Bij de tandarts, gaten dichtmaken.

on donderdag 21 december 2017
Vanmorgen zat ik bij de tandarts in de wachtkamer. Het ging nog wel even duren dus dan zoek je iets te lezen. Alleen maar ´Linda´s´ lagen er, en één wetenschappelijk tijdschrift.

Normaal duik je daar misschien niet zo snel in, maar er was weinig keus dussss. En wat stonden er een prachtige artikelen in!

Over die nieuw ontdekte ster, het Broertje Van De Zon. Zo bijzonder ... dat er ergens in het heelal, niet eens zo ver weg, maar een stuk of 39 lichtjaar hier vandaan, een ster is net als onze zon, met planeten net als de aarde. Met water en met een klimaat waar leven mogelijk is. Misschien ..

En een artikel over Peking waar de smog soms zo dicht is dat er enorme schermen langs de straten zijn opgehangen, met beelden van de mooie blauwe lucht en witte wolken, zodat de mensen dat toch nog kunnen zien.

Kijk nou zo´n stelletje ... in Peking. Dan woon ik toch liever hier.

Maar het goeie nieuws is dat er iets aan gedaan wordt. Er zijn reusachtige zwevende kwallen ontworpen, die de lucht zuiveren van smog, en die smog die wordt dan opgeslagen, en door micro beestjes omgezet in .... mest en water!!!

En dat gaat dan weer naar daktuinen, waar er groenten mee gekweekt worden. Geloof je toch niet?? Wat zijn mensen knap! Stom ook, soms, maar ook weer knap.

Kijk dit is ook zoiets knaps. Verpakkingen die je kunt eten.


Er worden steeds meer verpakkingen ontworpen die je meteen op kunt eten of bij het compost kunt gooien.

Je hamburger in een eetbaar papiertje. Nul afval dus.

Je olijfolie in een flesje gemaakt van bijenwas en suiker. Zolang het dicht zit blijft het intact. Als je het aanbreekt lost het in no time op.

Nou zo kan je dus zomaar in de wachtkamer van de tandarts heel blij worden van allemaal goed nieuws.

Helaas wel twee gaatjes, dat dan weer wel. Tanden en kiezen zijn ook afbreekbaar helaas.

Zelf was ik vanmiddag ook aan het gaten dichtmaken en wel in de paardenbak. Alle gaten die Brit in één jaar gegraven heeft zijn dichtgestort met houtsnippers en compost. Op die plekken zullen komende zomer spontaan andere planten en kruiden gaan groeien omdat het nu vruchtbare eilandjes zijn geworden.

Door Brit dus. Knappe hond! 😊😊


En dat was dan het nieuws voor vandaag.

Oja behalve dan de kip. Die op bezoek kwam. We schrokken ons wild. Zie je dit ineens voor het raam 's avonds.
Het is een kip van de buren. Inmiddels weet ik hoe je zo'n beest moet vastpakken. Wachten tot het donker is en dan aan de zijkanten vastpakken met de vleugels stevig vastgeklemd.

Zo gezegd zo gedaan, maar de kip ging toch mooi pikken. En zwaar dat ze was! Veel zwaarder dan mijn eigen krielkippen. Maar ze zit weer veilig en wel op stok.

3 reacties:

Es zei

prachtige ansichtkaart zo'n mevrouw Kip in het raam...

Willem zei

Over kippen gesproken; hoe is het met je broedende kip. Heeft de kloek nog de rust kunnen vinden om de eieren uit te broeden, of zat ze, om het in pluimveetermen te houden, op een nest windeieren en waren de varkens van de buren de enigen die een gelukje hadden.

Anoniem zei

Kan me indenken dat jullie schrokken als er ineens iets voor het raam staat, zeker voor zo,n klein raampje. Moest er ook mee lachen, zo,n kip die aan de wandel is gegaan. Je merkt aan zoiets, lijkt mij, wel echt dat je op het platteland woont met overal dieren om je heen. Verbaas mij er ook vaker over wat mensen allemaal uitvinden en hoe inventief men is in het zoeken naar oplossingen voor problemen van onze tijd zoals het overstappen van bijvoorbeeld aardgas naar andere vormen van energie.