Jongetjes.

on woensdag 27 maart 2019









Bij de buren, De Zonnehorst, kwam visite vandaag. Een paar schoolklassen kwamen langs, om rond te kijken.

Ik was op de tuin aan het werk en zag alles natuurlijk. Zo leuk altijd om te zien hoe dat dan gaat. De klas drentelt in gele hesjes achter Henk aan, die van alles vertelt, over de tuin en over de bijen. En de kinderen komen overal met hun handen aan. Alles voelen en beleven.

De juffen lopen mee en luisteren geboeid maar zijn ook wel bezig met de kinderen. Want er moet er eentje naar de wc. En dan moeten er ineens een hele sjees naar de wc.

En ..... je hebt altijd die achterhoede.






Die achterhoede, dat zijn meestal jongetjes.

Ze vinden de bijen en planten best wel leuk, maar de trekkers en de machines zijn ook leuk. Het liefst klimmen ze er even in. Even aan alle poken en hendels zitten. Machines trekken op die leeftijd nou eenmaal ver-schrik-ke-lijk aan jongetjes.

Knap van Henk, dat je dan zo'n hele klas toch mee krijgt.

Zelf krijg ik ook bezoek. Geen kinderen, maar iemand al op leeftijd. We drinken koffie, en hij vertelt. En dat gaat dan weer over zijn jeugd. Over hoe hij als jongetje van zeven in een tweemotorige Messerschmitt klom. Stiekem.

Dat was in de oorlog. Die Messerschmitt had een noodlanding gemaakt, en stond in een weiland van een boer. Jan klom daar in, als jongen, en ging aan alle poken en hendels zitten.

Haha. Jongetjes. Niks veranderd in 70 jaar dus.







Vanavond op de fiets nog even wat boodschappen halen. En dan zie je zo'n mooie zon ...

..... maar je ziet natuurlijk nog veel meer. Dus, speciaal voor alle jongetjes, jong en oud, ook even wat machines, de ik zag, onderweg.






2 reacties:

Anoniem zei

hi Clarien, is een oude badkuip niks voor de koeien, als voederbak? gr Linda

Willem zei

"Boys will be boys, even if they are fourty", was altijd de standaardopmerking van een lerares Engels die ik ooit gehad heb. Dat zei ze al begin jaren '60 toen ik een bouwkundige opleiding volgde. Hoewel ze nog vrij jong was, -hooguit 10 jaar ouder dan de meeste leerlingen-, toch al die levenservaring opgedaan?