Géén rimpels, strak velletje ....

on maandag 3 oktober 2016
Vanmiddag, eventjes langs de apotheek. Nou ja dat 'eventjes' kan je wel op je buik schrijven. Bij ons in de apotheek moet je altijd heel lang wachten. Echt héééééél lang. Dus dan ga je een beetje rondkijken, reclames lezen. Kijk, Vichy, het merk van de apotheek.

Grappig, hoe ze zo'n cosmetica merk aanprijzen.

Feel young, age slow. Nou dat wil iedereen wel. Geen rimpels krijgen. Een mooi strak velletje, en je heel fit voelen ....  En wat nou zo grappig is, in al die reclames wordt tegenwoordig gestunt met al die natuurlijke middeltjes die erin zitten. Alles komt uit de planten, als je ze moet geloven.

Hier ook weer. Vichy creme, verrijkt met extract uit Baicaline wortels!! Watte? Baicaline?? Nog nooit van gehoord. Jij?

Wat is in vredesnaam Bai-ca-line wortel? Is dat zo'n goed spulletje? Nou dan lijkt het mij een veel snellere weg om dat in je eigen tuintje op te kweken en gewoon vers op je huid te smeren. Beter, en ook goedkoper dan zo'n creme waar misschien een flintertje spintertje van die wortel in zit.

Vers is altijd beter!

Maar eens op Google kijken. Eerst kom je in China terecht, maar dan ......

..... blijkt dat Baicaline gewoon in ons eigen Blauw Glidkruid te zitten! Een kruidje dat hier in Nederland overal wel wil groeien. Ik moet zeggen .... dat ik het zelf niet ken. Maar ik wil het wel graag hebben.

Want tja ...... géén rimpels ....... strak velletje ...... je steeds fit voelen ......

Het aftreksel van Blauw Glidkruid wortel blijkt ook heel goed te zijn om de lever te reinigen, en heel goed voor het brein! Ook werkt het allergische reacties tegen, en het allerbelangrijkste ... het heeft géén bijwerkingen. Je kunt de plant zonder risico gebruiken!

Als je er meer van wil weten kijk maar hier.

Nou, volgende stap. Shirley een berichtje sturen. Zij weet alles van de wilde eetbare natuur en ze weet vast ook wel iets over dit wonderkruidje ....
Jaja, even naar de apotheek en je bent een halve middag zoet. Maar zo kom je wel aan kennis! Reclame is echt niet altijd onzin. De grote cosmetica merken, en de pillen-industrie, ze zijn allemaal heel goed op de hoogte van de geneeskracht van de natuur.

Alleen moet er ook geld verdiend worden. Dus wordt er een dure creme of pil omheen gebouwd. Ik zou zeggen, neem de Short Cut en haal je spullen direct uit de natuur!


************

.... kijk .... daar heb je ze weer, de bloemen en bijen in onze tuin. Ik laat ze maar weer zien, want het is nog steeds een Insecten Paradijs in onze tuin. Dankzij de Grote Afrikaan en de late Zinnia's. Die bloeien maar door en voeden honderden hongerige bijtjes, hommels, en andere beestjes. Ik ga deze week weer zaad verzamelen en mail me gerust (Clarien1@zonnet.nl) als je daar wat van wil.

Want hoe meer late bloemen in onze tuinen hoe beter!!

Verder vandaag ..... lunch in de tuin en uit de tuin ..... mais met sla en tuinboon-hummus. De mais wordt al wel wat taai trouwens. Misschien vanaf nu de mais maar laten uitrijpen, dan kunnen we er nog popcorn van maken misschien. Iemand daar ervaring mee?

En de laatste batch appel-azijn is gezeefd. Hij is erg troebel, en door al dat overhevelen blijft er steeds minder van over. Nu hadden we nog een halve liter vruchtensap uit een pak, van afgelopen weekend. Dat drinken we toch niet op, dus ik mik het bij het azijn. Gewoon. proberen.

Appel - zwarte bes- witte druif vinaigrette ..... klinkt geweldig toch?

Maar het kan ook best een schimmelpot worden hoor. Soms moet je risico's nemen in het leven! :D


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...