Hopeloze zaak.

on woensdag 19 april 2017
Proberen om alles in orde te krijgen lijkt soms een hopeloze zaak.Ondanks de lijstjes en plannen en alle goede bedoelingen.

Vanmorgen bijvoorbeeld waren alle tomatenplanten dood. Bevroren. Dik eigen schuld ... ik had ze gisteravond binnen moeten zetten. Maar ik was te moe en wou nog bloggen en had geen puf meer in die potjes allemaal bij elkaar zoeken in het donker. Ik dacht misschien valt het mee.

Nou, morsdood is de hele handel.

En nog zoiets. De bloembakken van Klaasje, die zitten vol met gaten. Jaja, zoek de dader.
Ook een project om dat weer netjes te krijgen.

En achter in de container en de houtschuur wil je helemaal niet wezen. daar zie ik zo tien projecten in uitvoering. Tien! Alleen in die ene schuur al.


Ja de balans is er gewoon nog niet.

Gisteren kwam een buurvrouw op bezoek, die herkende wat ik voel. Ze zei, soms heb je zoveel te doen dat je een soort van .... 'bevriest'. Je kan niet aan de gang komen.

En dan branden ook nog de kipburgers aan want ik kan nog niet goed overweg met het nieuwe fornuis.
Remedie?

Met ogen dicht langs alle rommel lopen, lekker bakkie drinken met zes paaseitjes erbij, vriendin bellen, en dan ... een paar kleine klusjes doen. Gewoon drie of vier van de meest dringende dingen.

Nou ja die bloembak was helemaal niet dringend maar je ziet hem steeds zo. Dus die is een beetje gefatsoeneerd en daar zijn de eerste gezaaide bloemen ingezet. De goudsbloem en de korenbloem. Ik dacht dat die wel tegen een beetje kou kunnen.


Verder kwam Miriam vandaag dus konden we ook een grotere klus doen namelijk de bonen en pompoenen voorzaaien. Met z'n tweeën was dat zo klaar.

Een paar honderd bonen, van allerlei soorten, en drie soorten pompoen en een bak courgettes. En ook hebben we weer kolen voorgezaaid en een bak sla en andere bladgewassen.

Zo. Dat is dat. Nu niet laten bevriezen!
En aangebrande kipburgers zijn best te eten. Alleen ....

...... moet je nooit de krant lezen bij het eten. Niet slim. Bederft de eetlust.😉

Wat goed nieuws is, we hebben drie volle boerderijdagen voor de boeg. Geen afspraken buitenshuis, alleen maar hier thuis alle rommel wegwerken. Stukje bij beetje.

Ik hou je op de hoogte van wat er zoal gebeurt!


6 reacties:

Anoniem zei

Volgend voorjaar zal dat allemaal veel beter gaan, dan heb je de afdekdekens ter bescherming tegen vorst al klaarliggen in de schuur. Je moest nu je aandacht geven aan zoveel dingen tegelijkertijd, het verbouwen van het huis, het land bewerken etc. Volgende lente zal er veel meer rust, tijd en structuur zijn. Voor nu gewoon beginnen met de meest urgente klusjes en gewoon rustig doorwerken. Aken en Keulen zijn ook niet op 1 dag gebouwd. Vergeet ondertussen niet te genieten van alles wat er nu al bereikt is in huis en tuin.

Barbara zei

Hi Clarien, ik heb iets teveel zaailingen van wilde bio kerstomaatjes (opgegroeid in bio-grond). Zal ik een stuk of 10 voor jou bewaren? Of 20? Ik breng ze langs als ze groot genoeg zijn.

Clarien zei

Kijk daar wordt ik nou helemaal blij van! Dank jullie wel! En ja Barbara, ik wil ze heel graag hebben. Wat je kan missen.

Leonie zei

Morgen gaat het vast allemaal weer beter! Ik vind sowieso dat je heel veel doet, petje af hoor!
Als ik iets dichter bij woonde, had je van mij tomatenzaailingen gekregen. Ik was wat enthousiast met zaaien :)

Dufraing Marc zei

Wie niets doet doet niets verkeerd - af en toe gaat er wel iets fout en zeker over de natuur want daar heb je niets over te zeggen. Troost je - ook hier in zuid frankrijk heeft de vorst toegeslagen. In mijn tuin stonden de tomaten, courgette, paprika al in volle grond en ik ben er ook aan voor de moeite. Volgende week opnieuw beginnen en dan hopen op beter!

Helena zei

O Clarien wat jammer van de tomaten.
En volgend jaar......
Hou je ook een lijstje bij met wat je al gedaan hebt? Wel zo fijn en verdiend. Ook fijn om anderen onder de neus te schuiven , als er een opmerking komt in de trant van ' wat moeten jullie nog veel doen!'. Ik kreeg dan altijd serieuze moordneigingen. 😉.