De vrolijke wasmachine.

on maandag 4 december 2017


 .

De wasmachine heeft helemaal geen last van Monday Blues. Integendeel. Hij staat vrolijk het ene na het andere programma te draaien en doet daarbij een klein dansje.

Hoe ouder hij wordt (al ruim 21 jaar) hoe méér hij danst.

Hij komt nu zelfs helemaal van zijn plaats. Na iedere wasbeurt is hij 2 centimeter naar voren gedanst. En aan het einde van de dag is er achter de wasmachine een ruimte van 10 centimeter.


Heel handig. Want dan kan ik daar mooi even achter dweilen. En daarna gaat hij weer op zijn plek. Uitrusten.

We gaan ook weer op jacht naar compost. Dat ligt nu overal. Ik mag het van Henk van de weides van de Zonnehorst halen. En het ligt ook langs de sloten.

Nou schreef Wim laatst in de reacties dat er uitgespoeld landbouwgif in dat maaisel van een sloot kan zitten. Ja daar heeft hij een punt. Ik had dat zelf ook bedacht en neem daarom alleen het maaisel mee dat niet in de sloot groeide maar naast de sloot.

Het land is nat. Alles is nat. Er zijn diepe sporen. En in die sporen zie je dan weer de mooie blauwe lucht weerspiegeld, als het ineens zonnig wordt.

Water, regen, en dan weer de zon. Wat een kikkerland hebben we toch. Maar wel mooi. Die luchten in Holland, volgens mij heb je die nergens anders ter wereld.

Kijk een klein stukje regenboog schijnt er dwars doorheen.

En vanmiddag kwam Karin en heeft geholpen met een lamp in elkaar zetten. Nee dit keer geen barrel van de kringloop maar een echte Zweedse Regolit! 😊😊

Het is een joekel van een lamp en hij leek mij erg geschikt voor boven het grote logeerbed. Het 'kippenbed' wordt die genoemd omdat daar een schilderij met kippen boven hangt.Maar door die grote lamp zijn de kippen nu niet meer te zien ...

Vanavond waren we nog op het schooltje hier in het dorp. Want. We Krijgen Glasvezel!! 

Er was een voorlichtingsavond over glasvezel, waarvan jij nu misschien denkt ... dat heeft iedereen toch al? Nou, nee hoor, niet als je in een buitengebied woont. Dan heb je nog gewoon internet via de koperen kabel. Gewoon lekker langzaam.

Ik ben 's avonds voor een gemiddeld blogje zeker twee keer zo lang bezig als in Bussum waar we natuurlijk allang glasvezel hadden.

Hopelijk gaat minstens 50% van de Punthorsters akkoord, dan krijgen we het hier ook.
En dat waren dan weer de avonturen van een doorsnee maandag. :D6 reacties:

Anoniem zei

Onze Miele was 23 jaar geworden. Goed merk. Toen hij ter ziele was weer een Miele gekocht. Niet dat we dat perse wilde hebben, maar Miele is de enige waar de deuropening aan de linkerkant zit.
Hier aan de kust (vlakbij Amsterdam) nog geen glasvezels. Ga je daar nu meer voor betalen?

Dufraing Marc zei

Kun je die lamp niet ergens anders zetten? Ik vind het schilderij met de kippen zoooooooooooooooo goed!
Een dansende wasmachine is eigenlijk niet goed - ik vermoed dat ze dan niet helemaal waterpas staat. Er staan minimaal 2 (misschien bij Miele wel 4) regelpootjes onder om dit te regelen. Als hij danst gaat misschien ook het gewicht dat de stabiliteit regelt bewegen en dat is dan helemaal niet goed voor de machine.

Wonen en leven in Roemenie zei

Hierbij ons gaat internet via de kabel en hoe verder je vand e stad af oont hoe slechter je signaaal. Wij boffen hier in Ghioroc met een stabiel en goed signaal.

Clarien zei

Ja we moeten betalen voor aanleg van glasvezel, dat wil zeggen het stuk tussen de straat en ons huis. Dat is OF €15 per maand OF €1900 ineens. Hoe langer je hier denkt te blijven wonen hoe meer er voor te zeggen is om dat bedrag in één keer te betalen.

Marc je kunt die lamp gelukkig wat draaien dan zie je de kippen weer. :D En je hebt gelijk met die regelpootjes maar ik zal de dansjes missen. Het is zo'n vrolijke maandagochtendstart!

Henriette gelukkig maar dat scheelt je heel wat blogtijd! :D

Anoniem zei

Hier in de Achterhoek ook nog geen glasvezel, en dat zit er voorlopig ook niet aan te komen. De dansende Miele wasmachine, die hadden wij ook en het lag aan kapotte schokdempers. Het was zo gerepareerd :)

Annemieke zei

Hoi Clarien,
Ik woon ook in een buitengebied en heb sinds een aantal weken 4g voor thuis, onbeperkt streamen gewoon naast ons huidige kpn internet abonnement. Kost ons niks extra, s en is er een stuk sneller opgeworden. Google het maar eens kun je checken of je in aan merking komt.