April.

on zaterdag 1 april 2017De eerste dag van Grasmaand. Heb je gezien hoe mooi glanzend groen en stevig het gras alweer is? Je zou het bijna willen opeten. Maar ja daar hadden we het van de week al over.

Wat heel fijn is voor het gras, waren die buitjes vandaag. Lekker fris zo´n regenbuitje over al dat groen. Je ziet alles groeien.

Voor onszelf ook wel even prima. Wij kunnen zo rennen als mieren, want er is altijd wel wat te doen. Maar nu zaten we dus, binnen, naar de regen te kijken. Alleen Brit ging buiten kijken. Maar na 1 minuut stond ze weer voor de deur.


Wij hebben twee lente-kinderen. Robbert de oudste en Marlieke de jongste zijn beiden in de lente geboren. Ze hebben ook een speciaal lijntje naar elkaar. Liek was van de week jarig geweest, en Robbert had er aan gedacht om vandaag taart mee te nemen.

Superlief grote broer!Haha kijk hem zitten. Ja, verder was het een beetje hangen en chillen. Daar zijn ze heel goed in allemaal hier thuis.
Ik was bezig om de paardenstal verder schoon te maken. Joekels van ramen lappen, vloeren dweilen, plafonds ragen.

Want morgen komt Paul thuis van een cursus, en we willen hem verrassen met een kantoor wat zo ongeveer 'af' is. De bouw heeft ook hard meegewerkt om het deze week voor elkaar te krijgen. Echt klasse. Het is gelukt!

Nou pffft het is schoon. De hond ligt. Het vuur brandt. Nu nog even die tafel in elkaar prutsen. Maar dat valt tegen ...


De verlengstukjes van de poten zijn afgebroken, hoe krijg je dat er in vredesnaam weer aan? En waar is die vierde poot gebleven?

Puzzelen, puzzelen, zoeken, zoeken ......


Nou de vierde poot is gevonden. Die zat in Brits bek. En de puzzel is ook opgelost. Gewoon een paar héle lange schroeven. (of heeft iemand een andere tip?) Ik laat het maandag zien hoe het geworden is, of het gelukt is of mislukt, want ik moet het straks nog even fixen.

Maar eerst een blogje schrijven ....
..... want ik wilde jullie bedanken .... voor de leuke reacties en emails op de tassenverloting van gisteren. Heel veel van jullie willen ook graag dingen weggeven!! Het lijkt wel of delen echt iets van deze tijd is geworden!! Nou ja naast graaien en hebzucht, dat bestaat ook nog steeds natuurlijk.

Daarom komt er een nieuwe rubriek (of zijn jullie al zat van al die rubrieken hier?) ... elke maand ofzo, een blog ..... wat geef jij weg vandaag???

Is dat iets? En gaan jullie dan ook reageren? Want dat is de bedoeling dus, dat je op die dag of week iets weggeeft en dat even meldt hier. Zodat anderen weer op ideeën gebracht worden. En degene die iets van jou krijgt geeft dan misschien ook weer iets weg, en de volgende ook weer.

Fijn weekend, geniet ervan, en tot maandag weer.

😊


5 reacties:

Es zei

Lang leve de schroeven en ja hoor ik doe mee met de deel-maar-door-rubriek
geniet van de taart
Hier nog zo'n lente-kind (dinsdag is de geboortedag)
X Es

Ineke zei

Als je een lange schroef gebruikt zul je dit wel verzinkt moeten doen. Anders krijg je krassen op je vloer. Mooiste is met een duvel. Je weet wel dat is zo'n houten verbindingsstukje. Gaten maken in beide uiteinden. Houtlijm. Duvel er half in. En zo ook andere kant. En dan op elkaar bevestigen.
Leuk dat weggeven. Ik heb eergisteren weer iemand blij gemaakt met een eigen gebakken desembrood.

Dufraing Marc zei

Mooie tafel - tip: er bestaat een soort schroeven met aan twee kanten schroefdraad en in het midden een klein stukje waar je een sleuteltje op kan zetten. Gaatje boren in beide stukken tafelpoot en erin schroeven. Of met die houten duveltjes gaat natuurlijk ook

liz zei

ik haak boodschappentasjes die meegroeien met de hoeveelheid boodschappen. ik geef ze ook regelmatig weg, als zijnde mijn aandeel voor het milieu. maar helaas duurt een haak-of brei aanval nooit heel erg lang bij mij

Clarien zei

Ik ben blij dat de tafel nog niet gemaakt is want jullie tips lijken me veel slimmer dan met die schroeven. Morgen maar even langs de Hubo! :)