Adembenemend.

on dinsdag 9 februari 2021






A-dem-be-ne-mend mooi ...... was het vandaag. Zó schitterend. Het was haast onwerkelijk, toen vanochtend de zon erbij kwam, op de sneeuw. Alsof we op een filmset woonden. 


Maar toen, was alles weer gewoon normaal, en weer heel aards. De dagelijkse ronde, de dagelijkse klussen. Alle gewone taken duren nu veel langer met dit weer, en met die gewone dingen ben ik nu dus de hele dag zoet. 









Vandaag heb ik overal paadjes gemaakt. Heel makkelijk eigenlijk, gewoon de sneeuw aanstampen. Dan is de bodem weer hard, en kun je er weer met de kruiwagen langs.


Hallo hallo .... beste brave good old kruiwagen! Blij dat je er weer bent! Alles gaat nu weer zóveel makkelijker! Het is toch wel bijzonder, dat je een gewoon hulpje, zoals de kruiwagen, pas gaat waarderen als je een dag zonder zit. 









Alleen al al dat water .... er gaat elke dag ruim tachtig liter doorheen. Dat zijn héél wat emmertjes. Maar met de grote jerrycans is het in twee ritjes gepiept!


Ik kon gisteren nog wat water tappen uit de regentonnen. Maar vandaag is de laag ijs erop té dik. Dus moet nu alles uit huis komen. Toch bijzonder, dat ondanks de strenge vorst het ijs langs de goot vanmiddag in de zon alweer een beetje ging smelten.


Ik hoop toch echt wel dat de vorst nog even goed doorzet, en op schaatsweer! Al was het alleen maar om de nieuwe schaatsen ..... die ik op de familie-app voorbij zag komen. Ik gun de kinderen zó van harte hun vrolijke schaatspret!! Net als alle anderen die al zo lang thuis zitten te werken. 







Nou, het zal wel lukken met dat schaatsen want eind van de middag zakte het kwik hier alweer rapjes tot ver onder nul. 


Behalve onze eigen dieren krijgen ook de vogels een lopend buffetje .... een klein buffetje maar .... want we moeten ook weer geen ratten aantrekken. En ander gespuis. 







Ook aan het dak van de kapschuur zie je dat het vandaag toch wel even heeft gedooid. Dan krijg je van die smelt-pegels. Ook weer heel mooi. 


Vroeger als kinderen aten wij die. Maar deze hangen te hoog. 







Alles is mooi, met de sneeuw erachter. Je hoeft maar uit een raam te kijken en je ziet de mooiste taferelen. Ondanks het extra werk vind ik het echt een feest, deze winter.


Jullie?












En voor degene die er niet van houdt, en die wil dat het zo snel mogelijk maar weer lente wordt ... kijk .... ik heb hier een voorjaarsbode voor je.


Eerst zie je alleen maar winter, maar dan stel je je focus even bij ... en dan zie je ineens ....






.... de uitbottende bladknoppen van de vlier! 


Voorjaar! 😊



7 reacties:

lies zei

Mooie taferelen, Clarien!
Schaatsen zou, in dit coronatijdperk, een welkome buitenactiviteit zijn.
Geniet nog even van dat witte!
Lie(f)s.

Coby Breitner zei

Het kan mij niet winter genoeg zijn. Uberhaupt hou ik van de seizoenen. Maar winter met flink vriezen en sneeuw dat is helemaal top. Sneeuw brengt een bepaalde stilte met zich mee. Het knisperen als je loopt Love it! En zeker nu in Corona het maakt iedereen zo blij.

Anoniem zei

Het zou fijn zijn als degene die van schaatsen houden dit kunnen doen ,maar het zal wel een groot risico worden om afstand te houden i.vm het ...........
Ben benieuwd hoe verstandig hiermee word omgegaan !


Gr .Petra.

Anoniem zei

Je vindt het vast leuk om de documantaires over Hannah te kijken die alleen op het platteland woont met strenge winters.
https://www.youtube.com/watch?v=L7Ap_fk2QXM&ab_channel=Firefly
*maar misschien ken je ze al.

Willem zei

van mij mag iedereen zijn of haar ijs- en andere winterpret hebben, maar ik ben inmiddels op een leeftijd gekomen dat het niet meer hoeft van mij. Als morgen de zomer uitbreekt dan zou ik er geen enkel moment spijt van hebben of terugverlangen naar de winterse omstandigheden.
Op dit moment zelfs nog meer dan andere jaren, want noodgedwongen heb ik een aantal oleanders buiten moeten laten overwinteren omdat de kas van de zorgboerderij, waar ze andere winters onderdak vonden, wegens coronamaatregelen gesloten bleef. Geluk bij een ongeluk was dat ze vlak voor de heftige kou inviel, de afdekking een mooie dikke sneeuwlaag kreeg en dat zodoende de planten in een iglootje kwamen te staan. De potkluit was sowieso ingepakt in een dikke laag blad. Ik heb dus goede hoop dat de meeste ervan, waarschijnlijk wel beschadigd, de winter zullen overleven. Mocht dit niet het geval zijn dan moet ik mijn verzameling weer helemaal opnieuw opbouwen en er zaten een paar unieke exemplaren tussen.
Ik hoop er het beste van.

RiaN, Adriaantje zei

Wat een geweldige foto's! Met name die van de dieren...
En ja wij genieten enorm, gaan elke dag er even op uit.
De zon heeft ondanks de vorst toch ook wel haar kracht!

johmar zei

Mijn dochter werkt sinds ruim een jaar op een melkveebedrijf en daar was het alle zeilen bijzetten de afgelopen week om te zorgen dat alles sneeuw en vorstbestendig is, want alhoewel koeien op zich goed tegen de kou kunnen de melkleidingen en dergelijke kunnen dat niet. En ook het jongvee moet extra beschermd worden tegen de kou. Des te zuurder was het voor mijn dochter dat zij niet kon helpen omdat zij vorige week met haar hand klem kwam te zitten tussen een hek en een koeienkop en derhalve met een hand in het gips zit vanwege een gebroken vinger. Bovendien miste zij haar werk en de koeien zo erg dat de boer haar op kwam halen om toch lekker met de koeien te knuffelen en ook nog eens een paar mooie fotos te maken want eerlijk is eerlijk die sneeuw levert wel prachtplaatjes op.