Mooie dagen.

on woensdag 27 december 2017De kerstverlichting laten we nog even hangen. Het staat zo gezellig als je van een afstand aan komt lopen, al die lichtjes .... kom maar binnen zegt het huis.

De rust is deels weergekeerd. Een deel van de kinderen is weer vertrokken en een ander deel blijft nog wat rondhangen in de kerstvakantie.

We hebben mooie dagen gehad, met alle kinderen hier, en wat extra gasten. Mijn menu´s waren simpel. Ondanks de vele recepten die ik hier deel ben ik absoluut geen hobbykok. Ik kweek liever groente, lekker buiten, dan dat ik ermee in de keuken sta. Maar dit jaar was het makkelijk.

De oesterzwammen die we op koffiedrab kweken kwamen prachtig precies op tijd uit de gaten in de emmer groeien.Dus dat was menu nummer één.

Verder was het gewoon een beetje rommelen in de keuken. Wat is er aan aanbod, en daar maken we dan wel wat mee.

Voorafjes met bieten en met walnoten. Quiches van lagen groenten. Heel veel dingetjes met bladerdeeg. 😊Hoe gezellig dat ook is, al dat lekkere eten, en met zijn allen aan tafel, samen zijn, maar daar gaat het uiteindelijk toch niet alleen maar om.

Het gaat ook om ... die berichten van jullie in de reacties. Anderen helpen. Je medemens. Je huis uitgaan en je handen uitsteken.

Daar draait het ook om. Allebei is belangrijk. Wat je in huis doet, hoe de sfeer is, en wat je uitdraagt.


En dan verder ...... zijn er natuurlijk de gewone dagelijks praktische dingen. Die het grootste deel van je tijd innemen! 😊

Neem vandaag. Weer een gewone dag. Iedereen lummelt wat en staat laat op. We wandelen uitgebreid in het bos. Daar verlies ik een handschoen bij het foto´s maken. Pfffft dat hele eind weer teruglopen maar gelukkig hij ligt er nog.

Als ik snel terugloop naar ons groepje zie ik ineens hoeveel dennentakken er overal liggen. Die zijn toen met die enorme sneeuwval afgebroken. Dikke laag sneeuw erop, vastgevroren, toen een pak wind en hatsjekidee daar vielen halve bomen om.

Wist je hoe waardevol dennen zijn? Ga er een nachtje onder slapen als je je niet lekker voelt en je staat herboren op. Dennen hebben heel veel vitaliteit te bieden.

Je herkent een den aan de naalden die per tweetal groeien. Op de foto is dat niet zo goed te zien maar in het echt zie je dat wel.In het voorjaar maak je siroop van de jonge takjes.

Maar ook nu kun je er nog wel thee van maken. Neem wat verse takken mee en doe zo'n takje in je mok hete thee. Smaakt erg lekker, een beetje citroenachtig.

Het kan je net dat zetje geven om géén griep te krijgen.

Ja en zo rollen de onderwerpen weer voorbij.

Ik had over andere dingen willen schrijven, over al die leuke tips die jullie hadden om anderen te helpen. Over een aantal projecten waar ik zelf mee begonnen ben. Over een nieuwe baan. Nou ja ... baantje.

Maar er waren véél belangrijker dingen. Zoals de muts van Eline, die zó leuk was .....
 .... dat ik hem ga proberen na te maken. Hij is gehaakt.

Maar hoe dat moet? Onderaan beginnen toch? Met een rijtje vasten? En dan steken tellen en omhoog werken?

Ik heb alleen witte wol die dik genoeg is. Dus het wordt een witte muts. Of een witte eierdop, dat kan ook zomaar gebeuren.

Hoe dan ook, kerst 2017, is voorbij.
Het wordt al weer wat lichter, en een splinternieuw jaar staat op de drempel! En véél te doen.
Riemen vast, let's go! 😊4 reacties:

Happy Earl Grey zei

Een jaar vol moois en eigenlijk vol geluk. Mooi om terug te blikken en dan tot de conclusie te komen, dat het goed gaat. Een nieuw jaar voor ons en daarin nemen we mooie herinneringen mee aan het vorige jaar. Ik wens je een pracht jaar met een gouden randje, groet El

Wonen en leven in Roemenie zei

Mooi de foto's en dan vooral van de oesterzwammen altijd weer bijzonder om te zien hoe zo iets groeit

Wieneke zei

Wat is dat snel gegaan, die oesterzwammen. Smaakten ze ook lekker naar cappucino :-)

anneke broos zei

Volgens mij begin je bovenaan met haken en dan meerderen tot de gewenste wijdte.
Maar het is vast wel op het wereldwijdeweb te vinden.waar haal jij de tijd vandaan??????Petje af ,hoor.Wintergroet,Anneke*