Vriendelijk verzoek aan alle bloglezers ....

on dinsdag 26 november 2019


Pffff.

Nou, lang nagedacht, maar ik doe het toch maar.

Ik ga ...... om een Grote Gunst vragen. Ik ga één keer (niet vaker hoor) mijn blog gebruiken voor persoonlijk gewin. 😊

Het past eigenlijk niet op dit blog, doemberichten verspreiden en mensen ergens de schuld van geven en slecht nieuws. Ik wil veel liever berichtjes schrijven waar je blij van wordt.

Maar voor één keer ..... maak ik een uitzondering.

Want, wat Albert Heijn nú weer heeft verzonnen, in déze tijd ... ik geloofde mijn ogen niet. Ze hebben nét een grote duurzaamheidscampagne op touw gezet, om al die plastic verpakkingen te verminderen. Nou, heel goed dus.

Maar nu ..... hebben ze ineens DIT:

Schattig zijn ze he? Haha ... ja hoor .... AH weet heel goed wat leuk en knus is.

Maar dit kan toch niet meer? In een tijd waarin we overspoeld worden door plastic? Of ben ik nou gek? Plastic huisjes ..... miljoenen ...... die na één kerst weer op de afvalberg gaan? AH zegt dat je ze moet bewaren maar dat doet natuurlijk geen kip. Na de kerst denk je, wég met die rommel.

Ik heb inmiddels AH gebeld en met ze gechat en met ze gefacebookt. Ze nemen 'mijn klacht' in behandeling. Nou. Poepoe.

Maar nu ......  mijn vraag aan jullie .......
Ik heb een berichtje gepost op facebook ................ en zou je dat willen delen?

Je kun hier vinden:
https://www.facebook.com/clarien.cornelisse

Helaas ben ik niet zo handig met social media dus ik weet niet of je via deze link bij het bericht komt. Probeer maar. Of anders even zoeken op fb misschien. Op mijn naam.

Hoe méér het gedeeld wordt, hoe beter!!

Het is écht niet zo dat ik denk dat iedereen nu opeens, als ze mijn bericht lezen, die schattige huisjes gaat weigeren. Tuurlijk niet. Want ze zijn mooi en ze zijn gratis en ik snap best als je zeurende kinderen hebt dat je denkt, hopla maar.

Waar het mij om gaat is dat AH flink negatieve reclame krijgt op hun actie. En volgende keer wel uitkijkt om weer een plastic-speelgoed-tsunami over ons uit te storten. En dan keurig op de proppen komt met kartonnen huisjes of zoiets.

Iets duurzaams.

Dat is mijn doel, dus.

Willen jullie het dus delen? Alle (stuk of tweeduizend) bloglezers? Haha. En geef gerust een reactie als je dat wil. Hier of op fb of waar dan ook.

Nou hou ik erover op hoor.


Maar niet vergeten he?


33 reacties:

Anoniem zei

Ik ben het helemaal eens met je.
Heb je geen twitter? Mijn ervaring is dat dit soort acties ook heel erg goed werkt op twitter. Alleen heb ik geen faceboek en/of twitter.
Dus mijn actie is als ik bij appie ben die troep weigeren.

Clarien zei

Rense ik heb vanmorgen een twitter account gemaakt, speciaal hiervoor. En mijn eerste tweet geplaatst.

Maar ja ik heb 0 volgers dus het schiet niet heel hard op daar. :)

Anoniem zei

Als je maar de volgende hashtags gebruikt: #ah en #actie #plastic. Dan valt je twitterbericht vanzelf op. Andere hashtag zijn bv #PlasticWakeUpCallChallenge, #greenpeace,
Hoe heet je twitteraccount?

Anoniem zei

+1 volger

zeeuws knoopje zei

Helemaal met je eens, inmiddels gedeeld op FB!

Wieneke zei

Vanmorgen rekende ik af bij AH en kreeg zes van die zakjes. Ik dacht er niet bij na en gooide ze in mijn karretje. Ik had wel iets gehoord over een winterdorp, maar ik dacht aan kartonnen zelfplakwerkjes voor kinderen en dat er dan een huisje of een kerkje of zo ontstond. Mijn buurkinderen vinden zoiets vast wel leuk.
Thuis maakte ik een zakje uit nieuwsgierigheid open. Jeetje, hoe kán dit? In het voorjaar doen ze van die leuke dingen met zaden en tuintjes en dan nu dit? Dit is echt heel raar.

