Het lijkt hier wel een Barbapappa huis.

on zaterdag 9 september 2017Het was heel simpel. We hadden afgesproken .... de dieren moeten buiten blijven. Niet binnen.

Maar ja dan regent het .... en Brit die goeierd gaat dan niet in de warme schuur zitten, zoals Bekje. Zo'n kat kan veel beter voor zichzelf zorgen.

Nee, Brit gaat voor het raam zitten kijken of we misschien ook al de schoenen aan doen en buiten komen spelen. De hele tijd zit ze voor het raam, in de regen. Tot we haar binnenlaten, en wie schiet dan als eerste door de deur? Bekje!

Maar vanaf vandaag ...... zijn we weer streng. De dieren overdag naar buiten, en 's avonds mogen ze bij ons in de kamer. Maar niet op tafel Bekkie!!

Er zijn zat plekken voor de dieren om droog te zitten en te spelen. In de kapschuur is vandaag een hoek met gereedschap opgeruimd. Daar willen we een grote warme mand voor Brit neerzetten, en ook iets voor Bekje, en daar krijgen ze vanaf vandaag ook hun etensbakken.

Dus dat wordt hun buitenverblijf, zeg maar.

Zomer en winter. Weet je hoe dik die pels is van die dieren?

Nou ik ben erg benieuwd of het gaat werken. Vandaag had ik nog geen mand, dus er kwam een pallet met een dik kussen erop, gemaakt van een bos stro in een oude lap. Brit vond het .....

...... ze vond het mwah ....... nog niet héél enthousiast.

'Ik zit liever binnen bij Baasje en Vrouwtje'. Tuurlijk. Maar niet dus.

Ook voor de kippen kwam er een betere plek. Die kregen vandaag een oud hok van de geiten, met daarin zelfs een stok, en een binnenhokje. Ook is er een stukje grond omgespit, zodat ze zand hebben om in te scharrelen.Het is een heel dorp geworden. Konijnenhok, kippenhok. Allemaal van die pop-up hokjes en plekjes. Net zo'n Barbapappa huis ..... bij elk nieuw dier wordt er gewoon ergens iets aangebouwd.

Afbeeldingsresultaat voor barbapapa huis
Ooit wordt het nog wel een mooi dorp. Met mooie houten huizen voor kip, konijn, en wat er dan verder rondloopt hier. :D

Kijk en daar komt buurman Henk ook net aanrijden. Hij had vandaag oogstdag, van de pompoenen. Er zijn wel 5 kuubkisten afgekomen. En toen zijn ze maar gestopt hoewel er nog veel op het land ligt.Pompoenen pompoenen pompoenen. Wat zijn ze leuk, en lekker, en gezond ook nog!

Vandaag uiteraard pompoensoep gegeten. Het blikje cocosroom op de foto heb ik weggelaten. De pompoenen zijn zo lekker daar hoeft haast niks meer bij.

Die appel erdoor is wel een aanrader. Zo'n lekkere friszure appel. Maakt de soep nét af!


Haal ook zo'n vrolijke pompoen in huis voor het weekend!

Ik zie je maandag weer. 😊


25 reacties:

Anoniem zei

Prettig weekend !
Groetjes, Nancy T

Jeanneke zei

Genoten jullie en ik gisteren van hetzelfde, heerlijke, fleurige maal: pompoensoep!
's Morgens had ik al brood gebakken van meergranen meel en een rest volkoren. Niet te versmaden. Echt feesteten.
Een maaltje soep ingevroren voor van de week, nog een eetfeestje.
Jullie dieren zijn ook allemaal prachtig onder dak.
Fijn weekend.
Liefs,

Jeanneke.

