Woensdag rugzakkendag.

on woensdag 13 december 2017
Argwanend keken ze toe, Bekje en Brit, die bij hoge uitzondering vandaag binnen mochten. Wat gebeurt hier allemaal?

Ze zien hoe het mooie opgeruimde, en meestal bijna lege bureau (van Baasje!) stukje bij beetje bedolven wordt onder allerlei lappen en machines en draadjes en koffiebekers.

'Dat vindt Baasje nooit goed!' zegt Brit bezorgd.
'Maar die is er niet.' zegt Bekje. 'Dus.'
Echt een kat he. Stukken geraffineerder.We zijn met Tassenteam Reestdal (voorlopige naam, iedereen buiten het Reestdal is ook welkom!) een spurt aan het maken om nog dit seizoen zoveel mogelijk rugzakken te maken.

Tot eind januari kunnen die nog in de schoenendozen mee van dit jaar. Daarna gaan we natuurlijk ook weer door maar dat is voor volgend jaar.


Leuk he al die kleurtjes en al die gezelligheid!

Ik laat het maar even zien. In de hoop natuurlijk dat er vele tassenteams zullen komen om rugzakken te maken voor in al die duizenden en duizenden dozen. Het is zo'n leuk werkje en je maakt een kind er zo blij mee!

Mooie nieuwe lappen hadden wij, van een zeer gulle eigenaar van een kindergordijnenbedrijf. Toen hij hoorde voor welk doel wij die tassen maken kwam hij met dozen en dozen vol schitterende stoffen op de proppen!!We moesten er even inkomen. Het is een nieuw team en dan moet je even op elkaar inwerken. Maar al snel waren 2 van ons aan het banden knippen, koorden rijgen, en setjes klaarleggen. En de andere 4 snorden de tassen aan de lopende band in elkaar.

Zo kan je heel wat doen op één dag!

Halverwege de middag lagen er 28 kleurige vrolijke rugzakken klaar. Weer achtentwintig blije kinderen erbij, over een aantal weken. Kinderen die nooit iets krijgen. Echt nooit, niks, nada.

Dat kan je je in onze welvaart haast niet voorstellen ....

Ook Tassenteam Bussum is heel druk aan het rugzakken naaien. Van de week kreeg ik deze foto van ze ... en het gaat maar door. Ook daar is iedereen besmet met het rugzakken-virus!

Bij elke tas zie je een blij gezicht voor je. Dat werkt zo motiverend.
Wij hebben op 3 januari weer een gezamenlijke naai-sessie hier in Punthorst met het hele team. Wil je meedoen stuur een berichtje.

Je mag ook op een andere woensdag aanschuiven. Tot eind januari heb ik elke woensdag hier rugzakkendag. Of doe op afstand mee.

Er zijn er nooit teveel.1 reacties:

Anoniem zei

Mooi initiatief, die kinderen hebben echt niets en krijgen nu eens een cadeautje alleen voor hun zelf. Daarom is het ook zo goed dat wij hier in rijke landen als Nederland en Duitsland, als men zelf wel genoeg heeft, ook omzien naar de medemens Het valt mij iedere keer weer op hoe groot de kloof is tussen arm en rijk in een rijk land als Duitsland, de vele bedelaars, veel gepensioneerden die nauwelijks rond kunnen komen, de werkende armen. Gisteren zag ik een reportage op een Duitse tv zender, in een stad als Bremen is 1 op de 4 inwoners arm.