Berend Bokje komt logeren.

on zaterdag 15 april 2017
Planten reageren op wat er met ze gebeurt. Als je een pad maait waar paardenbloemen staan, dan reageren die bloemen door heel snel heel veel nieuwe bloemen te laten groeien.

Snél!! Voortplanten!! We worden uitgeroeid!!

Zo is het pad langs de weide een gele baan geworden ... yellow brick road ... naar het Land van Oz! 😊

Bloemen en jonge kruiden, zo fijn dat ze er weer zijn. Voor op tafel en voor in de sla.
Vanmiddag waren Liek en ik in Zwolle en we komen dan langs Waanders In De Broeren .... oftewel die enorme boekhandel in de voormalige kloosterkerk. De Broerenkerk.

Je wordt er stil van. Ook al is het daar een herrie van jewelste want de boekhandel loopt als een trein. Uitgebreid restaurant erbij, wel vier etages met allerlei ´werelden´ over kunst, lekker eten, papierwaren, en natuurlijk, alle boeken die je kan bedenken. Je kunt er uren ronddwalen.


Het is prachtig hergebruik van een leegstaande kerk. Helemaal gerestaureerd, waarbij ook de spectaculaire schilderingen op de plafonds tevoorschijn kwamen. En de ramen .... zijn net juwelen!

Ik heb even gespit ... in de moestuinhoek. Nou mocht je de ambitie hebben om een moestuinboek te schrijven ... laat maar zitten! Er zijn er al zoveel .... alles is er over geschreven wat je er over kan schrijven! Goeie zaak!

Erg leuke boeken zitten ertussen.

Mooi dat zo´n waardevol gebouw een herbestemming krijgt.

Toch had ik hier ook wel graag es willen binnenkijken in de vijftiende eeuw toen de Broerenkerk nog een stil klooster was. Hoe het toen was. Toen de monniken hier rondliepen. Die liepen vast niet over de trappen te rennen en zaten ook geen brownies te eten en hippe koffie´s te drinken.

Misschien liepen ze in grijze habijten, op blote voeten, over deze zelfde vloer. En ze lazen ook geen thrillers en glossy´s. Ze hadden meestal wel een moestuin, dat weer wel. En bier ... daar hielden ze ook wel van, de monniken.

Avond. Na het eten is het nog úren licht. De zon brak zelfs door bij ons rond zeven uur.

Dus gingen we met de hele familie het weiland op, bij de schapen kijken. Er was uitbreiding gekomen in de kudde. Herinner je je Berend Bokje nog? Nou, die logeert nou ook bij ons! En zijn tweelingnichtjes ook!
 


De nieuw aangekomen geitjes zijn veel tammer dan de schapen en de lammetjes. Ze komen nieuwsgierig bij ons kijken en eten de rogge zo uit je hand. En de kleintjes willen ook wel worden opgetild.

Wat een leuk spul is dat!!

Wat ook heel grappig is ... de hele kudde komt aanrennen als je met wat groenvoer zwaait. Je krijgt zo een hele sliert geiten naar je toe, en dan komen de lammetjes ook wel mee.

Oh let maar op ... we krijgen ze wel mak!

Aan te weinig aandacht zal het in elk geval niet liggen. 😉

Fijn paasweekend!3 reacties:

Daphne zei

Geitjes zijn zooooooo leuk!!
En hoe heerlijk is het, dat je na het eten nog even lekker "om het huis" een wandelingetje kan maken!!
Geniet ervan en hele fijne Paas dagen met elkaar.
Groetjes, Daphne

Wonen en leven in Roemenie zei

Schitterend die geitjes en mooi he als het zo uit je hand komt eten.Wij plukte vroeger als kind thuis ( ben opgegroeid in een dorpje onder gorkum)altijd hele veldboeketten met paardebloemen, boterbloemen etc en die gingen dan in een lege jampot op tafel bij o.a Oma. Ook deden we de stelen van de paardebloemen in kerven en ze dan in water leggen ze rolde dan op.Mooie herinneringen aan buiten .
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

ivoorwit.blogspot.com zei

Goede paasdagen. Veel gezelligheid!
Groetjes, Thea