Daphne zei

Heerlijk he, al die bedrijvigheid!
En dan buiten blijven van de dieren.....ik ben benieuwd of je het vol gaat houden, als ze steeds voor je raam gaan zitten kijken, nou ik geef het je te doen, hihi.....dat wordt niks 😊
Vraag eens even bij jou in de buurt.....volgens mij is het voor kippen fijner/beter om een ronde stok te hebben (oude bezemsteel ofzo) zodat ze hun pootjes goed om de stok kunnen houden.
Ik weet het niet zeker, maar toen wij kippen hadden en een platte stok zaten ze altijd in een boom....lekker op een ronde tak. Ook ala het regende, heel hard, gewoon in de buitenlucht, op de ronde stok.
Toen zeiden de mensen hier, komt door de stok. En inderdaad, toen we binnen een ronde stok hadden gemaakt zaten ze daar, lekker droog.

Shirley zei

Grinnik. Ik voorzie de hond en kat voor de kachel en een mooie kippentractor ��

Happy Earl Grey zei

Heerlijk dat gekuvel met die regen. En pompoensoep maak ik ook vandaag, heerlijk!
Groetjes El

Anoniem zei

Is Bekje al gesteriliseerd? Lijkt met wel van belang als ze zomers naar buiten zijn verbannen. Anders heb je nog meer huisdieren. Muizen en ratten kruipen door kleine gaten, daarom is het ook goed om het hele jaar een kat én een hond binnen te hebben. En vlooien kruipen in kieren, dus als je denkt dat dat minder vlooien geeft door de dieren zomers naar buiten te verbannen dan droom je.

Aukje zei

Waarom moet je hond buiten bivakkeren?Ik zelf heb drie honden en twee katten.Ik denk er niet over om ze buiten of in de schuur te laten.Ik heb ze voor gezelschap.
Je oplossing voor je kippen vind ik niet ideaal.Je hebt nu als het ware een dekte tafel gemaakt voor de ratten die 's avonds/'s nachts op de struin zijn.
Zo als ik zie kan je de watertank niet afsluiten met een deurtje.Het voer staat op de grond en de kippen zitten net boven de grond.Dit is een gedekte feesttafel voor ratten en ander klein gespuis.

Anoniem zei

Ik zelf zou dit niet doen, je kunt ze toch een pipet geven ieder kwartaal tegen vlooien en teken. Een dier kan dingen niet beredeneren maar heeft wel gevoelens.

Mijke zei

Als ik heel eerlijk ben vind ik het erg sneu om de hond niet gewoon binnen te laten. Een hond is een roedeldier, en hecht zich enórm aan mensen. Als ze er niet bij mogen, dan voelen ze zich alleen en buitengesloten. Er zijn honden die daar makkelijker mee omgaan, vaak zijn dat dan van die stoïcijnse berghondachtige types. Maar Britt is een herderkruising, en herders zijn bij uitstek mensenhonden. Ik weet dat er mensen zijn die hun honden houden in kennels, maar vaak zijn dat dan werkhonden van politie waar onwijs veel mee wordt gewerkt, en zitten er nog meerdere honden in de kennels. Britt geeft zelf met haar gedrag ook al duidelijk aan dat ze er niet gelukkig van wordt. Je moet het natuurlijk zelf weten, maar als ik het was zou ik het nog even heroverwegen ;)

Mijke zei

Oh, op de dikte van de pels van vooral honden zou ik me ook niet te veel verkijken. Honden zijn enorm gedomesticeerd, en met al dat fokken is de oorspronkelijke wolvenpels allang verdwenen. Mijn hond (met huskygenen!) heeft het in de herfst al koud, dan gaat ze zitten bibberen als ze stil staat.

Clarien zei

Dank jullie wel voor het meedenken! En alle tips! We kijken hoe het gaat. Vergeet niet dat wijzelf ook meestal buiten bivakkeren he? Ook in de regen werk ik vaak buiten of in een van de schuren. Daar kunnen ze ook komen.

En het gaat met boerderij dieren toch iets anders dan met gezelschaps dieren. De hond moet ook het erf bewaken. En de kat ... muizen en ratten vangen. Maar wees gerust we laten ze geen kou lijden hoor! ;-)

Wat betreft kippen ... goeie tip van dat voer hoger zetten! Of ophangen misschien? Er zit zo'n haak aan.

