Friday on the Farm.

on vrijdag 14 oktober 2016
Afgelopen maandag ... was eigenlijk de spectaculairste dag van de hele verbouwing ... vond ik dan ... want toen werd er gesloopt. Met grof geweld. Die grote basis klussen, dat is mooi om te zien. Maarrrrr... helaas kon ik daar dus net niet bij zijn, maandag.

Gelukkig stuurden de jongens wat foto´s op en zelfs een filmpje, dat zal ik zo ook proberen te uploaden: Ja als je sloopwerk niks aan vind dan moet je maar even doorscrollen.

Maar echt, je zou dat eens moeten zien! Het is net ballet!! Twee van die grote kolossen van graafmachines doen een soort van ´Pas de Deux´. De één steekt stukken van de dikke betonnen vloer los, en samen met de ander tillen ze die stukken dan op, en wordt het afgevoerd. Het is een hele puzzel, boeiend om te zien (op de foto kan je dat niet goed weergeven)

De betonnen vloer in de schuur was heel dik. En heel sterk. Dat kan je zien aan die blauwe kleur.

Gelukkig was ik er dinsdag wel en heb ik nog een staartje van het sloopwerk gezien. En de jongens van Kooiker ontmoet. En op de valreep nog wat informatie van hun gekregen. Bijvoorbeeld hoe ze dat afval recyclen. Leuk, met iemand over zijn of haar beroep praten, en om te horen wat er bij komt kijken. 


Nou en daarna werd er nog een dikke laag van het zwarte zand eronder afgevoerd. Met zoveel mogelijk van het puin. En werd alles geëgaliseerd.

En toen ging het sloopbedrijf weer weg. Mission Accomplished.
Bij het slopen kwam er uit één van de muren een levensgroot mierennest tevoorschijn. Het was ingebouwd in de muren en was ettelijke meters groot. Dikke zwarte mieren zaten erin. Ik had ze wel gezien, de hele zomer liep er een stroom mieren die muur in en uit.

Nou ze hadden een prachtig kasteel gebouwd. Maar dat kasteel is nu dus ook gesloopt. Een paar wazige fotootjes heb ik er nog van ......... ja en muizengangen en muizenholen zaten er ook tussen die muren.

Het was een heel pretpark daar!!


Zo vind je nog es wat. Oude kranten, flessen, diertjes ...

En vandaag! Friday on the Farm! Ja maar het was al de hele week 'on the farm'! Ik ben hier bijna elke dag omdat de laatste klussen in het woonhuis nu gedaan worden, en het loopt niet helemaal volgens plan.

Want Waar O Waar blijven de tegels voor onze vloer? Help!! Volgende week komt de keuken, en de schilders moeten erbij, en weet ik wat ... maar die tegels komen maar niet binnen!

Buiten, in de verte, is iets te zien op het weiland. Ik loop er maar es heen. Even de stress ontvluchten!! Ja en wat ik al dacht, het loonbedrijf is daar bezig met de greppel verder uitgraven. Een klein stuk achteraan moest nog worden uitgegraven en dat was nogal een klus, dat moest dus met de kraan. Nou dat doet Loonbedrijf Tuin dan weer.

(ja al die bedrijven kwamen toevallig voorbij op 1 dag  )Mooi hoe dat gaat. Met een laser wordt precies opgemeten hoe je dat haarscherp op een rechte lijn kan doen. Gerard heeft het uitgebreid uitgelegd .... maar helaas kan ik het niet na vertellen. Ik snapte er niks van eigenlijk. Iets met drie groene lichtjes op een rij?

Haha ... we hadden het er ook over hoe je makkelijk een rug hernia on een nek hernia kan krijgen met dit beroep. Je zit namelijk heel veel achterstevoren.

Ja en dat is dan dus weer mijn vak! ..... voorkomen dat je die hernia's krijgt! Met oefeningen. (Ja ook ik praat heel graag over mijn vak!)

We hebben weer een overlegje. Hoe de paardenstal weer moet worden opgebouwd. Twee slaapkamers, één keuken, een badkamer, een gang en een grote gemeenschappelijke kamer. Die moet dienen als kantoor voor Paul en als werkruimte voor mij. En er is ook nog ruimte voor een vliering. Pfjoe ... waar moet ik anders al die stoffen enzo laten? Mag niet op Paul zijn kantoor natuurlijk! :D


We maken een ontwerp. Gewoon, op een plankje. Een architect missen we eigenlijk niet. Omdat ons ontwerp niet ingewikkeld is, onze wensen niet buitensporig, en ons budget is ook nog es beperkt. En omdat de bouwers de ontwerpen tot nu toe allemaal ter plekke gemaakt hebben, ja daar hebben we echt wel vertrouwen in gekregen.

Dus het wordt simpel maar efficient. Geen liflafjes.


Hierboven zie je alvast waar de badkamer komt. Die is al ingemeten. Dat moet altijd als eerste in verband met de riolering. Nou die ligt er dus ook al.

En verder zie je hoe die vloer wordt opgebouwd. Er zijn op regelmatige afstanden gaten in de grond geboord, tot op het staal (zo heet de vaste zandbodem) en daarin is beton gestort. Daar komt dan scherp zand bovenop, en dan de isolatie, en daarop de betonnen vloer.

Wij kozen voor deze oplossing omdat het duurzaam is. De betonnen vloer werkt nu als een soort buffer. De vloer warmt vrij langzaam op maar blijft dan lang warm. Andersom geldt ook, in de zomer.

En kijk, in ons woonhuis wordt geschilderd! Van het schilderwerk knapt alles enorm op.
Ja we zitten de hele week al met een mannetje of zes, zeven aan de schaft! En de schaftplek wordt elke keer verplaatst! Nu zitten we weer in de oude keuken!

En nog even voor de volledigheid ...... onze schilder is Gert Van Essen, je weet wel, de man van Bertie, de kleurstyliste die ons super geholpen heeft met het hele kleurenpallet voor het huis!! Mag ook wel even genoemd dus! Bedrijf nummer zoveel vandaag! :D

Als we al bijna naar huis gaan ........ honk honk...... oh gelukkig, pak van mijn hart!!

Daar zijn de tegels!!


3 reacties:

Anoniem zei

Leuk om te zien hoe een huis gesloopt en gebouwd wordt ,nooit geweten.

Es zei

jippie d tegelstress is ook exit!
X Es

Helena zei

Jippie , de tegels.
Eigenlijk wel een beetje veel allemaal tegelijk? Nog even volhouden. Het einde is in zicht?