Gezonde Week.

on maandag 11 september 2017




Ik wilde deze week een Gezonde Week houden. GW. Zin om mee te doen?

Het is niks zwaars hoor, met vasten en bouillon drinken en van alles niet mogen. Nee ook geen marathons lopen. Het is simpel en klein. En je verzint het zelf.

Je kiest 5 dingen uit die je gaat doen of gaat laten. Gezonde dingen. Dat kan dus van alles zijn. En het is maar voor 1 week he?

Zó om! 😊





Dit zijn de mijne:

1. Geen koffie
2. Geen suiker. Echt ... geen korreltje.
3. Geen alcohol (😌)
4. Om 22.00 een wandeling en dan naar bed.
5. Max anderhalf uur laptoppen. Tv kijk ik niet.

Leuk? Of stom? Meedoen?

Vandaag was dus dag 1. Hoe ging het?

Man wat had ik zin in koffie. Meteen om negen uur vanmorgen al. Normaal drink ik koffie pas om 11.00. En normaal eten we ook amper koek enzo, maar ik hád me toch een zin in brownies de hele dag!

Dat is allemaal psychisch, daar moet je doorheen!😊😊


 



Maarrrrrrr ....... je kan ook brownies maken zonder suiker! Via Mirjam kwam ik laatst aan een leuk recept wat je hier terug kan vinden. Van het leuke blog van Dayenne.

Het is geweldig! .... je gelooft je ogen niet!! Brownies ..... van avocado, dadels, courgette, rijpe bananen, en nog een stuk of wat dingen. Kijk maar snel op dat blog!

Ik heb dat dus gemaakt vanmiddag.






Wel met een paar kleine aanpassingen. Cocosmelk in plaats van olie. En amandelmeel heb ik ook niet gebruikt maar .... gemalen rogge aangevuld met wat gemalen noten. En ipv wijnsteenpoeder ... baksoda.

Geen korrel suiker gaat erdoor.

Wel veel cacao maar dat hoort bij brownies.

Toen hij uit de oven kwam was Karin hier, en ik dacht, die vindt daar niks aan natuurlijk, zo'n taart zonder suiker. Dus ik had de poedersuiker klaargezet, strooi er maar wat over. Maar ze vond het heerlijk. Met en zonder poedersuiker.






Ja die besjes hadden we ook. Ken je die? Ananaskers. Een geweldige bes om te kweken in je tuin. Een lekkere zoetzure bes, met sterke ananassmaak. Je kan hem de hele winter vers bewaren, en als vitamine bommetje overal bij eten.

Ook bij brownies is het heel lekker.





Die brownies? Verrukkelijk!! Net zo lekker als ze eruit zien. Zo zie je maar .... waar een GW allemaal toe kan leiden!! Zo'n leuk recept!

Nog even wat tuinnieuws. We hebben vandaag vooral kruiden geoogst. Bossen dille, die je het beste (snel) kan drogen in de magnetron. Dan blijft de speciale smaak het best bewaard.

En ook weer heel veel basilicum. De planten worden langzaam minder, ze worden wat vezelig. Ik gebruik dan alleen nog het blad. En alles gaat bij mij in de pesto.






Omdat het zulke grote hoeveelheden zijn kun je ervoor kiezen om wat goedkopere ingrediënten te nemen. Een pond pijnboompitjes? Onbetaalbaar!

Neem gewoon cashew noten!

Ik had hier 500 gram basilicum, idem cashewnoten, 750 ml olijfolie, en een pond oude kaas. Twee knoflookbollen, wat ketjap, sap van één citroen, chilipeper en zout. Op de noten na was alles bio.

                              



Maar goed. Gezonde Week dus. En het is al 22.11!!

Vanwege punt 5 ben ik nu als een gek aan het typen. Het glas wijn vanavond parkeren we dus  ....  en er moet gewandeld worden!! (pfjoe)

(ehhhhhh ... regent het bij jullie ook zo hard? 😩😩 )



4 reacties:

Anoniem zei

Haha, ja hier regent het ook zo hard! Je bent goed bezig, succes met het laatste afsluitingsdeel van de dag!

Dufraing Marc zei

Hier in zuid frankrijk ook slecht weer - nat en grijs - weinig zon! Vandaar ook vele 'inmaakactiviteiten': tomatenprut - gevulde tomatensaus(met paprika-ui-geraspte courgette - een goede basis voor iedere tomatensaus) - ratatouille - rode biet. Ik zag je recept voor pesto op basis van basilicum. ,Hier staat er ook nog veel - maar hoe lang kun je die bewaren??? Grt vanuit het zuiden en binnenkort nog verder door naar Portugal - een hondje halen uit een asiel.

Nora zei

Ik geniet elke x van de blogs die je schrijft! Msschien een rare vraag maar wat ga je in hemelsnaam doen met al die groenten die je geoogst hebt? Met de hoeveelheden die jullie opslaan, wecken en invriezen kun je een half dorp van laten eten.... ik heb zelf ook een moestuin(tje) maar dat is al genoeg om een gezin met 4 personen van te laten eten.

Clarien zei

Marc ik heb het in porties ingevroren. na ontdooien nog zo'n 2 week houdbaar in de koelkast.

Succes met je hond! Goed werk!

Nora haha dat vragen er meer. We eten zelf enorm veel groente, soms wel 3x per dag. En geven veel weg. En hebben 4 student kinderen die dozen vol meenemen.

Enne ... misschien volgend jaar voor Quiet, zie stukje van vandaag. :D