Kijk omhoog Sammy ..... weggevertje!

on vrijdag 31 maart 2017
De dag begon met een gevalletje domme pech. Mijn favoriete kopje .... pats ..... kapot. Grote en kleine scherven overal, niet meer te plakken.

Eerst stap ik er zelf in met een blote voet. En dan, Brit meteen erbij natuurlijk, haar grote tong glijdt onmiddellijk over de vloer. Wég Brit! Dat is auw!

(net kleuters die honden)

Nou de toon is gezet hoor. Mijn mooie kopje aan diggels. Wat gebeurt er vandaag nog meer? Wat gaat er nog meer mis? Maar ... gelukkig is er onze lieve logee Lente, in de paardenstal ...... en Lente weet raad! 

Kijk omhoog domme Sammy, zegt ze. Omhoog? Hoezo omhoog?

Oja .... blauwe lucht, warme dag ..... oja ...... en scherven brengen geluk. Ja je kan die dingen altijd van twee kanten bekijken. Je kan omlaag of omhoog kijken.

Draai het om ..... zegt Lente. Draai pech om naar geluk. Maar hoe dan? Nou geef iets weg!! Dan heeft een ander geluk en jij ook, want weggeven is leuk. Heb je toevallig niks om weg te geven?

Ehm tja ik heb zelfgemaakte tassen. Nou geef die dan weg!

Goed idee van Lente. Ik ga vandaag drie tasjes weggegeven. Als set.

Als je ze wil hebben laat hieronder een reactie achter, of stuur me een email. Vrijdag 7 april is de trekking.

Het zijn drie stevige stoffen tasjes van gerecycled katoen. Simpel ontwerp, maar heel handig, die tasjes. Ik heb altijd een stapeltje in de auto liggen, en een of twee in mijn schoudertas zitten.

Ook altijd fijn als je iemand in een winkel die z'n tas heeft vergeten zo'n ding in de handen kan drukken!


Ik zou zeggen ..... waag een kans en wie weet krijg jij deze drie shoppers in je brievenbus. Dan kan je ze ook weer weggeven. Of houden. Of na maken. Of in een noodgeval je neus in snuiten. Of gewoon ..... aan de waslijn hangen en er foto's van maken.

Ziet er mooier uit dan kapotte kopjes. Toch? :D


ja ... en dan dat liedje .... 😊😊Sammy loop niet zo gebogen Denk je dat ze je niet mogen Waarom loop je zo gebogen Sammy met je ogen, Sammy, op de vlucht Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy Want daar is de blauwe lucht Sammy loop niet zo verlegen Zo verlegen door de regen Waarom loop je zo verlegen Sammy Door de stegen Sammy van de stad
Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy Want dan word je lekker nat, Sammy Kromme kromme Sammy Dag Sammy domme domme Sammy Kijkt niet om zich heen Doet alles alleen en vindt de wereld heel gemeen Sammy wil bij niemand horen Zich door niets laten verstoren Toch voelt hij zich soms verloren Sammy Hoge toren, Sammy kan 't niet aan Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy
Want daarboven lacht de maan

Sammy wil met niemand praten
maar toch voelt hij zich verlaten
waarom voel je je verlaten
Sammy op de straten, Sammy van de stad

Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy Want dan word je lekker nat, Sammy Kromme kromme Sammy Dag Sammy domme domme Sammy Kijkt niet om zich heen Doet alles alleen en vindt de wereld heel gemeen Sammy wil heus wel verand'ren Maar is zo bang voor de and'ren Waarom zou je niet verand'ren Sammy Want de and'ren Sammy zijn niet kwaad Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy Anders is het vast te laat Sammy loopt maar door de nachten Op een wondertje te wachten Wie zal dit voor jou verzachten Sammy Want jouw nachten Sammy zijn zo koud Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy Er is er een die van jou houdt

17 reacties:

patrick zei

Wel tof zo'n tasje ... om gebroken kopjes in op te bergen !

Anoniem zei

Wat leuk die tassen, ik doe graag mee!
Helen.

