Hoofdbanden voor piraten.

on vrijdag 18 augustus 2017

Terwijl de dames lekker vakantie vieren is Paul thuis in Punthorst. Op de dieren passen.

Af en toe krijgen we berichten van het thuisfront. Het gaat goed met Brit gelukkig. Ze herstelt en gaat elke dag een beetje vooruit. Nu wil ze alweer steeds de bal afpakken, goed teken!

Maar toen liet Paul zijn mobiel in de waterbak van de geiten vallen. Plons. En toen hoorden we even helemaal niks meer van hem. Wat nu? Hoe communiceer je zonder mobiel? 😏

Per email kwamen toen de berichten. De konijnen ..... zijn weer eens ontsnapt.
Paul kan ze niet vangen. Hij heeft een gebroken sleutelbeen opgelopen zondag, na een schuiver met de racefiets op een natte weg. Dus de linkerarm mag nu niet belast worden. En dat is lastig konijnen vangen. Dus die kunnen gewoon hun gang gaan. Paul blijft er vrij nuchter onder. Eerst was alleen Jerry weg, maar later Tom ook.

'oh die zijn een feestje aan het vieren, beetje bij de geiten, beetje Brit dollen, beetje vreten. de dikke is ook weer aan de wandel'

'Karin en Jessica vingen Jerry, de dikke zat al in hok maar dacht ik ga er weer uit. de score nu: Jerry in hok en Tom aan de wandel..'

Nou ja, meestal lopen ze niet ver weg. Ze blijven bij de geiten en bij hun brokken in de buurt. Meestal.

En ondertussen kwamen hier de twee jongsten langs.


Zij bedachten een lunch, met wat er nog is. Restjes opmaken. Dat wordt dan de laatste basilicum, met wat kaas en olijven en olijfolie gemengd, en dat vermalen tot een tapenade. Dat doen we op brood met schijfjes courgette en ui.

En met knoflook uit zo'n handig vakantie potje.


Liek vertelt ondertussen over de komende week op de zeilschool. Ze moet deze week aan de jongste cursisten les geven, die les krijgen in van die drijvende badkuipjes, Optimisten.

Omdat die kinderen soms nog maar 7 of 8 jaar zijn, en een hele week les krijgen is dan wel wat veel van het goeie, heeft Liek een spel bedacht. Wat ze tussendoor gaat doen. Het is iets met een begraven schat, en piraten.

'Heb jij niet nog een lap stof liggen mam, voor piraten hoofdbanden?'
En heel toevallig lag daar die stapel, van gisteren. Dusssss ..... daar wordt een lap tussenuit gesnaaid!

'Precies goed!! Een donkere met strepen!!'

Dus zo gaat dat. Zo gewonnen zo geronnen.

Nou is Liek linkshandig. En de schaar is rechtshandig.

Mam?


Ja hoor. Mam gaat wel knippen. Geen fancy bruin-grijs gestreept tasje, dat ik al voor me zag. Maar hoofdbanden voor piraten.

Dertig stuks. 😊
2 reacties:

Wieneke zei

Onbetaalbaar, die moeders :-)

Anoniem zei

Fijn dat het met Brit weer iedere keer iets beter gaat. Dat is het voordeel van een jong en gezond hondje zijn. Leuk zo,n eigen vakantiehuis om naar toe te kunnen gaan, ook voor de kinderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...