Teevee.

on donderdag 16 maart 2017Nou dat was een makkie vandaag. Geen lang verhaal .... maar een filmpje .... kijk maar hier

Maarrrrr voor als je hier komt voor het laatste tuinnieuws ..... toch nog even een flits van vandaag. Bij Compagner, de groenzaak hier in Nieuwleusen, stonden ze al buiten in kratten .... heel verleidelijk ... die jonge sla plantjes en andijvie.

Dat is eigenlijk bedoeld voor in de kas. Maar die is nog niet af. Dus ze gaan op de tuin. Gewoon proberen. Misschien hoor je nooit meer wat van deze aankoop, dan weet je dat het is mislukt.Die sla plantjes moeten niet te diep de grond in want dan kunnen ze makkelijk schimmelen. Zet zo'n blokje niet meer dan tot de helft in de grond.

Het waait flink hier in Punthorst. Ik vind ze nogal zielig, die kleine groene mutsjes in de harde wind. In hun hele leven nog nooit wind gevoeld en kijk ze nou wapperen! Als dat maar weer goed gaat!

Ook een handje spinazie zaaien, en wat peterselie. t Is zo'n lekker weertje.
Wat ook altijd grappig is is als groente elkaar overlapt. Ik bedoel dat de oude nog op het land staat (de prei in dit geval) en de jonge zaadjes voor het nieuwe seizoen alweer opkomen.

Jonge prei die opkomt is mooi om te zien. Heel sierlijk. Het zijn super smalle stengeltjes, die eerst als een boogje opkomen. Dat boogje wordt steeds groter, en dan met een soort van dansje komt het plantje los van de aarde.

Dat zou je moeten filmen, ze zijn nog mooier dan de dansende meisjes in de vensterbank, die ernaast staan. Dansende preitjes .......


.... en aan dat beeldje, van die meisjes .... daar zit ook een verhaal aan vast ..... een beetje verdrietig ... dat vertel ik nog wel es.

Nou ik ga nog even naar ons filmpje kijken. Leuke man heb ik toch! En leuke buurman! En geweldig bouwteam met zeer kundige voorman! Op zo'n film zie je dat pas goed, al hebben ze ook heel veel mooi materiaal weggelaten, zoals van de jonge geitjes ....

Nou ja daar hebben we een blog voor!


10 reacties:

Marlon zei

Wat leuk om dat zo te bekijken!!! Jullie wonen prachtig daar. Al gewend aan de wind? Wij moesten erg wennen daaraan op de vlakte hier in Friesland. Succes met de jonge plantjes, groeten Margriet

Hannah Bos zei

Hartstikke leuk filmpje Clarien! Heb er van genoten. Leuk je in levende lijve te zien en je stem te horen. Toch anders dan bloggen!
Groet Hannah

Anoniem zei

Zalig ! Net zoals Hannah vond ik het ook heel leuk om je stem te horen. Ziet er allemaal prachtig uit.

Elsa de Geus zei

jaaa ik heb je gezien, leuk filmpje..... wat een heerlijke plek is het waar jullie wonen!!

adelheid zei

Wow, wat een leuk filmpje! En wat een ruimte om je huis, heerlijk hoor. Knap dat je zo jezelf bent tijdens de opnames!

Mijke zei

Wat ontzettend leuk om jou, je man, Britt en je prachtige stekje eens in bewegend beeld te zien! Dan ziet het er toch weer anders uit ofzo, komt het meer tot leven. En ook leuk om eens te horen hoe je klinkt. "Eem kiek'n" haha, zo is dat!

Leonie zei

Ik heb gisteren ook gekeken, wat leuk zeg! En wat een enorme lap grond!!

Anoniem zei

Was erg leuk om te zien. Wat een ruimte. Super mooi wonen.

Dufraing Marc zei

Heb gisteren ook naar het filmpje gekeken - was plezant en interessant en verrassend om te zien - bewegende beelden met stem - is eens anders dan foto's en tekst. Een heel avontuur waar je moed en energie voor nodig hebt. Om stilletjes wat jaloers op te zijn. Een hele oppervlakte die tuin - krijgen jullie al die groenten verwerkt? Dat is genoeg voor een hele school! Toch heerlijk dat buitenleven.

Emie zei

Heb genoten van jullie eigen tv-programma. Wat is het allemaal mooi geworden zeg. Het grappige is dat ik het idee heb je in het echte leven te kennen. Je blogt zo prettig en uitgebreid dat het me allemaal heel bekend voor kwam. Heel veel succes met alle verdere plannen en we blijven je met veel plezier volgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...