Chef koks en christmas elfs.

on zaterdag 19 december 2015

 ... een bedrijfsuitje ..... eerlijk gezegd hou ik daar meestal niet zo van. Met mensen die je amper kent een hele avond verplicht zitten babbelen ... nou nee. Maar dit was leuk! Paul had even met mij overlegd (héél verstandig :-) wat leuk zou zijn, en dit werd het! Samen met het hele bedrijf aan het koken!!

Bij de Kookerij in Noordwijkerhout zaten we gisteravond!


Eerst mocht Paul iedereen welkom heten en meteen daarna ging hij aan het aardappels schillen! Ha! Dat zie ik thuis niet veel hoor!

 


Ik heb natuurlijk goed de kunst afgekeken, zo dat ik hier op het blog (de komende periode) ook iets van al die sterrenkoks-kennis kan delen. Zoals .... je snoekbaarsfilets lakken met .... appelstroop! Ooit van die combi gehoord? Nou ik niet! Maar het is een hele simpele en lekkere manier om je vis te marineren.

De koks deden alles vóór en wij moesten het na doen. Peter bijvoorbeeld, is kok geweest in een twee-sterren restaurant. Dat kan je ook goed merken. Hij maakt de mooiste en lekkerste dingen in een handomdraai, maar hij is ook heel relaxed, een leuke en gezellige man!

Dankjewel Peter en Klaas van de Kookerij, veel van jullie geleerd en het was heel gezellig.Oja ...... ennu ...  ik heb natuurlijk wel even gevraagd wat er met de restjes gebeurde. Want we hadden veel afval. Dat heb je altijd als het er op het bord heel mooi uit moet zien. Dan blijft er veel over. Best zonde natuurlijk.

Klaas vertelde dat al die resten gebruikt worden om bouillon mee te maken, voor de volgende kooksessies. En wat dáár dan weer van overblijft, wordt gebruikt voor bio-brandstof. En al het verdere afval wordt gescheiden en hergebruikt.

Gelukkig maar. Kunnen we met een gerust geweten aan tafel! :D

En verder ... vonden we gisteren iets héél leuks voor ons 'tassen-team'. Ik was met Nicolette bij de Welkoop in Eemnes. Zij had een nieuwe werkbroek nodig, zo'n stoere met van die kniestukken, voor op het land.

Toen ze ging afrekenen zag ik haar ineens met een knal-groene trui rondlopen. Best een leuke. Maar wel héél groen.

'Goh' zegt Nicolette, 'moet je nou kijken wat een leuke trui!! Hij is heel warm, het is een soort jas! En maar 9.99. Maar dat zal wel een foutje zijn.'Nee hoor het klopte toch. De jassen waren eerst 65 euro, maar het was een partij die teveel besteld was en nu wilden ze er vóór de kerst van af. Dus voor een tientje gingen ze weg.

Wij hebben allebei een vest gekocht. En ook alvast maar een voor Petra. Dan hebben we een leuk pakje ....  voor onze volgende tassenaktie!

O, en nou ja .... ik heb dus de hele serie maar gekocht. Want in Nieuwleusen zal er toch óók een tassen-team moeten komen. En misschien ook een in Zwolle ......


Paul verklaart mij voor gek. Met al die truien. En Marlieke zegt dat we er net uit zien als kerst elfen met al dat knalgroen. Maar Betty vond hem mooi en wilde er ook wel een. En ik .... heb visioenen ... van nog véééél meer anti-plastic-teams. En dan zijn die truien gewoon heel handig.

Of misschien was het gewoon een aanval van hebberigheid? Kan ook hoor.

Paul is twee weken vrij, en ik heb ook een vrij lege agenda. Lekker rustig aan doen de komende weken, beetje klussen, beetje hangen, plannen maken. Thuis-tijd en familie-tijd en gewoon even niks!

Fijn weekend allemaal en de groeten van de kerstelfen!! :D:D (mét Betty dit keer!)


4 reacties:

Marie zei

oh....in Zwolle? daar willen wij naar toe verhuizen als ons huis verkocht is....wie weet kom ik dan wel helpen.....

Marie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
cin zei

Zoveel jassen .... Weet je wel zeker dat die niet door Bengaalse kindjes in elkaar gezet zijn ? En het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, zitten daar niet van die giftige PFC's in ? Nee, ik ben je maar wat aan het jennen. Ik laat me ook wel eens vangen door van die impulsaankopen, maar het staat wel op mijn lijstje van goede voornemens om dat niet meer te doen.
In ieder geval prettige feestdagen.

Clarien zei

Leuk Marie! Ik hoop dat groen je staat! :D
En ja Cin ze zijn van een 'goed' merk - groen van buiten en van binnen zeg maar!