Ik heb niks.

on woensdag 24 april 2024




Tja. Da's nou ook wat. Ik heb eigenlijk niks.

 

Net zag ik dat ik al een week niet heb geblogd. Wat best raar is want het is de méést drukke aprilmaand zo'n beetje, sinds wij hier wonen. Naast het werk hier thuis zijn er haast elke dag ontmoetingen en gesprekken, over nieuwe kansen voor het Prachtlint. 





Maar daar ga ik dan natuurlijk géén foto's zitten maken, in zo'n overleg. Nee, dat zou nou echt raar zijn. 


Natuurlijk, als er resultaten zijn, dan laat ik dat hier wel weer zien. Maar om tot resultaat te komen moet je eerst erg veel praten en plannen maken en veel bellen, schrijven, wéér praten pfff, en nadenken, enzo.


Dat nadenken dat doe ik dan meestal als ik met Brit buiten loop.





Buiten krijg je de beste ideeën. Ik wel, tenminste!


Oh kijk, en hier onder toch nog een plaatje van een klus, van afgelopen week. Hier op deze plek komt een rij zonnebloemen. Dat is precies in de aanvliegroute van de bijen, die daar achter staan. Nou, die bijen kunnen in de zomer dan zó hopla hier in de zonnebloemen parkeren en honing tanken. 


Volgooien!!🐝🐝🐝


Wat ik deed is op de dikke laag gras eerst wat mest uitspreiden, dan kranten erop, dan compost, en tot slot een rij pallets. Als je dat een maand laat liggen en je haalt het dan weg, dan is het meeste gras zo'n beetje half verteerd, kun je het schoffelen, en er zonnebloemzaad zaaien.






En boontjes vóór gezaaid. Dat ook. Gelukkig had ik ze daarna binnen gezet, want het heeft hier gevroren afgelopen nachten. En dan zijn boontjes in één keer hop weg. Die kunnen daar beslist niet tegen.


De bijen vliegen volop. Alleen als het regent proppen ze zich met z'n allen in de kast. Het volk is zó gegroeid, dat het bijna lijkt alsof ze er niet meer in passen. Op het plaatje hier zitten ze netjes achter de opening, maar als het dan wat warmer wordt hangt er een dikke tros met honderden bijen buiten aan de kast te bengelen. 




Er is al aardig wat nectar en stuifmeel te vinden voor ze. We hebben veel bloeiende bomen, en de paardenbloemen staan ook in bloei op het weiland. Dan groeit zo'n volk snel. Omdat je dan kans hebt dat ze gaan zwermen, moet je ze op tijd extra ruimte geven. Dus heb ik een tweede honingkamer op de kast geplaatst. 


En na een week ongeveer was die extra kamer al volop in gebruik. Kijk maar, hier door het plastic deksel kun je ze zien. Ze zijn druk de raten aan het uitbouwen.





Ook de Judaspenning staat in bloei. Eén van de vroegste bloeiers. Ooit, in Bussum nog, stond er één Judaspenning per ongeluk in onze tuin. Van de nakomelingen van die ene plant zaai ik ze nu nog steeds. 


Dan van de bijen naar de kippen. 


Die gaan om half acht met z'n allen op stok. Ze zitten altijd in dezelfde volgorde. De kleine haantjes (van de buren) zitten lekker warm tussen de dikke kippen. Haha, slim bekeken. Nou, deurtje kan weer dicht. Slaap lekker!








 

Nog wat voorjaarsweelde, en dan is het op. 't Viel tóch mee. Ik had toch nog wel wat!

0 reacties: