De Patat Test.

on vrijdag 22 september 2017Herfst alweer.

En ´t lijkt nog maar zó kort geleden dat Lente bij ons logeerde ..... 

Vandaag deed ik de Patatten Test. Maar dat was pas vanavond. Eerst hadden we weer een lange reeks van allemaal kleine klusjes. Niks meeslepends en opzienbarends hoor. Gewoon, kleine dingetjes.

Vanmorgen eerst het fruit sorteren. Val appels apart van geplukte appels. Val appels zijn gekneusd en die kan je niet bewaren. Die zijn voor in de cider. Of in de azijn of sap. Of in de taart.

De geplukte appels wil ik bewaren. Ik heb geen idee welk ras dit is en of het een bewaarappel is. We zullen wel zien. Drogen kan ook altijd nog.

De laatste kratten uien zijn gepeld. Daar kan een vinkje achter! VVV 😊

De maggi stekken waren eerder deze week bij de weg gezet en vandaag kwam een man de laatsten halen. En even gedag zeggen. Het is een mooi systeem. Als je ergens vanaf wil maar je wilt het niet weggooien zet je het gewoon met een bordje aan de weg.

Ik zie dat vaker hier in de buurt, met oud speelgoed, een fietsje, overtollige stenen of tegels. Dus ik deed dat met rabarberstekken en maggi stekken. Zó weg. Zij blij ik blij.

Het bestuderen van de dieren. Dat is ook een taak. Een hele leuke! De kipjes leken een paar dagen wat sloom te zijn, maar vanmiddag waren ze heel actief, en druk aan het pikken en hippen. En vervolgens met z'n allen onder moe kip proberen te kruipen.

Dus ik denk dat het wel goed met ze gaat.

Op de achtergrond zie je Jerry. Die kan nu zelf in en uit z'n hok komen, wat hij wil. Sinds hij naast de kippen woont is hij veel levendiger. Want gezelschap is gezelschap.

De trouweloze Tom is verhuist naar een hol onder de container. Die komt heel af en toe es buurten. In de winter hoop ik ze beiden weer in het hok te krijgen.

En de laatste van een reeks van dat soort klusjes, was vanavond dus die patatten test.


Ik heb dit jaar een nieuw aardappel ras. Naast de Raja en de Frieslander heb ik dit jaar ook de Carolus. Ook een biologisch ras. Hij is phytoftora resistent, en stond daarom in de middelste bedden.

Hoe hij bevalt? Nou we hadden een goeie oogst van deze planten. Echte dikke piepers kwamen eraf. Wel een kilo per plant denk ik. Een mooie tweekleurige schil heeft hij.

En de smaak? Nou dat ging ik vandaag testen. Door er patat van te bakken, gewoon in de pan, want een frituur hebben we niet. Waarom patat? Dat is voor mij een voorwaarde. We eten de aardappel vaak geroosterd of als patat gebakken, en als dat niet lukt met deze Carolus gaat hij keihard uit het teeltplan!

't Leven is hard!


Haha je ziet het he? De Carolus mag blijven op Moeskers Moestuin!

En nu .... avondschemering ... en voor het raam vliegt een vleermuisje rond. Steeds hetzelfde rondje. Fieuwww fieuwww fieuwww. Insecten zijn er voorlopig nog genoeg voor hem.

Zou het een dwergvleermuis zijn? Die straks als de mugjes op zijn gaat overwinteren in de boom? Of onder het riet, op zolder?

Hij kan er nog wel bij hoor. Het is toch al net de Ark van Noach hier.


1 reacties:

jeanet krikke-weima zei

Bij ons schoten de vleermuisjes zo onder de plank die boven de voordeur zit. Ik heb er met verbazing naar zitten kijken, er zit maar een centimeter ruimte tussen de plank en de muur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...