foto maken?' Dat mocht.
'En waarom geeft u uw pakket weg?' vroeg ik

'Omdat ik het niet nodig heb en hun daaro wel.'


Omdat ik het niet nodig heb en hun daaro wel ..... 

.... mooi gezegd onbekende meneer. Want dat is de essentie van het hele geven.8 reacties:

Es zei

mooi Clarien...zowel de aardappels al het pakket. Ik won deze week 2 cheques bij de supermarkt 1 voor het opgegeven gezin en 1 voor mijzelf waar ik uiteraard weer een goede bestemming voor had. 2 gezinnen blij met extra euro's voor de kerstboodschappen.... X Es

DagelijkseOnzinDingen zei

Wat mooi! Hier in het dorp staan de vrijwilligers van de voedselbank meestal een zaterdag in december in het winkelcentrum voor de supermarkt. Als je naar binnengaat dan krijg je een briefje mee met producten waar behoefte aan is. Dan vragen ze of je een extra boodschap wilt kopen en die dan wil doneren aan de voedselbank. Wij zetten dan een extra tas in de kar en vullen die met rijst, pasta, potten groenten, blikken soep, aardappelpuree, potten jam, kerstchocolaatjes en nog veel meer wat op het lijstje staat. Die tas kieperen we om in de bakken van de vrijwilligers en zij zorgen dat het weer goed verdeeld wordt. De meeste mensen doneren wat en zo is er lekker veel extra. Het is jammer dat er een voedselbank nodig is maar als iedereen wat doneert hebben die mensen ook een wat prettigere kerst! En verse aardappelen van het land is natuurlijk heerlijk! Een prachtcadeau! Fijne kerstdagen Clarien!

Petra1945 zei

Ach... Ja, hier stonden ze gisteren (misschien ook wel langer?) bij de Jumbo. Niet ervoor, maar erin! Je kreeg een kaartje met vijf of zes producten waar het meeste behoefte aan was (aardappelpuree, rijst, koffie) en precies DIE producten stonden op een rijdende stelling vlak voor de kassa's. Werkte als een tierelier!
Het was ook echt een campagne, hoor. Met een team enthousiaste jonge meiden in kerst-rode shirts met opdruk, dat werkte zeker niet tegen.

Happy Earl Grey zei

Helaas heb ik geen moestuin, maar ik draag wel altijd een steentje bij voor de voedselbank tijdens de supermarkt actie. Fijne kerst en groetjes El

johmar zei

Ik heb een van mijn kerstpakketten gedoneerd en ook bij de supermarkt een bijdrage in de dozen gedaan, ik vind het altijd een mooie actie omdat wat je doneert ook voor de volle 100% bij diegene terechtkomt waar het voor bedoeld is.

Wonen en leven in Roemenie zei

Vroeger stonden ze van de vereniging altijd in de pastorie en kon je daar levensmiddelen inleveren rond de kerst en zo voor je medemens wat doen. Nu wij in Roemenie wonen doen we het anders we hebben eind oktober /begin november al bij een ouder echtpaar hier op het dorp veel levensmiddelen gebracht.En via een andere stichting 2 grote levensmiddelen pakketten hier aan arme gezinnen gegeven .Maar eigenlijk zou je het hele jaar van je ''overvloed'' aan je minder bedeelde medemens kunnen geven . Fijne en goede dagen en een goed 2018 alvast gewenst

Gr henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Anoniem zei

Mooi dat je zo ook weer wat licht kon brengen in het leven van mensen, die afhankelijk zijn van de voedselbank. Heb naar de slotuitzending van de inzamelingsactie gekeken in onze provincie, het viel mij op dat er niet alleen blijdschap was bij de coördinatoren van de diverse voedselbanken maar ook bij de mensen die kwamen doneren voor een ander, hartverwarmend. Fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2018 gewenst.

Anoniem zei

wij geven elk jaar soms iets meer en soms iets minder (ligt aan onze eigen situatie). de mevr van de straatkrant die altijd lief gedag zegt krijgt iets extra's . in het winkelcentrum staan altijd vrijwilligers van de voedselbank waar je boodschappen op kan zetten ( ook hier een kettingreactie als mensen zien dat je iets koopt doen ze het zelf ook ) en dan wil ik toch nog even het blog van annemiek van deursen mijmeringen noemen zij doet het hele jaar zoveel goeds voor anderen in het consuminder huis. en aan het einde van het jaar wil ze altijd graag nog iets extra's doen .
ps ik lees heel graag mee met je positieve blog xxx