Opgeruimd.

on maandag 25 maart 2019



 




Maart ..... is een opgeruimde maand. 

Het ene moment een stortbui, en al het vuil spoelt van de straten en de ramen. En vlak daarna straalt de zon volop, en waait er een stevige bries. En alles is in een tel weer droog en schoon. De velden groen en de lucht blauw. Opgeruimd. 

Net als maart, ben ik zelf ook een opgeruimd type. Mijn werkplek moet netjes zijn. Ook in de kas. Kijk, zo als het hier nu uit ziet, daar vind ik dus niks aan, om in zo'n troep te werken. 

Dus, opruimen die zooi.








Ook binnen opruimen. Uiteraard. Maandag he? 

Boven op zolder heb ik, zodra het weer het toelaat, de ramen op een kier staan. En daar zat in een hoekje een spin. Nou, niet erg, één zo'n spinnetje, laat maar zitten, denk je dan.

Nu had de spin een onschuldig spinseltje gemaakt. Dat liet ik ook maar zitten.

En daar kwamen dit weekend ongeveer zevenduizend babyspinnetjes uit te voorschijn. Die marcheren nu allemaal over de naaimachine en tussen de lapjes en klosjes.





Ik kreeg het niet goed op de foto, die chaos van spinnen. Want dan zie je er maar één of twee. Maar het waren er echt zo'n zevenduizend.

Ze zitten nu in de stofzuiger. Tja. Ik heb de zak open gemaakt en buiten gelegd. Maar ze zullen het wel niet hebben overleefd. Sorry spinnetjes.

Vanmiddag stond iets heel anders op het programma, één van de leukste werkjes die er zijn, in het voorjaar.

Appelbomen planten!!






Het is zo leuk, omdat je eigenlijk met iets heel bijzonder bezig bent. De boom die jij plant, zal waarschijnlijk veel langer leven dan jijzelf. Dus als je zo'n boom plant dan weet je, dat verre nageslachten de vruchten zullen eten, als jijzelf allang weer tot stof en as bent vergaan.

Mooi idee toch?

Bomen planten, ik doe het echt heel graag. Het is wel even een klus, want je moet een groot gat maken, om te zorgen dat die wortels zich makkelijk alle kanten op kunnen strekken. En véél water erop!







Vijf bomen zijn geplant. Nu is het veldje daar achter op het weiland eindelijk klaar. Het is een soort van mini-voedselbos geworden. We doen er verder niks meer aan. Het mag helemaal verwilderen.

En Brit, die is er helemaal moe van.



1 reacties:

Lies zei

Gezellig werken, Clarien, als alles zo keurig/netjes is.
'k Weet dat je een dierenliefhebber bent, maar zevenduizend extra... !? De sterksten overleven wel.
Mooie gedacht -> appelbomen.
Lie(f)s.