Buren.

on vrijdag 7 april 2017
Onze achterburen, dat zijn de duiven. ´s Avonds vliegen er koppels duiven rond, in mooie formaties. Pfiewwwww flitsen ze langs, bochtjes maken, alles precies tegelijk, dan in een flits zijn ze weer weg, op weg naar hun hokken, bij een boerderij verderop langs de Beentjesgraven.

Elke avond een mooie luchtshow achter het huis. Niet verkeerd!

Ik hoop dat ze straks als de insecten komen ook rondjes gaan vliegen boven onze moestuin. Pfiewwww .... haphaphap ..... alle wortelvliegen en preimotjes en uienvliegjes even meesnaaiend!!

Lijkt me wel prima, zo´n vreetlegertje boven de tuin ´s avonds.

Maar zwaluwen zijn nog beter. Die happen echt elk beestje boven je tuin weg. Het hele luchtruim schonen ze op, in een half uurtje! De zwaluwen komen straks wel weer in de kapschuur wonen, maar ja of ze dan echt wel boven de tuin gaan vliegen .... misschien moeten we bordjes plaatsen! Dáárheen!

Of zwaluwkasten? Iemand daar ervaring mee?

In elk geval zijn het allemaal zeer welkome buren!


Ja en dan was ik ook nog even in Omsk vanmiddag. Je weet wel, Siberië.

Nou ja .... bijna dan. Op bezoek bij een buurvrouw, die is geboren en getogen in Omsk. Nu woont ze in Punthorst. Wat een wereld van verschil!

Leuk om over zo'n stad te horen. Over de cultuur van de Russen. Over de overeenkomsten en de verschillen met Hollanders. Russen ..... zijn wat uitbundiger geloof ik. Een verjaardag is daar echt een vrolijk feest. En men bemoeit zich meer met elkaar. Wij zijn wat meer op afstand.

Grappig is dat, als je de afmetingen van Holland en Siberië vergelijkt zou je het andersom verwachten! Alleen al die stad Omsk is drie keer zo groot als heel Nederland!Foto's van Omsk. Met moderne en klassieke gebouwen, en paleizen met gouden daken en enorme rivieren met metersdik ijs.

Indrukwekkend. Ik kende Omsk alleen maar uit dat liedje.

Ja Omsk is een mooie stad maar net iets te ver weg. 😊

0 reacties: