Oost west ...

on zaterdag 19 augustus 2017Het zit er weer op. De minivakantie. Twéé keer twéé dagen was het eigenlijk maar het leek veel langer. Je kunt in korte tijd toch wel goed van je gewone gedoe loskomen.

Huh dieren? Huh groenten? Huh werken?

Maar je zit er ook zó weer in, als je eenmaal terug bent. De dieren springen me tegemoet, en het werk ook! :D


Niet dat Paul heeft stilgezeten. Hij heeft goed voor de dieren gezorgd, ondanks de breuk. Maar hij is ze nu een heel klein beetje zat en duwt ze met een fier gebaar naar mij. Ga maar naar vrouwtje. 

Ik haal snel wat van het land, wat er echt af moet. De rest komt later. Met de dieren spelen is veel leuker.

Zie je ook waarom Bekje Bekje heet? Ze heeft zo'n vlek om haar bek. Alsof ze de hele tijd gemorst heeft.

Bekje is een heel fel klein opdondertje. Ze is voor niks en niemand bang. En ze denkt dus dat ze een hond is. Je kan echt uren naar haar kijken zo grappig is ze.

En Brit .... ach die lieve brit is al bijna weer de oude. Bijna, want de achterpoten zijn nog niet weer helemaal sterk. Maar dat zal ook nog wel goed komen.

De hele dag zijn die twee bij elkaar in de buurt. Als Bekje een tijdje alleen geweest is rent ze naar Brit en miauwt, alsof ze even bij haar moeder komt klagen. Brit likt haar dan wat over de kop en het is weer goed. Maar vechten doen ze ook de hele tijd. Nou ja, nep vechten dan he?


Tja en daar zit nog iemand. Die mag ook wel even verwend worden. Zo'n kanjer, die met de arm in mitella de hele boerderij draaiende hield, zodat ik er een paar dagen tussenuit kon. Lief toch?

Kijk, glaasje wijn erbij, ga jij maar es zitten. En lang leve de Ronde van Spanje!!

De bloemen staan triest in een hoekje. Ik had ze net vers geplukt. Oja, ik zie al wat er aan schort.


Hahaha ja je kan veel verwachten van mannen ..... maar niet overdrijven he? 😊😊

Nou we halen gewoon een nieuw boeketje uit de vele vele struiken van Klaasje.
De twee desperado's zijn ook weer terug. Gevangen door Karin, voor de derde of vierde keer geloof ik. Wat een ondeugden, en ze krijgen nog wel 5 sterren eten hier, elke dag!

Nou ja, in elk geval is er altijd leven in de brouwerij!! 

De bloemkolen bewaren. Enig idee? Ik dacht maar blancheren en in de vriezer. Wat doen jullie ermee?
En toen ... vanavond .. reed er weer een auto het erf op met een groepje vissers. Ja de Beentjesgraven is geliefd om in te vissen, en dan wordt er meestal bij ons geparkeerd.

Gezellig! Snel de bloemkool in het vriesvak, pot koffie en koek en drinken mee, en wij gaan mee!! Ook vissen! Nou ja ... kijken naar het vissen, en kletsen.
jaja hij werd er meteen weer ingegooid hoor ..

Leuk om weer thuis te zijn! Wel jammer dat de zon verdween achter een dikke wolk, maar speciaal voor ons ....

.... kwam hij even door het gat heen kijken.

Ik wens je een goed weekend. Lekker uitrusten en tot maandag weer!


5 reacties:

Wieneke zei

Bloemkoolsoep misschien? Fijn dat Brit weer goed opknapt. Als er iets met een dier is, dan is dat gewoon waardeloos. Prachtig, dat gat! ;-)

Anoniem zei

Leuk zoals Brit en Bekje samen spelen en ravotten, wat fijn dat het met Brit nu weer zo goed gaat. Fijn weekend voor jullie allen!

Emmie zei

Bloemkool niet blancheren hoor, gewoon rauw de vriezer in.
Scheelt weer.
Of, helemaal mode, bloemkoolcouscous!

Anoniem zei

Ehh...had Paul verleden jaar ook geen pech met het fietsen? Er staat me iets bij van een gebroken been of een gekneusde knie of enkel. Sterkte en beterschap voor Paul.

Fijn dat Brit zo opknap. Hoe zit het nu met de kittens (het gezin van Bekje) is die je in het veld gevonden had?

Ik vries trouwens de bloemkoolroosjes rauw in. Als je ze kook dan zijn nog enigszins hard. Bij het marineren en dan invriezen vind ik ze te zacht worden.

Clarien Cornelisse zei

Die kittens zijn van een boerderij verderop. Ik ben er nog steeds niet geweest .. maar ze hebben dus een thuis. Ja Paul is anderhalf jaar geleden ook een keer gevallen, rib gekneusd. En toch steeds weer op die fiets stappen he? :D

dank voor jullie bloemkooltips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...