En over de stok, ik hoor verschillende dingen over ronde stokken of juist vierkant. Als ze hier niet op gaan, nou dan proberen we een ronde! Het is de bedoeling dat de kippen na een tijdje los op het erf mogen, dus wat je nu ziet is een tijdelijke oplossing.

Graag jullie tips! Ik leer er veel van! :D

Anoniem zei

Ik vind het best zielig voor beide beestjes, ze zijn er nu helemaal aan gewend dat ze binnen mogen. Als je dat niet wilt, had je er nooit aan moeten beginnen om ze binnen te laten. Vooral voor een hond is dat erg, buitengesloten worden uit de roedel. En ik hoop dat je voor dat katje ook een fatsoenlijke mand neerzet of een hele grote mand waar ze beiden inpassen, dat zal nodig zijn in een koude winter. Ik zeg altijd, bezint eer ge begint, en dat geldt met name voor het nemen van huisdieren.

Anoniem zei

Ach... dat ga je toch niet echt doen? Brit is een mensenhond! Neem een echte erfhond en laat Brit dicht bij jullie zijn. Anders stuur je ze maar deze kant op!!!!

Anoniem zei

Eerst de dieren aantrekken en dan afstoten. Bah.

Clarien zei

Anoniem ik waardeer het enorm dat je het opneemt voor onze dieren.

Ik kan je verzekeren dat bij ons het belang van de dieren voorop staat. Wij denken nou eenmaal dat het voor hond en kat gezonder is om veel buiten te zijn. Daar bewegen ze meer, zijn fitter en actiever. Brit heeft een dikke vacht en wordt binnen snel sloom en slaperig met de kachel aan.

Daarom proberen we ze nu alvast aan te wennen aan overdag buiten zijn. Zodat dat straks normaal is en ze er geen probleem mee hebben.

Zoals ik al schreef ben ik zelf ook meestal buiten dus ze zijn niet vaak alleen. Af en toe een uurtje, maar de dieren hoeven hun baas nou ook weer niet 24 uur per dag om zich heen.

Ik hoop dat ik het misverstand heb weggenomen? Je kan er echt van op aan dat wij al onze dieren een zo mooi en gezond mogelijk leven willen geven! :D

Anoniem zei

Een pak van mijn hart!!!!! Dank je wel!

Helena zei

Ik vind het helemaal niet zielig voor Brit en Bekje. Overdag buiten en savonds binnen(net als de kinderen 😉 en wij zelf). Wij zijn trouwens van plan om onze toekomstige hond (en) snachts ook buiten te laten. Voor het bewaken van het erf. Niets mis mee.

Anoniem zei

Wat een gedoe om een hond en kat die buiten kunnen zijn, is toch heerlijk. Wat is er nu beter om frisse lucht te krijgen en volop te kunnen bewegen, i.p.v. binnen met beperkte ruimte. En ik ben ervan overtuigd dat Clarien en Paul heel goed voor de dieren zorgen, en ze heus niet onnodig kou laten lijden.

Jan Wilde een Tuin zei

Dieren zijn geen mensen, ze kunnen zich uitstekend redden bij jullie op de boerderij.
Gr Jan(Wilde een Tuin)

Wieneke zei

Ik ben ervan overtuigd dat jullie heel goed voor de dieren zorgen. Honden en katten die lekker de ruimte en een bepaalde vrijheid hebben zijn meestal gelukkiger dan die stakkers die twee keer per dag een piepklein rondje aan de riem mogen lopen en verder alleen maar binnen liggen te suffen. Op Marktplaats of in regiokrantjes zie je vaak dierenhokken voor weinig aangeboden.

Anoniem zei

Met de kippen op stok! Wat een leuke plaats voor dat schilderij! Top!!

