Tasjes, klusjes, en teeltplan 'pompompom'.

on dinsdag 29 december 2015
Nog een tas nodig? Iemand? Nou we zijn druk bezig hoor!

Ik heb stapels vóórgeknipte tassen klaarliggen, en elke keer als er even tijd is in deze drukke eindejaarsdagen ... kruip ik achter de naaimachine en maak er een paar. Dan kunnen we in januari weer aan het uitdelen.

Leuk om op te letten in de winkels .... hoe doen de winkeliers dat nu met die tassen? Want vanaf volgende week mag NIEMAND meer gratis plastic tassen meegeven. Nou bij de Body Shop doen ze dat ook al jaren niet meer .....

Gelukkig dat veel winkels met de tijd mee gaan en niet maar stomweg de klant een plastic tas in de handen stoppen. Want wij kunnen tassen naaien wat we willen ...

...... maar zonder meewerking van de winkeliers heeft dat allemaal weinig zin!

Hierboven zie je trouwens twee tassen met verschillende doelen. De rechter is om 'gratis' weg te geven op onze aktiedagen. Maar we zetten dan wel een potje neer voor een 'bijdrage' want we hebben zelf uiteraard wel kosten aan die stoffen en aan al het garen.

De linkertas is iets steviger en groter, en dat is een van de 'mooiere' exemplaren die we willen gaan verkopen op de duurzaamheidsmarkt in Bussum. En daar vragen we wel een bedrag voor. Twee euro ofzoiets. Om een potje te creëren voor de onkosten.

Ik meld dat maar even. Voor diegenen onder jullie die ook met tassen-acties zijn gestart, als idee. Zorg dat je acties kostendekkend zijn, anders gaat de lol er gauw af!

Zo en dan nu ... de klussen van vandaag!

Kijk het plafond van de badkamer is nu netjes. Goed genoeg voor de verkoopfoto's tenminste. Maar die muren .... met die resten grondverf die ik er ooit op verfde. Want daar moest dus een mooie rand komen.

Maar ná de grondverf lag het project wegens laksheid om onbekende redenen stil. En ach je went vanzelf aan die grondverf. Zelfs als het afbladdert ....

Maar ja nu moet alles er spik en span uitzien dus hup aan het werk met die rand! Ik ga eerst naar de Gamma maar daar kan je alleen maar tegelverf per liter kopen, voor 67 euro. Ja da-ag.

Er is een speciaalzaak voor verf in ons dorp aan de Huizerweg. Daar ben ik nog nooit geweest want we klussen eigenlijk nooit. Maar wat een mooie zaak is dat zeg!! Ik kijk m'n ogen uit. De etalages alleen al, ik krijg spontaan ideeën voor kleuren in ons nieuwe huis.

Maar ook die lampen, van verfblikken, wat een leuk idee voor bijvoorbeeld een werkruimte!!
Affijn, ik kon een potje tegelverf kopen, van 250 milliliter, wat genoeg is voor één rand. Fijn. Ik sta dus zó weer op straat. Het ging nogal snel allemaal ... en ik was vooral aan het rondkijken en lette niet zo op .....

...... ja en wat vind je dan buiten in je hand??

NEE HE! Een plastic tas!!

Waarmee ik maar wil zeggen .... je moet als klant verduld goed uit je doppen kijken als je géén plastic wilt!

Ik heb hem niet teruggebracht .... want ik ga hem hergebruiken. Ik weet ook al waarvoor maar dat komt morgen! Nu eerst die badkamer afmaken. En dat is een gedoe. Want je denkt ... oh even die rand verven. Maar nee hoor ... het moet eerst worden afgeschuurd, en dan helemaal vetvrij gemaakt. Dan eerst weer stofzuigen, want het ligt vol met schuurstof. Dan alle randen afplakken met tape.

Ja en dan is het dus donker! Op 29 december.


Nou ja ik ben in het donker bij lamplicht gaan schilderen, en dan zie je alles niet zo goed, en dat is mijn excuus dat het hier en daar een beetje misging ...

uh oh

Maar al met al ziet het er netjes uit. Nu moeten we nog een beetje de inrichting aanpassen, ander douchegordijntje, kleedje op de grond weghalen. Daar staan in de folders van de makelaar allemaal truuks voor. Hoe je je huis op een simpele manier heel doeltreffend kunt pimpen. Dat laat ik wel zien als we daar aan toe zijn.

Oja ... Paul had ook geklust vandaag. Hij heeft de houten kasten rondom de markiezen schoongemaakt. De markies moest dus omlaag. Toen liep hij er per ongeluk tegen aan.

Haha ik wilde steeds 'stiekum' een foto maken voor op het blog, omdat het er zo zielig maar ook mega grappig uitziet! Maar Paul had me door. 'Jahaa maak nou maar je foto!!'  zei hij toen ...

... dus flits ... daar heb je hem!

Sneu he? Maar de markiezen zijn schitterend schoon hoor! :D:D

En het teeltplan voor 2016 voor Moeskers Moestuin is ook af!!!

Ik noem het .... Teeltplan Pompompom ..... omdat het een teeltplan van tien minuten was. Ik ga het super-simpel doen dit jaar! Omdat we ook andere dingen te doen hebben ... verhuizen bijvoorbeeld!


Is het te lezen? De bestellijst ook? Als je op de foto klikt wordt hij groter. En het zaaischema (in Excel) komt ook nog wel hoor, maar hier kan je dus alvast zien wat ik ga bestellen. Op de bestellijst ben ik trouwens de pompoen, tomaat en courgette zaden vergeten.

Heb jij ook een teeltplan pompompom? .... of een meer ambitieuze?1 reacties:

cin zei

Zo herkenbaar, het pimpen van het huis voor de verkoop. Goede moed, zelf vond ik het best wel moeilijk om nog energie te steken in een huis dat je gaat verlaten. Goed nieuws hier in Wallonië op het anti-plastic front, plastic tassen meegeven aan klanten wordt helemaal verboden ! Hoe het in zijn werk zal gaan is nog niet duidelijk, maar ik vind het super. Nu nog al die andere vreselijke plastic verpakkingen, want als ik zie wat een hoop plastic er weer in huis gekomen is de afgelopen dagen met alle cadeautjes brrr.
De bestelling zaden is hier al de deur uit, ik vrees dat ik een beetje heb overdreven, vooral met vaste eetbare planten, voor in het voedselbosje ;-). Het teeltplan is er nog niet, maar dat komt omdat ik nog volop bezig ben met de aanleg van de nieuwe moestuin. Het warme en droge weer van de afgelopen tijd komt me dan ook goed van pas.