Live-tracking.

on donderdag 28 december 2017Paul fietste vandaag zijn grote tocht. De 200 van Drenthe. Dwars door bos en hei en door héél erg veel modder en veld. 

Voor een geroutineerde atb-er is dat al 'een hel' maar voor Paul, die een echte racefietser is, is dat bijna onmogelijk. Waarom zo iemand dat doet? Ik weet het niet. Ik ben het gewend, dat hij altijd grenzen verlegd. Uitdagingen zoekt.

Maar vandaag .... was ik de hele dag ongerust. Dat kwam door de App. Live- Tracking. Hij draagt een chip en daardoor kun je hem van minuut tot minuut volgen. Ik zag (op de kaart) de bossen en zandwegen waar hij over baggerde, en dat het daar ook nog ineens stortregende (dat zie je dan weer op buienradar)  

Dus ik zocht maar afleiding in mijn eigen uitdagingen. Gewoon werk, dicht bij huis.


 


De hele winter door werk ik aan de composthopen. Zodat we komend seizoen genoeg voeding hebben voor die enorme moestuin en het roggeveld.

En voor alle borders en de bessenbedden. Je hebt echt veel compost nodig, dus al het mogelijke groen uit de omgeving sleep ik aan. Afgewisseld met ons keukenafval en wat koemest.

Kijk daar komen de restanten van de kerstmaaltijd net langs. Haha je ziet alles weer langskomen. Ook een soort live-tracking.

Er werd gewerkt aan het kippenhok en er moest hout gehaald worden. Daar komt het hok op te staan. Op van die dikke balken, zodat het waterpas staat en ook iets hoger komt. Ik kan dan in de ren bijna rechtop staan.

Wat natuurlijk niet per se hoeft, maar wel makkelijk is. Bij het eieren rapen. Bij het bestuderen (live-tracking :-) van de kippen.

Hout. Welke dikte, welke breedte, allemaal weer erg leerzaam.

 Maar toch, de dag kroop om.

En ondertussen zagen we op de app het stipje van Paul dapper voort ploeteren. Kilometer na kilometer. Maar dat wil je eigenlijk helemaal niet zien. Vroeger had je niet zo'n app en dan hoorde je de griezelverhalen pas na afloop. Nu ben je er bij. Je zit gewoon achterop.

Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat je op de foto's kan tekenen. wow
😊😊

Morgen hoor je hoe het afgelopen is. Voorlopig is hij er nog niet.


5 reacties:

Es zei

Die grensverleggende mannen ook...hier nog zo'n fietsmalloot ;)
X Es

de Vissertun zei

Dag Clarien, je blog lees ik met veel plezier maar toch een opmerking over de composthoop. Ik zie dat je daar ook allerlei etensresten opgooit en op deze manier trek je veel ratten aan. Wanneer je dit soort dingen wil composteren zou je dat beter in een gesloten compostvat doen. Nu ligt er voor ratten open en bloot veel eten. Geen aanbeveling.

Wieneke zei

Mooi kippenhok wordt dat, zeg. Zitten de kippen nu nog steeds in dat plastic ding?

Ineke zei

Hoi. Wauw wat een top kippenhok. Fantastische plek voor de nacht en bescherming. Ben je het zelf aan het maken?

Clarien zei

Es ... je leert ermee leven he? ;-)

Vissertun, dat klopt als een bus. Daarom begin ik met het keukenafval en daar gaat dan eerst een laag groen op, dan een laag houtsnippers met poepsoep, dan wat mest, dan wat oudere compost. Daar kan geen ratje meer bij :) Na elke laag keukenafval komen die andere lagen.

Wieneke en Ineke ... ja schitterend hok he? Ik wou dat ik het kon maar ik maak het niet zelf. Probeer de kunst wel af te kijken. En ja ze zitten nu nog in dat plastic ding maar wel vol met hooi gestopt en warm en gezellig gemaakt (schilderijtjes enzo) (:D)