Tomaat vervangen door ..... ??

on vrijdag 1 december 2017


D'r zijn natuurlijk ook van die dagen waarop eigenlijk niks gebeurt.

Gewoon, alles z'n kalme gangetje ... dieren, huis, erf en tuin. Boodschappen. Stukje wandelen.

Peterselie redden van de vorst en binnen zetten.


Tot slot was er vanavond toch nog één klein projectje .... want .... hoe vervang je de tomaten? Als de oogst mislukt is?

Tomaten kan je bijna niet vervangen.

Wat smeer je op de pizza als ondergrond? Ik heb een saus gemaakt van pompoen, met flink olie, en wat ui, knoflook. Staafmixeren. Hm. Wel lekker hoor maar geen tomaat.

Klein scheutje azijn er bij voor de frisheid.

Een dikke laag ervan gaat op een pizzabodem, en dan ... beleggen. Ui, prei, nog meer pompoen, veel pesto, drupje olie, peper, zout, en een laag geraspte kaas.

Het ziet er uit als een groentetaart.
Ik zal eerlijk zijn. Het was prima te eten. Maar het was geen pizza. Tomatensaus is gewoon niet te vervangen.

Hopelijk volgend jaar een betere tomatenoogst, aan de hand van Tomatendokter! 😊


4 reacties:

Willem zei

Lijkt me niks mis met een andere saus op de pizzabodem dan altijd die eeuwige tomatensaus, al had ik niet zo gauw gedacht aan pompoensaus. In mijn geval zal wel meespelen dat ik tomaten hartstikke lekker vind om zo op te eten of in een salade te verwerken, maar op het moment dat ze verwarmd worden walg ik ervan. Dat geldt ook voor de populaire tomatensoep en pasta, door mij gekookt is altijd tomaten(saus)vrij, maar zit altijd wel vol met allerlei groente. Op dit moment is pasta met vis (tonijn, zalmsnippers, witvis etc.) en roergebakken spinazie redelijk populair bij mij. Snel klaar te maken en goed op smaak te brengen met wat kruiderijen. Goed beschouwd gebruik is pasta vooral als vervanger van de aardappel.

Moestuinmeisje zei

Ivm allergie voor tomaten, maak ik voor 1 van mn kinderen altijd een saus van paprika, wortel, ui en knoflook voor in de pasta en op de pizza. T is anders, maar wel erg lekker.

Clarien zei

Top! Dankjewel. Paprika´s wilde ik sowieso gaan kweken komend seizoen en heeft wat meer oogst garantie dan tomaat. De rest hebben we.

Jacqueline zei

Pesto is ook lekker op de pizza i.p.v. tomatensaus. Smaakt vooral goed met champignons erover.