Van de Prins en de Zon.

on donderdag 31 augustus 2017
Een mooi toompje .... dat is het zeker!

We kregen ook een haantje te leen, omdat dat wel zo gezellig is voor de familie. Vanwege Sneeuwwitje, en de dwergen, hebben we de haan maar Prins genoemd. Spreekt vanzelf toch?

Prins waakt goed over de familie. Zelf tegen Blaffende Brit zet hij een hoge borst op. Zijn kraaien lijkt nog nergens naar maar dat zal nog wel verbeteren ....

.... kijk hier zie je de kuikens een maand geleden ....


Ja we zijn er erg blij mee!

Het konijnenhok was toch net vacant, want Tom en Jerry hadden weer es besloten om een tijdje in de moestuin te gaan wonen. Als we ze weer vangen gaat het hele spul in één hok want dat kan met kippen en konijnen. En de ren kan nog een stuk groter gemaakt.

Tot zover even het beestenspul.

Dan de rogge. Nee wij eten geen rogge waar ratten in hebben gewoond! Die schoof is apart gehouden! :D

Nu heb ik heel wat losse uitgedortse rogge, en vandaag heb ik die weer in bossen bij elkaar gebonden. Dat stro daar kun je veel mee doen, en ook je dieren in bedden, dus dat bewaren we. 

Waar?


 
Nou waar anders als op de hooizolder? Die is ook net vacant. 😊

Heel handig al die leegstaande plekken. Hooizolder wordt strozolder.


Zo. Dat is klaar. Voor de winter. Het zal in die hoop wel gaan miegelen van de muizen, want er zit nog wel wat zaad in, maar daarvoor hebben we .... Bekje!

De zon kwam er maar niet door hier in Punthorst. Maar toen kwam een verlate verjaardagsgast langs en die bracht de zon mee. Ja het is weer zonnebloementijd.

Ik had ze niet gezaaid dit jaar .... ongelofelijk dom!


Er moesten verder nog bonen geplukt, courgette gesneden, aardappels gerooid ... en dan merk je goed dat de zon veel vroeger zakt! Ik heb me in het halfdonker in de vingers gesneden met de courgettes!

Morgen maar weer verder.


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...