Foodblog?

on zaterdag 22 augustus 2020





Het lijkt er warempel wél op. Het lijkt er deze dagen veel op alsof ik een foodblogger aan het worden ben. Al die blogs de laatste dagen .... steeds maar over eten! Haha. Nou ja, dan wél een foodblogger waarbij wel eens dingen aanbranden enzo. En die bijna nooit recepten heeft. Die maar wat aanrommelt. 


Zoals deze pannenkoek. Eerst courgette plakken bakken, in lekker veel olie met knoflook en ruim kruiden en een snuf zout ... en dan pannenkoekbeslag eroverheen laten lopen in een dun straaltje. Goudbruin bakken. Aan beide kanten. Het omkeren is echt grappig!! (valt in stukken maar geeft niks)


Héérlijk was het! Met dikke pakken tomaat erop en geraspte kaas. Maar hij is allang weer opperdepop en een foto heb ik er ook niet van. Een foodblogger van lik-me-vestje!! 😄 


Nee, vandaag even niet al die foto's van de oogsten en de inmaak en de voorraden. 


Hm. Wat dan?







Er viel vandaag een klein buitje bij ons. Drie millimeter. Maar toch. Regen is regen. Elke druppel is zeer welkom. Ook al waren Brit en ik wel net buiten bezig, en kwamen al terug rennend niet verder dan de kapschuur. 


Daar hebben we toen maar even gezeten, en hebben naar de regen gekeken. Drup drup drup.


Wel mooi eigenlijk, hoe druppels vallen. Wat voor mooie figuren je dan ziet. Ik zag het vanmiddag niet goed, maar nu op de foto's beter. 


Kijk die linker, wat een bél!






En die hier onder ook, in het midden. Een grote bel maar hij knapt nét kapot.






Behalve natuurlijk nog steeds met de oogst onder dak brengen, ben ik tussendoor ook bezig aan het aardbeiveld. Dat was een puinhoop. Allemaal door elkaar heen gegroeide planten, verstrengeld met tientallen meters hondsdraf ..... een dik dik groen oerwoud was het.


En daardoor een tegenvallende oogst. De grond is te rijk, dan krijg je véél plant en weinig fruit. Dus, Paul heeft het veldje gemaaid, en ik ben nu al dagen bezig om die dikke mat van onkruidwortels en aardbei-uitlopers weg te trekken. De hele bovenlaag haal ik eraf en die gaat in kruiwagens naar de paardenbak, waar het gecomposteerd wordt. Want niks gaat weg, natuurlijk.😉


De kippen helpen trouw. Hieronder is het bijna klaar. In plaats van drie bedden met elk twéé rijen aardbeien, maak ik vijf smalle bedden met op elk bed maar één rij. Hopelijk is het dan beter te onderhouden. En kun je aan beide kanten plukken. Ook makkelijk.




 


De laatste druppels regen. En dan wordt het weer droog. Maar de ergste warmte is verdreven. Zouden we de nazomer ingaan?


☔☔☔😉





4 reacties:

Lies zei

Op een bord schuiven, pan er (omgekeerd) op en omdraaien, Clarien?!
Kunnen genieten van regen, heerlijk toch! Hier 7mm. vandaag. Regenput loopt vol...
Lie(f)s.

Anoniem zei

Je hebt een foodblog zoals het echt is. Je denkt toch niet dat al die foodbloggers alles in een keer goed doen. Ja, de hele ervaren maar niet allemaal. Als ik jou keuken zou omschrijven dan is het een creatieve keuken. Je fantasie die je in je keuken gebruik is groot. Het is soms verbrand, maar het is eetbaar. Jullie eten gezond en het vult. Dat moet toch ook, want je werkt keihard.

Mooie foto’s van de regendruppels. Geen hagel gehad?
Komende week is het gemiddel 20-23 graden. Precies goed. Wel gast het volgens teletekst veel regenen.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Laat het maar regenen,we hebben nu wel genoeg zon en warmte gehad.
Hoop dat de herfst gauw begint ,heerlijk met pompoenen en mooie kleuren.

Groetjes Pien.

Lies zei

Gevulde pannenkoek lukt het beste als je het deksel van BRAADPAN gebruikt.
Als de onderkant goed is ,laat de pannenkoek op het deksel glijden en keer het boven de koekenpan.
Resultaat een mooi gebakken gevulde pannenkoek.

Groetjes Lies