Opnieuw opstarten.

on zaterdag 17 oktober 2020

Mijn laptop geeft zo langzamerhand definitief de geest. Elke avond duurt het langer voor ik alle programma's heb opgestart en eindelijk es een stukje kan schrijven. Vele uren naar dat scherm staren en wachten .... 


.... nee dat is niks. Ik had je vanavond bijvoorbeeld de indianenheuvels willen laten zien. Zo mooi zijn ze ... nu de mais langzamerhand wordt afgesneden. Je ziet hoe mooi de drie planten, bonen en pompoenen en mais, zich inéén hebben verstrengeld, en elkaar in stand hielden en versterkten. Tussen de planten groeiden mosjes en paddestoelen, het was een prachtige biotoop geworden daar op dat maisbed.


Tussen deze drie gewassen had ik ook nog Amaranth gezaaid, en die kleurde de indianenheuvels prachtig mooi paars. Maar helaas ...... alleen de foto van de Amaranth zaadjes kon ik uploaden vanavond .....
..... en van de eerste maisbroden, die gebakken zijn van de eerste maisoogst. Haha en dat ging natuurlijk niet helemaal goed. Zoals je ziet valt één brood bijna uit elkaar, en wordt met twee vorken gesteund. Er zitten geen gluten in het maismeel, dus zo'n brood is soms wat kruimelig.


En Joost en Grace, die vandaag langs kwamen, daarvan kan ik gelukkig nog wél iets laten zien, namelijk dat ze (nog voor mijn verjaardag) een boom meebrachten. Het is een geënte walnoot, die een mooi plekje krijgt op het weiland.


 
Maar verder ..... is het drama met die laptop. Nieuwe kopen? Ja, misschien. Hij is al erg oud. Maar eerst nog maar eens proberen of hij op te schonen is, of te resetten of zoiets.


En misschien ......


....... misschien is het met al die oktoberdrukte van oogsten en oogsten verwerken en beesten verzorgen en de tuinen winterklaar maken ..... 


.... wel helemaal niet zo'n gek idee om na 7 jaar bloggen eens een pauze in te lassen. Even een week, of twee of drie, helemaal géén laptop. Dan kan dat ding eens even goed uitrusten. En kunnen we over een tijdje weer opnieuw opstarten. Uitgerust en wel.


Grappig dat je daar dan een machine voor nodig hebt om dat te verzinnen! 😊 En om dan niet met laptoppen en machines enzo te eindigen vandaag zie je hieronder Flier, de kat van Liek en Senne, die  óók net aan een pauze toe is.


Tot snel dan weer he? Laten we zeggen .... tot ná de oogst!

🙋🙋😊 

22 reacties:

Anoniem zei

Nou Clarien, dan zou ik je wel heel erg missen.
Elke avond kijk ik even wat je geschreven hebt.
Je doet het geweldig en wat een energie.
Heb me wel altijd afgevraagd hoe je het ook nog voor elkaar krijgt om na dat werk
ook nog eens tijd neemt om te bloggen.
Maar een pauze... ik kan het me wel voorstellen.
Groeten
Loes

Wendy zei

Ik snap het wel met al dat werk wat staat te wachten dan is het wachten op een slome laptop zo nutteloos en frustrerend.
Zal je blogjes wel erg missen :-) Tot na de oogstpauze dan.

Groetjes, Wendy

Katleen zei

Oooooh, ik snap het helemaal!
Maar ach, wat ga ik je missen!
Al heb ik nog wat blogjes bij te lezen van vorige moeskerjaren. Ergens, ik denk in 2014, vertelde je dat je een groot project wou opzetten, eens je je eigen boerderijtje had. Een grote moestuin, veel plaats voor workshops of ontmoetingen, mensen inspireren, helpen, zorg dragen voor elkaar,...
En dat is nu net wat jij digitaal helemaal hebt bereikt! Want door jou heb ik het moestuinvirus weer te pakken. Door jou onderhandelen we met de stad om een buurtmoestuin te beginnen. Door jou bedacht ik dat we eventuele opbrengsten van die moestuin best weg kunnen schenken aan mensen die het goed kunnen gebruiken, door jou maak ik ons kachelruitje proper met as (en wat een openbaring is dat zeg!). Door jou staan er nu 2 potjes smeerwortelzalf klaar, en zelfs goed gebruikt én een wondermiddel bevonden toen de 3de dochter van de trap viel. Door jou eten we groentenbroodjes en bietenburgers. En geraakt de composthoop gekeerd, en het hout gestapeld. Jij bent tomtom op mijn schouder (dat mooie roodborstje uit Bussum).
Dat je heel erg mag genieten van je pauze!
Ik blijf, met jou op de achtergrond, nog even doorgaan. Dankjewel x

Lies zei

Heel soms, Clarien, lukt het niet meer om een oude(re) pc nog op te knappen, maar 'k hoop voor jou dat het wel lukt!
Lekkere hompen om te eten!
Tof, weer een boom(pje) bij.
Sowieso tot na de pauze!
Lie(f)s.

mrs H. te B. zei

Ik wens je laptop een goede, fijne vakantie! Hoop dat -ie ervan opknapt! En ja, ik zal jouw berichtjes bést missen - je bent een verfrissende stem in Blogland. Zoals iemand hierboven al schreef: dankzij jouw heb ik een flesje smeerwortelolie klaar staan voor noodgevallen, dat had ik nog niet eerder geprobeerd.