Marlon zei

Mooie tassen!! Ik doe ook graag mee.....twee voor mijn dochters en 1 voor mij.
Groeten, Margriet

Unknown zei

Heel erg mooi die tasjes. Zit al langere tijd te denken om ze ook zelf te gaan maken met de mensen vanuit het Leger des Heils in de tuin waar ik werk. Maar nu zó druk met planten, zaaien én wieden dat ik het doorschuif naar de winter. Super leuk om je blog te lezen Klarien!!!

Rosa Noé zei

Groetjes Rosa (je oude klasgenootje van Warmonderhof)

Anoniem zei

Heerlijk omdenken ik waag ook graag een kansje. 1 om te houden 1 om ma te maken...ik voel een tassenclubje in deproloog opkomen en 1 om weer op de tuinderijblog weg te geven en promotie te maken voor de tassenclub alias anti soep. X Es

Es zei

Die anonieme ben ik :) op de telefoon reageren is net even wat omslachtiger :) Fijne dag!

Sandra zei

Mooie tassen. Altijd handig. Ik loot graag mee

Natascha zei

Als ik win vul ik er 2 met een groentepakket uit mijn tuin. Om weg te geven aan iemand die het goed kan gebruiken. Pay it forward Clarien! Natuurlijk hou ik zelf ook graag 1 zo'n handig tasje :-). Groetjes, Natascha
oh ja... de oogst is nog niet klaar hoor, ben nog volop aan het zaaien.

Corrie zei

Ik kan wel een nieuwe tas gebruiken, mijn oude is stuk.
Maak ik er gelijk een paar na zodat ik deze weg kan geven.

Anoniem zei

Goedemorgen Clarien, hier in het hoge Noorden schijnt alvast de zon. En de was wappert net zo vrolijk aan de lijn als jouw tasjes. Elke dag lees ik met veel plezier je blog. Ik kan er een hoop van leren. Als ik de tasjes "win" nou dan heb ik er wel een bestemming voor....
Hartelijke groet, Ann

Anoniem zei

Hoi lieve Clarien, jij vrolijkt mij altijd zo op met jou leuke en zonnige blogjes. Leuk dat geven. Ik ga ook iets bedenken om te geven. De tassen geef je maar aan iemand die ze nodig heeft, ik heb er genoeg want ik heb ze nagemaakt, na ze te zien hier.

ineke zei

Hoi Clarien, Vanochtend heel vroeg las ik je verhaal van vrijdag. En ik werd geraakt. En wel door je opmerking van stuk-- scherven brengen geluk. En dat de lente tegen je praat. Kijk omhoog. Je kan het van 2 kanten bekijken. En ik ken het liedje van Sammy. Maar niet in deze context gelzen. En toen zag ik : schouders omhoog, hoofd omhoog. Je hoeft jezelf niet te verstoppen. Laat je zien, wie je bent en hoe je bent. Jij doet er toe.

Geweldig! Laat de lente maar advies blijven geven.
Veel plezier bij alles daar.
Hoe kan ik vinden waar het tassenteam van Bussum overal staat, zodat ik ook die hele dunne tasjes kan kopen voor het afwegen van groente. Of dat ik weet waar ik de stof kan halen.
Fijn weekend!


Birgit zei

Tasjes zijn Altijd handig! Ik doe graag mee 😊

Anoniem zei

Hoi Clarien,
Gelukkig geen verdere ongelukken met de scherven!
Die tasjes lijken me geweldig. Ik wil zelf ook bezig gaan om zelf zulke tasjes te maken en dit zou een perfect voorbeeld zijn!
Groetjes, Yvonne

Mootje74 zei

Hoi Clarien, wat leuk van die tasjes. Ik loot graag mee.
Wel jammer van je kopje, maar misschien heb je een keer geluk bij de kringloop.

Groetjes Monique Zeef.

adelheid zei

Leuk weggevertje! Ik doe ook mee hoor, twee ervan ga ik denk ik vullen met boodschappen en geef ik dan aan mensen die het gebruiken kunnen, en eentje hou ik lekker zelf. Herinnering aan jou! Mede door jouw blog hebben we de stap durven zetten om te verhuizen, helaas niet naar een boerderijtje in het buitengebied, dat is toch net te duur hier in de omgeving, wel naar een dorpje, een huis met veel tuin, vlak bij de weilanden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...