We zijn weer thuis.

on zaterdag 15 augustus 2020





Twéé afspraken in Bussum, vandaag.


Eérst met Suzanne, die me klokslag 10.30 al stond op te wachten, vol ongeduld. Normaal gesproken gaan we altijd eerst winkels kijken en dan op een gezellig terras koffie drinken met taart. Maar de begeleidster van haar zorginstelling was even meegelopen, om mij op het hart te drukken dat ik Suzanne dit keer niet mee kon nemen naar plekken waar het druk was.


Och ja .... dat is waar ook. Wat goed dat je eraan wordt herinnerd, dat dit een kwetsbare groep is, die je niet zomaar mee kan nemen winkel in en winkel uit, en op een druk terras. Goed. Plan aanpassen dus. We hebben op de hei gewandeld, en toen bij La Place in Laren ... koffie en taart. Op het uiterste hoekje van het terras. Waar we mooi de parkeerplaats konden overzien, en alle mensen zagen in- en uitstappen met hun honden, wat Suzan allemaal prachtig vond.


Nadat ik haar terug had gebracht heb ik even een rondje Bussum gedaan. Och, een beetje nostalgie. Zeventien jaar lang kwam ik elke dag door de Bussumse straten.


 



Veel winkels staan leeg. Zelfs de sigarenwinkel hierboven, zo'n echte ouderwetse winkel was het, met heren in pak die aan andere heren doosjes sigaren verkochten. Er was altijd reuring in die winkel. Maar ook de sigaren gaan nu zeker via het www. Want de winkel is leeg en stil. Er ligt geen enkele sigaar meer en ook de heren zijn verdwenen.


Voor mijn kruidenpotten had ik wat kleine houten lepeltjes nodig. Maar even neuzen bij de Xenos, die hebben dat soort dingetjes vaak wel. 






Groen geluk
 en Opruimgeluk verkopen ze ook, bij de Xenos. Haha maar dat hebben we gelukkig allemaal al, dus dat hoeft niet in het mandje.


En een prachtige apothekerskast ... oh wat zou dat leuk zijn voor de collectie gedroogde kruiden. Maar over dat soort dingen hoef ik nooit lang na te denken want in ons lage boerderijtje past dat helemaal niet. 😊




Lepeltjes hebben ze ook. Niet van hout maar van bamboe. Wat ook goed is natuurlijk.


En bij De Tuinen Holland en Barrett moet ik ook nog wezen voor wat etherische oliën. En natuurlijk, als kruidenliefhebber, kijk ik daar bij de planken vol met gezondheidsmiddeltjes.


Je ziet het wel ... teunisbloem, bernagie, valeriaan, knoflook, meidoornbessen, rode klaver, brandnetel, mariadistel, zilverkaars .... en nog véél meer ..... allemaal kruiden die je in je eigen omgeving ongetwijfeld bij bossen hebt groeien. 


Het zijn onze eigen gewone wilde kruiden, die allemaal van die geweldige medicinale eigenschappen hebben! En ik krijg er weer allerlei ideeën van! De meidoornbessen zijn al aan het rijpen, en valeriaanwortel kun je straks in het najaar weer oogsten.... 










..... dus .... niet alleen maar met een paar flesjes olie in mijn mandje, maar ook met een hoofd vól met weer nieuwe ideeën wandel ik De Tuinen weer uit.


Onee. Holland en Barrett. Maar De Tuinen is leuker.






Mijn laatste stop is De Wereldwinkel. Winkelen voor het goeie doel. Altijd leuk! En ook daar ... ideeën zat. Want mooie kleine zaden zakjes, die wilden Editha en ik misschien ook maken. En ook zakjes met onze eigen gedroogde kruiden.



Dus ik neem even een voorbeeldje mee, een prachtig zakje Ridderspoor-zaad. Van de dames Veer en Moon. Klik even en je komt op hun prachtige website met leuke kado ideeën.







En na het rondje shoppen is mijn tweede afspraak bij Marjolijn. Elk half jaar zoeken we elkaar op, en bekijken een stad, of, zoals dit keer, lopen een rondje om het vestingstadje Naarden. Heerlijk langs het koele water en de dikke vestingmuren.


Bijpraten, over onze kinderen, man, en ook onze eigen besognes doornemen. De tijd vliegt, en na de koffie tuf ik weer terug naar het noorden, naar ons groene Punthorst!






Doen jullie dat ook? Dat je als je thuis komt, je aankopen op tafel leuk neerlegt? Dan worden ze steeds leuker! 


En alles plastic vrij. Dat wordt gelukkig steeds makkelijker, want als je even goed zoekt kun je bijna altijd wel plastic verpakkingen vermijden, zolang het niet om voedsel gaat.


Over voedsel gesproken .....






 


.... daar eindigde de dag dan weer mee. Met vier potten pittige tomaten-paprika saus, en drie potjes pesto.

 

We zijn weer thuis!😊



2 reacties:

Anoniem zei

Leuk Bussum te zien door andere ogen ,jaren lang gewerkt in de Nassaulaan en ook een paar maanden gewoond .
Holland en Barrett vind ik erg duur liever naar de Tuinen of Dille en Kamille ,en de Hema zo lang die nog bestaat.
En in Naarden rond de vesting wandelen heerlijk .
De volgende keer kun je ook heerlijk wandelen op de Tafelberg hei bij Huizen .
Geniet van je aankopen en de ideen die je hebt opgedaan .

Gr Jet.

Lies zei

Een heerlijk dagje, Clarien!
En vol 'nieuwe bagage' naar huis!
Lie(f)s.