Family Home Planner zei

Haha! Hier hetzelfde probleem met die laptop, alleen heb ik juist weer enorm de drang om het bloggen nieuw leven in te blazen. Nou ja.. daar was ik al wel weer mee bezig, maar laten we zeggen nog weer meer actief bloggen, meer berichten bij anderen plaatsen enzo..

Ik wens je een fijne en goede oogsttijd toe Clarien, maar hoop je ook zeker snel weer terug te zien!

Groetjes, Monique

Anoniem zei

Moi Clarien, ik snap heel goed dat je alles eerst winterklaar wil hebben!
"Rust ien de kop"
En toch moet ik het ook even kwijt dat ik je blog zal missen.
De dingen die je met ons deelt om lekker na te doen!!!
Máár, we wachten braaf af tot we je weer met frisse moed en mooie ideén mogen begroeten.
Tot gauw 👋

Groet'n uit de tuin van de Bruin ( Greetje)

Cleo zei

Ik ga je blogs missen Clarien, maar geniet van je pauze :-)

MC zei

Dag Clarien ik wens je een deugddoende pauze toe.

Dank je voor alle posts, ik heb ze nog niet allemaal gelezen, gelukkig, want ik heb jouw blog nog niet zo lang geleden ontdekt.

Jammer van die indianenheuvels, die foto's had ik wel eens willen zien ! De Amaranth-zaden zijn wel prachtig.

Hou je goed en een goede oogst gewenst !

Anoniem zei

Kan me indenken dat zowel jij als je laptop aan een pauze toe zijn, na al die jaren bloggen. Bedankt voor al de blogs vd afgelopen jaren en tot na de oogst tijd.Barbara zei

Ik wens je een hele mooie zonnige herfstvakantie!

Anoniem zei

Uiteraard gun ik je die blogpauze van harte maar ik zal jouw en je schaduwen (Britt en Bossie) de komende weken bést wél missen!

Gr. Veronique.

Hemelblauw zei

Oh, het is je van harte gegund, die pauze, maar wat ga ik je missen! Overbodige opmerking hopelijk, maar: maak je wel eerst een goede back up voordat je met je ouwe laptop aan de slag gaat? Veel plezier in je “rust”periode.

Willem zei

Kan een van jouw kinderen niet iets doen aan de snelheid van je laptop. Het is in ieder geval altijd mijn 'uitwijk' als de computer wat kuren heeft, of erg langzaam is. Met name zoonlief is erg bedreven op dat gebied. Maar soms kunnen ook zij er niks aan verhelpen en dan is de aanschaf van een nieuw exemplaar nodig.
Dat je een blogpauze houdt kan ik wel begrijpen en is je ook van harte gegund. Over enige tijd hoop ik dat je weer kond kunt doen van jouw belevenissen op een al nieuwe of gerepareerde laptop. En tot dat moment geldt de oude Drentse zegswijze: "hol de kop der veur en de bienen under 't gat".

tijd voor tamar zei

Oh wat een bof: een echte walnotenboom. Ben er een klein beetje jaloers op.
Kom maar lekker tot rust tijdens je blogpauze....
Tot gauw weer!
Groetjes,
Tamar

Lies zei

Een weekje verder... 'k Mis je (blog), Clarien.
Geniet van die XXLnacht!
Lie(f)s.

Anoniem zei

Nou Clarien, mis je blogs nu al.
Is er nog maar i week voorbij.
Geniet ervan.

Groeten
Loes

vlasje zei

Mis je erg! Je hoort bij mijn dagmotivatie!

Anoniem zei

Tja, je hoorde bij mijn dagelijks leven.... misschien realiseer je je dat niet. Je uitgangspunt was om het allemaal voor je zelf iedere dag te noteren toch? En dat je er nu mee stopt, tijdelijk of niet, is gewoon een gemis. Er zijn weinig onderhoudende blogs 6 x in de week maar jij had er toch een. Met dit compliment eindig ik en wens je het allerbeste.

Clarien zei

Geef me nog een dag of wat dan ben ik er weer hoor. Ben nu even heul erg druk om allerlei klussen af te maken. Mis jullie ook hoor!!

Lies zei

Oeh..., toch een teken van leven...
Tot gauw, Clarien!
Lie(f)s.

Doodongewoon zei

Eerst maar tijd nemen om wat kan op de rit te hebben en af te handelen.
Grappig hartverwarmend om te merken dat je voor velen een dagelijkse metgezel bent geworden en een inspiratie. Ik hoop nog lang met je mee te mogen leven via je blogs. Groetjes Mireille