Nog maar een paar weekjes!

on zaterdag 13 februari 2021





'Na jou.'


'Nee, na jou!'


Nee hoor, dankjewel, ga jij maar eerst!'


'Nee, ga jij maar eerst!'






De katten hadden vanochtend helemaal géén haast om naar buiten te gaan. Het was ook min dertien hier, dus begrijpelijk. Man, wat had het hier weer hard gevroren vannacht. 


Het leek wel alsof Jack Frost nog even een 'uitsmijter' weggaf. 






Ik heb de nieuwe wollen dekbedden vandaag ge-vries-reinigd. De  hele dag hebben ze in de vorst gewapperd. 


Overigens, Rens en ik hadden dat echt niet kunnen bedenken hoe goed getimed die twee dekbedden waren!! Dat was echt toeval dat we ze net af hadden, maar wat een geluk! Op onze slaapkamer was het vanmorgen maar een graad of zeven, maar wij sliepen als marmotten onder die vachten. 


 




Je ziet trouwens op de foto wel, dat ik niet genoeg stof had! 😊 Op een gegeven moment was de ongebleekte katoen op, en toen heb ik er maar gewoon een stuk witte katoen aan vast gemaakt. Daar merk je uiteraard niks van. 



💧💧💧💧💧


Het buitenkraantje is elke morgen éérst even op slot, dan zit er een klein stuk ijs in, wat met wat warm water snel verholpen is. Maar vanmorgen duurde het langer om hem te ontdooien. Het ijs zat tot in de bijkeuken.


Grappig, want het is nog wel zo'n anti-bevries-kraan. Maar deze vorst was hem zeker te gortig. Hij is daarom maar even warm ingepakt.  







En vandaag dus deel twee van de container.


Aan de containerinhoud kun je precies zien wat er hier op Moeskers Moestuin zoal van belang is. Zo is er een hoek met 'bindmateriaal', waar de touwen en draden liggen, in alle vormen en diktes en materialen en lengtes. En er is een hoek met 'beregening' waar de spullen van de pomp staan en de Gardena spullen en de broes-en en de slang-onderdelen.


Er is een hoek met materiaal voor de omheiningen van de dieren. Daar liggen de draadspanners en draadhouders en ijzeren veren en stroomdraad en klemmen en weet ik hoe al die spullen heten. 








Een hoek met groot tuingereedschap. En een hoek met bezems, emmers, stoffers en blikken. Een hoek met dierenvoeding. Tassen met plastic zeilen en vogelnetten en vliesdoeken en ander beschermmateriaal. 


Er is ook een kleine bak met handgereedschap voor op de tuin. Daar liggen de vrolijke schepjes en vorkjes en schoffeltjes. Allemaal van de kringloop. Allemaal zéér veel gebruikt! 


Ook die kregen een veeg van de borstel, en dan weer mooi in hun teiltje terugleggen, als fruit op een fruitschaal. 


😊🍊🍋🍍🍐🍎🍌






Als je zo je spullen opruimt en sorteert, zie je meteen weer wat je ook alweer hebt. Dat scheelt heel wat onnodige dingen kopen. En ook ..... krijg je weer zin om ermee aan de gang te gaan.


Als ik die schepjes en die schoffels zie .... kan ik haast niet wachten om ze weer in de zwarte aarde te steken! Nog maar een paar weekjes!!


Toch??









 


Haha! We gaan het zien!


Fijn weekend! Schaats-ze! Wel voorzichtig he? 😄👵



11 reacties:

Lies zei

Winters mooi, Clarien, die ijspegels.
Twee soorten stof veranderen niets aan die zàlige warmte!
Nog heel even ijzig genieten...
Lie(f)s.

MC zei

Yep, nog maar een paar weekjes... of minder ? Ik kijk uit naar volgend weekend : zon en zachte temperaturen zegt mijn appje !
De zaaibakjes duiken hier in huis overal op hoor : pepers, tomaten, bieten, erwten, tuinbonen en viooltjes.

Wat een ijspegels, zeg, amai. Is dat eigenlijk wel gezond, zuigen op ijspegels ?

Anoniem zei

Hoe gaat het nu tussrn Bekkie en hasr kroost, is de verstandhouding al beter?

Clarien zei

De verstandhouding is mwah mwah. De kleintjes willen graag naar mam maar andersom nog steeds wat minder. Bekkie komt soms een uurtje in huis maar heeft dan haar eigen hoekje. Verder is het een echte ijskoningin, ze is eigenlijk altijd buiten en slaapt diep in het hooi. :))

Véronique zei

En zo komt het dat je hoeken tekort komt...(-:Want je verzamelt wat materiaal na enkele jaren tuinieren!!!! Niet!

Anoniem zei

Hallo Clarien,
Prachtige winterse foto's weer!! Even een vraagje....een tijdje geleden had je het over het drogen van (spits) kool bladeren, en dat je dat gedroogd op allerlei manieren kunt gebruiken. Ik heb inmiddels wat gedroogde bladeren hier liggen, maar nu de c=vraag, hoe krijg je dat zo fijn? In de keuken machine? En gebruiken als een soort bouillon poeder, door gerechten?
Ik kon je blogpost daarover niet meer terug vinden, sorry.....
Met vr gr
Nicoline

Lies zei

Voor Nicoline:
https://moeskersmoestuin.blogspot.com/search?q=koolblad
misschien zocht je dit.
Lie(f)s.

Clarien zei

Nicoline,

Gedroogde spitskoolpoeder en andere poeders van koolbladeren gaan bij mij overal doorheen. Ze geven een licht zoutige smaak, door de vele mineralen die erin zitten. En een lichte mosterdsmaak. Eerlijk gezegd niet HEEL veel smaak, maar het gaat mij dan ook vooral om die mineralen.

Na het drogen verkruimel ik ze met de handen en maal ze dan fijn in de keukenmachine, dan kun je het al aan gerechten toevoegen maar is het nog wel wat grof. Als je het echt fijn wilt, als specerij, doe het dan nog even in de koffiemolen.

Clarien zei

Haha oh Lies, dankjewel! Grappig, allebei tegelijk! :))

Lies zei

Foutje gemaakt ook, Nicole/Clarien:
https://moeskersmoestuin.blogspot.com/2020/07/de-krenten-in-de-maandagse-pap.html
L.

Anoniem zei

Clarien en Lies,
Hartelijk dank!!
Met vr gr
Nicoline