Doorsnee donderdag.

on donderdag 7 september 2017

Een lijstje maken? Jazeker!

Stukje papier? Ja, dat kan je dan niet vinden. Maar dit is veel handiger. Zo'n handige hand, waar je op kan schrijven, en je hebt hem de hele dag onder handbereik! :DHoe doen jullie dat? Als je een bed groente hebt leeg geoogst ... dan wat?

Ik doe het als volgt. Het ergste onkruid trek ik eruit, maar het blijft wel liggen.En dan gaat er een klein beetje compost op zo'n bed. Niet teveel. Een klein tussendoor snackje voor de bodem, zeg maar.
En dan moet dat bed weer wachten tot het wordt gefreesd, ergens in oktober.

Dag bonenbed. Dankjewel voor alle mooie lekkere droogbonen!!Elke dag nemen we wat goudsbloemen mee uit de tuin. Soms om te drogen, als kruid voor in de winter, maar ook vaak gewoon, om in een vaasje te zetten.

Om naar te kijken, die leuke oranje bloemetjes. En als je dan een vaasje vult, en je knipt wat blad eraf, dan gooi je die resten gewoon in je soep. Of in je roerbak.

Een mooi gezond kruidje door het eten, en mocht de familie dat niet lusten ... gewoon niks zeggen. Geen haan die er naar kraait.
Vandaag heb ik ook eindelijk maar eens de lege kratten weggebracht. Want ik dacht dat ik ze wel kon gebruiken om een stelling mee te maken. Maar dat bier gaat toch wel stinken. Dus, weg ermee.

Leuke advertenties waren daar!
Een aanhangwagentje ... staat op onze wensenlijst. En een antieke hakselaar? Leuk!! En iemand die je gras maait? Ook handig. Voor soms.

Ik loop altijd langs de 35% bak. Soms ook uit schuldgevoel neem ik wat mee. Als het niet verkocht wordt, wordt het weggegooid. Nou dan nemen we maar een keer sushi mee, al is dat niet echt onze .. cup of tea.

Maar als we daar een pan gebakken groente bij doen, is het net weer Jamie Oliver op onze borden! :DEn lekker ook nog!


1 reacties:

Bloemen muur zei

Wat een leuk artikel, ik zou willen dat mijn donderdag ook op deze manier ging haha. Het lijstje op je hand maken, super goed idee, maar als je op de fiets gaat en het regent moet je het niet doen. Ik kon mijn lijstje niet meer lezen haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...