Lies zei

'Diepe zucht', Clarien...
Lie(f)s.

Clarien zei

Dank alvast voor degenen die het fb bericht tot nu toe gedeeld hebben! Ga vooral door he?

En fijn anoniem, ik heb nu één volger op twitter :))

Wat de hashtags betreft Renske, ik kan het helaas niet meer bewerken, zoals bij fb. Of wel?

Clarien zei

Inmiddels ben ik druk in gesprek met de marketing van AH. Linksom of rechtsom, ik denk wel dat ze na al deze negatieve aandacht in hun volgende akties écht geen plastic speelgoed meer gaan rondstrooien. Ik hou je op de hoogte.

Anoniem zei

Nee, dat kan niet meer. Ik zou het bericht opnieuw plaatsen met de hashtags en je eerdere bericht verwijderen.

Unknown zei

Idd ongelofelijk !!

Jan Wilde een Tuin zei

Clarien, ik heb gebeld naar de klantenservice van AH 0800-0305 (GRATIS) en een klacht ingediend over de plastic huisjes.


Het antwoord was dat plastic speelgoed lang meegaat!!!!!!!!!!!!! wat moet je daar nou mee ?

Gr Jan(Wilde een Tuin)

Purperpolletje zei

Ja, wat goed van je! Gedeeld!

Clarien zei

Ja Jan, plastic gaat heeeeeeel lang mee. Helaas. Kijk maar in de zee! :((

Clarien zei

Maar top dat je een klacht hebt ingediend!! :)) Alle beetjes helpen!

DagelijkseOnzinDingen zei

Ik heb je gevonden op twitter en je bericht gerstweet. Inderdaad een belachelijke actie. Ik word al gek van al die plasticjes om komkommers en dergelijke. Ik hoop dat jouw actie wat oplevert! Groetjes, Annemarie

Daphne zei

Wat goed van je!!
Zó mooi om te lezen dat hij je echt vast bijt in dit soort dingen.
Goeie actie van je.
Enne.... Ik vind dat je je blog ook best voor die soort dingen mag gebruiken hoor, je zeurt niet!!

Anoniem zei

Het is toch jouw blog. Je bent volkomen vrij om te schrijven over zaken die je aandacht hebben en de inhoud van je blog bepaal jij. Het is geen zeuren van jouw kant maar aandacht vragen voor een probleem. Las laatst ook dat oude, achtergebleven, visnetten zo,n groot aandeel hebben in de plastic soep die rond blijft drijven en niet vergaat. Als de vissers hier alerter op werden, zou dat ook al aanzienlijk schelen. Zou eigenlijk internationale aandacht en wetgeving voor moeten komen.

Willem zei

Ik zit niet meer op FB, anders zou ik met alle plezier je actie delen, want om met KlukKluk te spreken "Dat zijn van de gekke". Wat mij wel verbaast aan deze actie is dat die op nogal gespannen voet staat met hun voorjaarsacties van de minituintjes, of hebben ze die inmiddels ten grave gedragen?
Mijn ervaring met klachten richting klantenservice van de blauwe grootgrutter zijn belegen en negatief. Heb lang geleden eens een klacht gedeponeerd over de enorme hoeveelheid zout in een kant-en-klaarmaaltijd. Ja, daar heb ik me ooit eens aan bezondigd, maar het was een eens-maar-nooit-weerervaring. Nou weet ik van mezelf dat ik een minimale zoutgebruiker ben, maar zelfs als ik dat corrigeerde bleef het spul bremzout. De reactie van de klantenservice was onthutsend "U bent de eerste die erover klaagt" Enige maanden laten las ik in de consumentengids een artikel over het hoge zoutgehalte in kant-en-klaarmaaltijden en ook dat de test enige jaren ervoor vergelijkbare resultaten gegeven had. Kortom, ik voelde mij weinig serieus genomen en mijd sindsdien die grootgrutter.
Maar ik zal toch die website van ze eens opzoeken en daar een klacht over diet onderwerp neerleggen.