Mijke zei

Voor de duidelijkheid, ik denk helemaal niet dat jullie slecht voor Britt en Bekje zorgen hoor! Volgens mij doen jullie met hen wat jullie altijd doen en dat is met aandacht en zorg, en een nuchtere praktische kijk voor ze zorgen. En dat valt alleen maar toe te juichen! Ik snap ook precies het idee dat jullie nastreven met het niet (overdag) binnenlaten, zodat Britt een echte erfhond word. Het enige wat ik ter overdenking mee zou willen geven is dat je er rekening mee moet houden dat Britt daar niet geschikt voor blijkt te zijn. Dit gezien haar ras en het gedrag dat je in de post beschrijft als ze niet bij jullie naar binnen mag. Natuurlijk moet een hond ook alleen kunnen zijn (na dat netjes geleerd te hebben), maar voor mijn hond, ook een herderkruising, geldt bijvoorbeeld dat ze prima alleen kan zijn, maar het echt vreselijk vind om niet bij mij in de kamer te mogen zijn. Dat is iets waar niet iedereen bij stil staat, dat dat verschillende situaties zijn voor een hond, en daarom wilde ik dat graag benoemd hebben. Maar elke hond en elke situatie is anders en al doende leert men, en ik vertrouw er wel op dat jullie de flexibiliteit hebben om het aan te passen als het beoogde niet realistisch blijkt!

Mijke zei

Oh ik bedenk trouwens net nog een tip, voor als blijkt dat Britt niet snel went aan het niet bij jullie mogen zijn: koop rauwe kippenvleugeltjes, een eendennek, stuk kophuid of iets dergelijks; in ieder geval iets waar ze verzot op is en waar ze even een tijdje mee bezig is. Geef haar dat dan buiten als je zelf binnen bent, zo heeft ze afleiding en leert ze dat het leuk en lonend is om buiten te zijn terwijl jullie binnen zijn. En bouw dit dan langzaam op, de eerste keer laat je haar 5 of 10 minuten alleen en als dat goed gaat de volgende keer wat langer etc. Of speelt ze ook wel eens in haar eentje met speelgoed? Dan zou je iets kunnen kopen dat ze Echt Heel Leuk vindt, en haar dat alleen geven als ze zonder jullie buiten moet blijven. Wie weet zit ze dan binnen no time te hopen dat jullie weer eens zonder haar naar binnen gaan, haha!

Wonen en leven in Roemenie zei

Onze honden zijn gewend om buiten te zijn , en eigenlijk is dat hier in Roemenie normaal dat honden buiten zijn en vaak op het erf aan de ketting zitten . Bij ons dus niet ze zitten gewoon in een ruim hok en kunnen rond lopen en gek doen . Onze buiten honden weten ook dat ze niet naar binnen mogen , niet door ze een kluf te geven of zo hoor maar gewoon te zeggen mag niet en ze naar buiten te brengen oke het kost wat tijd om het ze te leren maar met veel liefde en geduld leren ze het wel. Hun vacht past zich aan aan het seizoen en in het voorjaar verharen ze oftewel dat betekent kammen vooral bij Sasha de herdershond. Omdat de winters hier kouder kunnen zijn dan in nl geven wij ze als het vriest warm water zodat dat niet gelijk bevroren is en letten erop dat ze steeds water hebben . In de winter als het hier echt koud is geef ik ze door hun brokken vloeibaar schapenvet als extra ondersteuning , het kan hier -20 zijn s'nachts dus dan kan wat extra's geen kwaad. Onze NL hond die inmiddels 12 is is een binnenhond en die zomers het heerlijk vind om buiten te zijn .Het is echt net hoe je een dier went .De katten zijn zomers het liefst dag en nacht buiten alleen om te eten en aandacht komen ze naar binnen .Nu het vroeger donker wordt willen we dat ze s'avonds binnen zijn en s winters blijven ze uit zich zelf al binnen en muizen etc vangen dat doen ze volop en brengen dit als kadotje mee naar binnen voor ons :).

Gr uit Rowemenie
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Clarien zei

Ik denk dat iedereen zijn dieren wel op nr 1 heeft staan, ook al gaan we er soms verschillend mee om.

Geweldig om ook het Roemenië verslag te lezen!

Mijke super, al die tips!