Tassenloterij trekking ... en de schapen komen!!

on zaterdag 8 april 2017

Nou ga er maar voor zitten het is weer een extra lang blog vandaag! Want vandaag kwamen de schapen!! (en een paar geiten)

Maar éérst ..... moesten we lootjes trekken, want wie o wie krijgen die drie tasjes? (tromgeroffel!!!!)
Ik heb hier even alle namen opgeschreven van wie er meededen. Als jou naam er niet bij staat en je deed wel mee, stuur me dan een bericht. Dan is er iets misgegaan. Dan regelen we wat anders! :D

Maar goed de namen van deze vijftien personen gingen in een washandje. Handig hoor zo'n washandje. En Paul is altijd ontzettend onpartijdig dus die mocht een briefje trekken

(weer tromgeroffel)

Tadaaaaaa!!!

ES!!! ....... oftewel ...... Esther van Tuinderij Ganzert ...... krijgt de set tassen!! Stuur je even je adres door Esther? Dan dan kan ik ze naar je opsturen. En heel veel plezier ermee!

En voor alle anderen, zo leuk dat jullie ze bijna allemaal weer wilden weggeven, al dan niet met cadeautjes erin! Wat een hoop goeie mensen bestaan er!!

Nou, en dan het volgende gewichtige moment van vandaag. Dat begon vanochtend vroeg ..... met de laatste draden spannen voor de omheining, en alles in orde maken voor de schapen.

We hebben het geitenschuurtje op het weiland donker gemaakt. Eerst even spelen natuurlijk. Helaas zijn die letters nog steeds te zien door de verf heen ....

.... maar goed, voorlopig kan het wel even zo.


En dan .... rond zeven uur vanavond .... komt er een optocht aanrijden. Allemaal met karren erachter. Oh wat een mooi gezicht was dat! Maar vooral ..... je had het moeten horen!!

Het trekkergeronk werd overstemd door beeeeeeeeeh's en meeeeee-eeeeh's van heel laag tot heel hoog. Uit al die karren klonken lammetjes en schapen! Het klonk als een schoolreisje.

Nou hallo lieve schapen en geiten .... van harte welkom op ons erf en op het weiland!!!!Het is een grote groep. Eerlijk gezegd heb ik niet geteld hoeveel er waren, maar ik denk wel vijftien schapen en meer dan vijventwintig lammetjes. Van die hele mooie bonte.

De karren werden opengemaakt en meteen stróómden er schapen uit en allemaal van die piepkleine lammetjes. Wat een gekrioel was dat, je denk dat er geen lijn in zit, maar binnen een paar minuten was alles op orde.

Alle lammetjes waren weer bij precies de goeie moeder!!

Ik had in de buurt rondgetetterd dat we logeer-schapen kregen en ze kwamen eventjes kijken. Leuk hoor, dieren op je land is ook leuk voor het buurtcontact!

En op een gouden zonnestraal ..... kwam Lente aanzoeven ......

'Waar was je?' vroeg ik (we hadden haar al een paar dagen niet gezien)
'Ach .... beetje druk geweest. Het is niet alleen maar regenbuitjes en zonnestraaltjes .... maar ook de tijd van bloemetjes en bijtjes .... alles en iedereen zoekt en vindt een maatje  ..... en ik help wat ... '

Die Lente toch .... ook nog voor Cupido spelen!

'Maar ik denk dat ik nu wel een poosje hier bij jullie blijf .... want met lammetjes spelen ..... dat doe ik eigenlijk het liefst.'


 


Het is voor mij nu nog één grote kudde ... al die beesten lijken precies op elkaar. Maar ik weet zeker dat over een paar dagen dat we de schapen al uit elkaar kunnen houden. Ze hebben ook allemaal een verschillende persoonlijkheid natuurlijk net als mensen.

Neem nou dat ene drietal .... daar bij die grote pol gras ..... dat drietal dat ademt ondeugd uit!! Die zijn natuurlijk plannen aan het smeden, over hoe ze kunnen uitbreken naar Moeskers Moestuin. Want daar komt de eerste sla op!!

Ik zie ze smoezen met elkaar!! Let op mijn woorden, we gaan nog wat beleven met deze Kwik Kwek en Kwak!! 

Lente stuurt een laatste gouden straal over de wei en duikt dan haar bedje in ..... midden tussen de graspollen, aan spinragdraden, in een zijden hangmatje .... daar slaapt ze vanavond. ze wil buiten blijven

'Zo ik ga schaapjes tellen ... ' en ze slaapt al.

Zelf moet ik nog één ding doen. Het paardenbloembier bottelen. Maar dat is zó gebeurd. Ik doe het nu in flessen omdat het ergste schuimen voorbij is. Nu is de meeste suiker omgezet in alcohol, en kun je het in beugelflessen overgieten. Het is handig om het eerst in een grote kom te gieten, voorzichtig, zodat de drab in de pan blijft.

Die drab, dat is een soort gistafval.


Vier liter in flessen, en met een restje ga ik experimenteren. Daar gaat nog wat extra suiker bij. Kijken of het dan sterker wordt, of lekkerder, of viezer, nou ja, gewoon proberen.

De andere flessen in de koelkast. Dan stopt het gisten.

En één glas .... gaat gewoon meteen achterover! 😊😊

Ik wens je een fijn weekend! Proost!

(en straks nog even op het weiland kijken ... of alles goed gaat) (hoor ik daar geblaat? 😉)

5 reacties:

DagelijkseOnzinDingen zei

Wat een prachtige foto's van de Lente die zomaar weer kwam aanwaaien. En al die lieve schapen en die ondeugende lammetjes. Om op te eten! Eh nee dat is geen goed zinnetje, althans niet letterlijk maar om ze te aaien en te genieten van hun capriolen. Veel plezier met je logee's.

Anoniem zei

Gezellig hoor de lammetjes, maar zijn dit nu jouw schapen of verhuur je je weiland aan de eigenaar van die schapen?

Es zei

Nou moe wat leuk!!!!!!!
Super blij mee en wat een leuke schaapjes
Ik ga je mailen
XXX Es

Clarien zei

Nee het zijn niet onze schapen. Ze zijn van iemand uit het dorp. Dat is heel fijn want we hebben wel de voordelen (goed voor het weiland, en heel gezellig die schapen) maar hebben niet de zorg. Zij hebben ook de omheining gemaakt wat ook weer een vak apart is. :D

Blogger zei

Searching for the Ultimate Dating Site? Join and find your perfect match.