Geertje van den Berg zei

Helemaal mee eens!! Ik ergerde me altijd al aan al die gratis plastic dingetjes [voetbal,olympische spelen enzv]
Helaas zit ik niet op fb maar ik zal het wel doorgeven!
Hartelijke groet,Geertje

Barbara zei

Heel goeie actie Clarien. Blij dat je het doet, want ik kan af en toe ook nog wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Ik heb van de week ook gedachteloos zo'n zakje aangepakt. Nu niet meer dus :) Op FB eb Twitter ga ik je delen!

Anoniem zei

Gedeeld op mijn FB. Ben het er helemaal mee eens.

Leonie zei

Ik heb geen Facebook dus kan je actie niet steunen maar niet denken dat niemand wat doet want het kan ook op een andere manier, dus AH weet ervan.
Succes!

Wendy zei

Gedeeld hoor maar ik kan je op twitter niet vinden.

philivd zei

Gedeeld op FB maar kan je niet vinden op Twitter.
Bij Colruyt hier in Belgie is er ook een klacht neergelegd door een tienjarige jongen omdat ze teveel plasticverpakkingen gebruiken.We hebben geen Gretas of Anunas nodig als we allemaal maar blijven hameren op datzelfde thema.

Anoniem zei

Ik heb ook geen FB meer maar ik nemm ze ook niet aan. Ik heb ook iets waar ik me vreselijk aan ergerde. Gisteren was Guus Meeuwis bij DWDD en hij gaat een concert geven daar is niets mis mee maar hij doet dat in Neuw York want dat is zo leuk. Daar gaan alleen Nederlandse mensen heen en die vliegen dan even op en neer. Het moet allemaal maar kunnnen. Te belachelijk voor woorden.
Pfffff dat lucht op.

M.A.C. zei

K’heb het ook gedeelt op FB al woon ik in Engeland dit plastic probleem loopt hier natuurlijk ook

Teckeltje zei

Beste Clarien, niets mis mee om hiervoor je blog te gebruiken, alleen maar goed dat je dit onder de aandacht brengt. Ik koop niet bij AH, en wist dit dus niet en pak ook niets aan, facebook of twitter heb ik niet maar de klantenservice een mailtje sturen kan natuurlijk wel en als heel veel mensen dat doen.....wie weet heeft het effect. Ik hoop het en ook dat ze in het vervolg meer nadenken.
Clarien zei

Teckeltje, reageren op de klantenservice is altijd goed. Dat soort dingen, en ook de social media, wordt door bedrijven meestal heel serieus naar gekeken. Iedereen is erg bang voor imago schade.

Clarien zei

Ik wil iedereen héél hartelijk bedanken voor het delen van mijn bericht. Op dit moment staat de teller op ..... 285 keer gedeeld!! En delen betekent meestal ... nóg meer delen.

Geweldig. Zo kun je dus echt wél iets doen. Het is niet meer 'een druppel op de gloeiende plaat'. het zijn nu al 285 druppels, en nog veel meer, die je niet ziet.

Hopelijk koelt die plaat af. En is dit echt de allerlaatste keer geweest dat AH en andere supermarkten het verzinnen om gratis plastic rommel te verspreiden. En dat ze leuke en duurzame alternatieven gaan verzinnen! :))

Dank jullie wel!

tientonnerelf zei

Heel goed Clarien. Ik ben het er volkomen mee eens. Ik heb hem dan ook gedeeld !

HomebijAnita zei

Nou die ga ik zekers delen hoor!
Ik was ook al vol verbazing.....dit meen je toch niet nog meer plastic rommel.
Hopleijk is de volgende actie iets duurzaams

Groetjes Anita

Sis wilms zei

De veelkleurige bladeren lijken mij die van de Amberboom (Liquidambar styraciflua). Er komen ook vruchten aan. Vertakte trossen waar aan 3cm lange steeltjes ronde balletjes met zachte stekeltjes zitten. Binnenin de vruchtjes zitten zaadjes. Google maar eens. groet Sis