Noach's ark.

on vrijdag 15 maart 2019
De drek-dam heeft stand gehouden. De stal is nog steeds kurkdroog. En steeds meer dieren vinden de weg naar de gezellige droge stal, met warm hooi en volop voer. Het is bijna een mini ark-van-Noach

De koeien laten soms wat brok liggen, en de kippen weten daar wel raad mee. Ook Bekje eet een hapje mee. De kippen pikken ook in de koeienvlaaien, en ze pikken de pompoenpitten op. Het is er een gezellige bende. Ook zijn er steeds meer hennetjes 'weg', en die zitten dan op een onopvallend plekje op een broedsel.

Ik ontdek dat, doordat ze af en toe van de eieren af komen om te eten. Als ze teruglopen volg ik ze, en zie dat ze bijvoorbeeld ónder de pallet ónder de hooipakken een nestje hebben gemaakt. Slimme plek! Ik kan daar niet bij. 

Er hangt een tevreden sfeertje in de stal en ik kom er graag. Hieronder zie je hoe voorzichtig Bonnie over de dam heen stapt. Bella doet dat anders. Die stampt eroverheen en maakt hem steeds kapot.

Verderop, achter op het terrein van de Zonnehorst, zie je hoe de twee paddepoelen door de regen zijn samengevoegd. Het is nu één grote poel geworden.

Dat is goed voor de salamanders en andere diertjes. De families uit de éne poel kunnen nu op bezoek bij de families uit de ándere poel, enne, paren.

Een beetje vers bloed in de families. En dat is dan weer heel goed tegen de inteelt! 😊

Nieuwe diertjes, nieuwe plantjes. Maart is écht de maand van de voortplanting. Voort-planting. Ook gisteren en vandaag zijn weer vele zaden gezaaid. In bakken.


En ook zijn de eerste tomaten en pepers verspeend.

Ze waren nogal lang. Maar dat geeft niks. Je trekt ze voorzichtig uit en stopt ze tot hun kin in een potje. Dan komt het vanzelf weer goed.

Zo'n mooi werkje altijd. Dat eerste voorzaaien.

Water geven is een makkie, met al die grote plassen regenwater.

Ook het land heeft water gekregen .... volop water. En nu ...... zaaien en planten!

Ik laat je nog even het boompje zien dat ik volg. Op 8 maart, 9 maart, en vandaag op 15 maart nam ik foto's. Een aandoenlijk dapper boompje groeit daar, ergens in het bos.Het is één van de vele miljarden en miljarden plantjes die steeds maar weer opkomen. Elke minuut, elke dag, elk jaar.

Maar deze .... gaan we volgen!

4 reacties:

Willem zei

De kiemplant die je volgt lijkt me een beuk. Klopt dat? Ofwel, zijn er in de directe omgeving beuken te bekennen. Zo'n zaadje moet toch ergens vandaan komen.
De oude boerenwijsheid luidt "Een droge maart en een natte april, dat is de boer zijn wil". Daarmee wordt aangegeven dat er in de zaai- en pootmaand in droge omstandigheden gewerkt kan worden en dat er in april meer warmte en vocht beschikbaar komt om de boel mooi uit te laten lopen, het gras kan groeien, etc. Maar het lijkt wel of, misschien onder invloed van de opwarming, alles enkele weken naar voren schuift. Dus de boerenwijsheid kan over enige 10-tallen jaren zomaar zijn "Een droge februari en een natte maart, …..etc." Ik geef meteen toe dat het slecht bekt. Er ligt dus een terrein braak voor tekstdichters en omzetters van spreuken en gezegden. Ben benieuwd wie in dat gat springt.

Griemmank zei

Jaaaa, leuk om dat boompje te volgen. Er was eens een Zeeuwse blogger, die elke week een foto maakte van dezelfde plant in een veld met kolen. Hij kwam daar langs en vergat nooit een foto te maken. Het was net een spannend vervolgverhaal :-)

tientonnerelf zei

Leuk !

Lies zei

Je titel doet het, Clarien !
Straks vroege 'Paaskuikentjes' !?
Lie(f)s.