Duizend dingen dinsdag.

on dinsdag 26 maart 2019





De domme koeien hebben de houten voerbak, die ik van een paar houten pallets had gemaakt, helemaal gesloopt. Er is niks van over. Dus dat hout is opgeruimd en naar de paasbult van Henk afgevoerd.

De koeien keken onschuldig toe. Tjee, zonde zeg, van zo'n mooie bak.





Ook viel bij ons nog een spatje regen. Net toen wij wandelden.

Het is het laatste buitje voorlopig. Ik ben er blij mee, vanwege de appelbomen die net geplant zijn. En ook vanwege het graszaad, dat in het weiland is gezaaid vandaag. Op al die uitgestreken mollenbulten.

Een mooi fijn regentje was het.





Met Henk ging ik vandaag langs de stort, en daarna gingen we in Hamingen voor de laatste keer hooi halen. Ik durfde niet met de aanhanger want zag mij al met aanhanger vol met mooi droog hooi in de regen rijden ....

..... maar toen regende het niet meer.

Geen foto van Hamingen. Wel van de stort. Dat vind ik ook boeiend, zo'n stortplaats. Al die spullen, ooit heel blij gekocht, en nu afgedankt en begraven.

Ik hoop binnenkort eens tijd te hebben voor een heel blog over afval en spullen die we wegdoen.

Vanmiddag is ook weer een composthoop opgezet. Die linker. Samen met mijn vaste crew kippen en hond.





En vanavond .....  viel mij op ... zoals altijd eind maart .... dat het om zeven uur nog steeds licht is en er zelfs nog een spat zon naar binnen schijnt!

We gaan de lichte avonden weer tegemoet. Heel fijn, want dan kan je veel doen overdag. Maar de keerzijde is dat het binnenwerk dan 's avonds nog gewoon op je ligt te wachten.




Zoals deze vier jongens hier boven, die nu, kwart over negen, nog geduldig liggen te wachten.

Nou, komaan. Daar gaan we.😌



3 reacties:

Willem zei

Tja, koeien zijn in hun fysieke handelen niet echt subtiel. Dat heb je ook gemerkt met de door jou vol aandacht en passie in elkaar geflanste voerbak. Hun handelswijze geeft je een gevoel alsof je een motie van afkeuring aan de broek krijgt. Hoog tijd dus om ze de betekenis van de (menselijke) zegswijze "sla nooit de hand die je voedt", bij te brengen en gelijktijdig de (ijdele) hoop hebben dat het met rede begaafde wezens zijn. Zoals mijn vader placht te zeggen "koeien zijn domme beesten en blijven domme beesten. Het enige wat ze interesseert is of ze op tijd hun voer krijgen". Ter verdediging; over paarden sprak hij in vergelijkbare termen, maar daarvan vond hij dat ze langer de kans kregen om 'te leren' en daardoor slimmer leken. Wel tot ergernis van mijn grootvader die een 100% paardenmens was.
Nee, dan is zo'n composthoop een stuk beter te hanteren; als je die omzet komt er frisse lucht bij en de microwezentjes belonen je door extra hard aan het werk te gaan en het afval om te zetten in nuttige bodemverbeteraar. Het is even wachten, maar je hebt eer van je werk.
Het komende weekeinde gaat de zomertijd al weer in en zijn de beesten weer een tijdje van slag, want hun biologische klok moet weer gereset worden. Na een paar weken is dat als regel ook weer in orde, maar ik blijf me afvragen wat die hele zomer- en wintertijdoperatie echt oplevert. Tweemaal per jaar van overheidswege een verplichte jetlag opgedrongen te krijgen. Het doet me denken aan Herman Finkers' tante die haar hele leven in Vasse had gewoond en alleen doordat Vasse in WO II onderdeel was van het Duitse rijk, toch nog in het buitenland was geweest.

Clarien zei

hahahaha die Willem!

Anoniem zei

Haha, heel herkenbaar van dat binnenwerk in maart. Het is mooi hoe veel je regen en tuinafval en micro organismen gaat waarderen zodra je er via je tuin mee te maken krijgt!