Verjaardag Corona-proof.

on zaterdag 29 augustus 2020






Met al die zakken gedroogde kruiden op zolder, is het maken van een kruiden-thee zó gepiept. Hier zie je een mix van gedroogde tijm, Oostindische kers en brandnetel, samen in een zakje, om een krachtige thee van te zetten. Die haar en hoofdhuid weer gezond en vitaal maakt.


Thee, als spoelmiddel voor na het haar wassen.  Hoewel je de thee ook gewoon kan drinken natuurlijk! En ook maakte ik van een organische shampoo een effectieve kruidenshampoo, door er een paar weken allerlei kruiden in te laten trekken, en die er daarna weer uit te zeven. 


Leuk werk joh! 😊😊


En dit .... was ook leuk. Langs de Beentjesgraven was weer gemaaid, en toen ik dat maaisel ging halen was het een verademing om weer eens bij een bruisende frisse stuw te werken. In plaats van een stilstaande stuw, of maar met een piepklein stroompje water. Al dat koude stromende water, het is een genot om naar te kijken!







Verder legde ik afgelopen dagen de laatste hand aan de stal van de dames koe. Kleine dingetjes, zoals een stang bevestigen boven in de voerbak, zodat ze niet in die bak kunnen klimmen, en ook niet al het hooi er in één keer uit kunnen gooien. Hoop ik.


De stal ziet er rommelig uit, want het is allemaal hergebruikt materiaal, maar ik geloof echt dat hij nu koeienproof is. En sterk genoeg, zodat we deze winter de koeien af en toe in de stal kunnen insluiten.


Affijn, we gaan het meemaken!


Want ...... de dames zijn weer thuis! Vanmorgen met véél kunst en vliegwerk, en de deskundige hulp van Bart, Aske, en overbuurman, zijn de koeien weer van de overkant teruggehaald.






De hele dag hebben ze weer op het weiland gelopen, en vanavond kwamen ze aan het hek, en heb ik maar besloten dat we meteen deze eerste nacht de koeien in de stal laten, en de stal dus dicht. Dat zijn ze niet gewend. Ze zijn tot nu toe altijd vrij geweest in hun gaan en staan. 


Dus ik hou m'n hart wel een beetje vast of ze de boel niet gaan afbreken! 


En ondertussen vierden wij verjaardag, in porties. Vandaag deel één, met alleen de Moeskers .... eindelijk weer eens allemaal hier. Ik had aan iedereen om bomen gevraagd en die kreeg ik ook. In bonnen, en ook echte bomen! 


En ook een vreselijk leuk boek, wat ik later nog uitgebreider laat zien!






Wel wennen hoor, om je verjaardag te vieren met steeds maar een klein groepje tegelijk .... oma wilde zo graag de kleinkinderen weer eens zien, maar durft het toch nog niet aan. 


En daarom stuurden we hun maar een Moeskers-selfie, en dan Corona-proof. Een selfie 'op afstand'.😄😄 Erg leuk om te maken, moet je ook maar eens proberen. Een selfie dus, en dan zo vér mogelijk uit elkaar, in plaats van zoals gebruikelijk met de koppen tegen elkaar aan.






 

En dan nog even checken bij de koeien. Ze staan nog steeds mooi rustigjes te wennen in de stal. Hebben nog niks gemold ofzo.

😅






16 reacties:

marie zei

Gefeliciteerd lieve Clarien. Geniet elke keer van jouw stukjes en ben blij dat je stukjes van jouw leven wil delen met mij.

DagelijkseOnzinDingen zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Clarien. Wat geniet ik toch altijd van jouw blogstories!

Groetjes en een fijne zondag, Annemarie

Willem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag(sviering). Jammer dat jouw gasten het nog niet aandurfden om het in iets groter verband te vieren, want daarvoor heb je in ieder geval wel de ruimte. Al moet ook gezegd worden dat het weer niet echt noodde tot een 'buitenviering' Ik kan me zo goed voorstellen dat je moeder zo graag de (klein)kinderen weer eens ongedwongen kon zien en spreken. Maar hoop dat je desondanks een plezierige dag hebt en ook een plezierig vervolgfeest. Onze voetballende filosoof-van-de-koude-grond, zei het al "Ieder nadeel hep zijn voordeel"
Bij mij hebben de aronskelken allemaal zaad gevormd, als ik weer eens bij jouw in de buurt kom zal ik wat bij jou achterlaten. Het is de gevlekte aronskelk; Arum italicum, winterhard en goed te verwilderen. Ik heb gemerkt dat de rijpe bessen gegeten worden door vogels(?), maar het grappige vind ik dat zo'n bloeikolf vanzelf omknakt als de zaden rijp zijn. Zodoende verspreiden ze zich vanzelf.

Anoniem zei

Verstandig van je moeder om nu niet te komen maar zeer begrijpelijk dat ze haar kleinkinderen weer graag zou zien. Leuk dat ze door de selfies er toch een beetje bij kon zijn, Van harte gefeliciteerd met je verjaatdag en hopelijk kan deze volgend jaar weer als vanouds gevierd worden. Nog een fijne zondag!

Lies zei

Hart-elijk gefeLIESiteerd, Clarien!

Wendy zei

Ook van mij nog van harte gefeliciteerd. Blijft gedoe met corona maar we doen gewoon ons best. Blik op oneindig en doorgaan. Wel leuk, dat vind ik tenminste, dat als je een tuin hebt (of zoals jij een heeeeel grote) je nooit om verjaarswensen verlegen zit.

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd Clarien! Door dat virus zitten we allmaal met dat gedoe, maar ook jullie zijn creatief in oplossingen. Fijne vieringen met de rest van de familie. Super cadeau bomen!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Het is wat met die virus. Gelukkig hebben jullie het creatief opgelost.

Unknown zei

Er was er eentje jarig, hoera!
Haha, nu ben ik toch een beetje nieuwsgierig naar de inhoud van het boek dat je kreeg. Wat een zalige foto...

Unknown zei

Groetjes, Katleen (dat moest er hierboven nog bij;)

Marietje zei

Nog van harte gefeliciteerd met weer een nieuw levensjaar Clarien.
Een rare tijd om jarig te zijn maar zo ging het toch prima.
Leuke foto’s hoor!
Groetjes
Annemarie

Mirjam vW zei

Hartelijk Gefeliciteerd!
Al dat water is vast een kado!
Ziet er gezellig uit op de foto, mooi!
Fijne dag en groetjes, Mirjam

Adelheid zei

Ha Clarien, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je nog veel gelukkige jaren toe samen met je dierbaren. Fijn dat je moeder er was, ze ziet er goed uit! Is ze weer helemaal opgeknapt?
Fijne dag verder!

Teunie zei

Hier ook nog een late felicitatie. Maar niet minder gemeend!
Groetjes, van Teunie

Clarien zei

Allemaal hartelijk dank hoor! En oja, dat boek! Vergeten er iets over te schijven vandaag (maandag) ... maar dat komt morgen!

Hilde zei

Nog van harte gefeliciteerd!!