Boerderijdagen (3 - slot)

on zaterdag 22 april 2017
Het bevalt goed, ik kan het je aanraden als je een keer veel dingen te doen hebt. Verdeel het in een paar categorieën en van elke soort doe je iedere dag een paar. Voorwaarde ... er moet ook een pretpakket bij. Dus een categorie met leuke dingen.

Ik heb het onderverdeeld in tuin, huis en erf, binnen (huishoud en administratie) en leuk.

Vanochtend begon meteen met iets wat niet op de lijst stond maar ik wilde graag helpen. Zoals je weet staan er schapen en geiten op de weide, en hebben we ook buren met een prachtige tuinderij. Dat is tevens hun inkomen. Nou, dan heb je dus een verantwoordelijkheid.

Kijk, nu is er nog genoeg gras op ons weiland, maar als dat wat minder wordt kunnen de geiten vindingrijk worden en misschien wel tussen de omheiningsdraden door springen. Naar de lekkere groenten van de buren. Die beesten zijn zo slim, en vrij klein ook.

Ja en da's niet de bedoeling ... dat ze daarvan gaan eten.

We hadden een omheining van drie ijzerdraden en een stroomdraad van nylon. Maar daar kwam vanmorgen dus nog een vierde ijzerdraad bij. En ik mocht helpen met het draad uitrollen en spannen.En nu is de buur-tuinderij weer goed beveiligd tegen de stoeterij op ons land!

Kijk, ze kregen ook een bak mineraal voer. Dat is vooral voor de zogende moeders, om ze wat extra te geven, maar Berend Bokje en zijn neefjes en nichtjes lusten het ook wel.

En verder ... in de keuken van de paardenstal is een mooie tegelwand gemaakt, maar helaas zijn de tegels vrij stroef en blijft er een cementsluier op zitten van het voegsel. Poetsen poetsen maar het ging niet goed weg.

Mijn zelfgemaakte allesreiniger kan dit probleem helaas niet oplossen ... vanavond maar even cif halen. En een pak schuursponsjes! :DDe tuintafels op ons terras waren veranderd in een mini kwekerij. Ze stonden vol met zaaisels in potjes. Maar nu is alles uitgeplant op de tuin, terras opgeruimd en de tafels zijn weer vrij, en kunnen we daar zelf weer zitten!

Fijn, lekker ontbijten morgen vroeg in het zonnetje! Misschien eerst maar onze logee Lente een lekker ontbijtje op bed brengen ... en dan vragen of ze iets aan de temperatuur kan doen? Héél klein beetje hoger misschien?? 😊😊
Ja dan was er nog het klusje van de rok repareren. Daar zit een scheur in, vanwege die hond van laatst. En een andere klus kijkt streng vanaf de waslijn ....
Haha ..... never a dull moment on the farm!!

Geniet van je weekend! Ik ga nog even die gaten stoppen en dan ... een schitterende film kijken ...

..... over een man met een harmonica, en over een spoorlijn, en over een dame van lichte zeden die boerin werd, en die haar boerderij niet op wilde geven.

Tot maandag! 😊


1 reacties:

Dufraing Marc zei

Goe bezig zo! Een tipje - om cementsluier van tegels en/of vloer te verwijderen zijn er speciale producten die echt goed werken. Ga maar eens informeren bij een bouwmarkt of een firma waar ze tegels/vloer verkopen. Succes!