Krijgen.

on woensdag 6 maart 2019




Hou je wel eens bij hoeveel je krijgt? Op een dag?

Ik eigenlijk nooit. Maar vandaag en gisteren wel. Omdat het ineens opviel, hoeveel mensen er leuke en lieve dingen doen, en dingen weggeven. Hoeveel je eigenlijk zo links en rechts krijgt.





Een tijdje geleden schreef ik iets over textiel.

En daarop kreeg ik een spontane reactie van Clazien, die wel wat doekjes voor mij wilde maken. Omdat ik daar geen tijd voor heb. Nou, dat nam ik met beide handen aan!

En kijk es wat er gisteren met de post kwam ...







Zeven splinternieuwe vaatdoeken. Sterk, mooi, duurzaam, en elk steekje ervan gemaakt door een 'onbekende', die dat dan gewoon eventjes voor je doet.

Clazien, héél erg bedankt, en je bent vanaf vandaag waarschijnlijk bij elke poetsbeurt in mijn gedachten! 😊

En soms krijg je hulp. Ook zoiets. Ik ben er al helemaal aan gewend dat Miriam me in de drukste maanden komt helpen, elke woensdag. Maar het is wel iets om eens bij stil te staan. Al die zware klussen, die met z'n tweeën véél sneller gaan dan alleen. En leuker!

Vandaag in de paardenbak is er een nieuw groentenbed gemaakt, voor pompoenen. Een hele berg compost is afgegraven, en geëgaliseerd.









Van buurman Henk kreeg ik weer een stapel groenten die 'over de datum' zijn. Voor de koeien. Wel een geluk hoor, als je náást een tuinderij woont!





Ik sorteer alles meteen, en maak per krat een paar emmers voeding. De koeien zijn er dol op. Ze eten altijd éérst de groenten, dan de brokken, en dan pas het hooi.

En kijk nou ..... nog een krijgertje ..... van Gipje, het gele kipje. Ze heeft van een hele stapel eieren er ééntje uitgebroed (Gipje is niet zo'n goeie moederkloek, na één kuiken stapt ze van de eieren af) en ze loopt er trots mee door het hok.

Moeder en kind zijn voorlopig even naar het konijnenhok verhuisd, want anders pakt een van de fellere hennen het kuiken van haar af.





Met Editha had ik vanmiddag afgesproken om zaden te ruilen.

Als je wel eens meegedaan hebt met een zadenruilbeurs ken je het fenomeen vast wel, dat je altijd véél meer krijgt dan dat je weggeeft. Lijkt het.

Behalve heel veel zaden, krijg ik bij haar ook inspiratie. Hun huis is leuk, heel creatief, en ze doet leuke dingen met kruiden. Overal zie je grappige experimenten. Haar cosmetica en verzorgingsproducten maakt ze zelf.









Nou, ik ben weer stinkend rijk, met al die krijgertjes!

😊😊😊


1 reacties:

Lies zei

Het zijn de kleine dingen die het doen, Clarien. Soms (helaas!) beseffen we het te weinig, staan we er te weinig bij stil.
Lie(f)s.