Zaterdag familiedag.

on zaterdag 27 oktober 2018






Zaterdag, en we starten lekker laat. Uitgebreid ontbijt en uitgebreid koffiedrinken.

Maar dan moet er nog wel wat tuinwerk gedaan worden. Wat mij opvalt aan de tomaten is dat de planten dit jaar zo lang fris en gezond blijven. Ook de buitentomaten. En de vruchten blijven maar komen, ook al worden ze buiten niet meer rijp, want daarvoor is het te koud.

Ik leg elke week de groene vruchten in de kas, en nog steeds rijpen ze mooi rood af. Ook de paprika's geven nog vruchten, hoewel de planten onder de witte vliegjes zitten. De planten plakken aan alle kanten.





En die frees, waar ik het gisteren over had, die is er natuurlijk ook nog niet. Voorlopig gebeurt het spitwerk nog gewoon met de spitvork, dus.

Maar wel gezellig hoor, er is altijd gezelschap op de tuin.







De meeste foto's in mijn mapjes zijn foto's van wolken. Echt, ik kan er uren naar kijken. Hier buiten heb je naar alle vier de windrichtingen soms van die schitterende panorama's, dat kan je in een foto eigenlijk helemaal niet goed laten zien, hoe mooi dat is.

En dan af en toe strakke V formaties van ganzen, die over komen gakken. Ze vliegen allemaal naar het zuidwesten. Zijn het overwinteraars?




Met de meiden, die hier logeerden, reden we vanmiddag naar Zwolle naar jarige broer Mark. Paul bleef thuis want tja, de dieren he?

Mark kreeg onder anderen drie boeken. En elk boek zegt dan weer vooral veel over de gever. Mooi vind ik dat. Géén van allen in de familie zijn wij echte roman-lezers, maar hebben het liefst boeken die ergens over gaan. 

Nou, Mark kan voorlopig wel even vooruit. Oost, West, en Groningen. 😊






Ik leende een ander boek van Mark. Ook van een van de 'verlichtte geesten' van de wereld. Het maakt mij nooit zoveel uit van welke profeet of goeroe of wetenschapper zo'n boek is, want uit al die boeken kun je wijsheid en kennis halen, voor in je dagelijkse leven.

Ik wens jou ook veel wijsheid toe, en een gezellig weekend!

Tot maandag. 🙋


3 reacties:

Lies zei

't Blijft, na hard werken, Clarien, toch een paradijsje bij jullie...
Lie(f)s.
@Morgen een uurtje meer...

tientonnerelf zei

Ook ik zit ook zo vaak naar wolken en luchten te kijken. Zo mooi ! En dan de zonsondergang, poeh en wat later in de wintertijd, de zonsopkomst. Altijd om even stil van te worden. Fijn weekend !

Willem zei

Grappig, dat je het liefst boeken leest 'die ergens over gaan'. Het is net of ik mijn vader hoor. Hij was geen groot lezer, maar wilde wel alles graag weten en daarom las hij ook boeken die 'waar gebeurd' waren. Zijn favoriete onderwerpen waren (vaderlandse) geschiedenis, Wereldoorlog 2 en boeken over 'Bijbelse' onderwerpen. Mijn moeder daarentegen kon helemaal wegdromen met een roman. Voor een boerengezin hadden we dan ook veel boeken thuis. Zoveel zelfs dat er mensen in de omgeving waren die vlakweg zeiden 'dat we ons verstand zouden gaan verlezen'. Ik kan die mensen geruststellen; het klopt niet.

Van je wolkenfoto's kan ik ook erg genieten. Als secretaris van de Drentse Vereniging doe ik ook met enige regelmaat verslag aan de leden en voeg daarbij wel eens een enkele keer een foto bij die uit jouw blog afkomstig is. Altijd met de vermelding "Foto Clarien Cornelisse". Onlangs werd ik gevraagd wie "die fotograaf" is, want 'het zijn altijd van die mooie foto's'. Dat compliment wilde ik jou toch graag overbrengen.