Chocolade caramels.

on woensdag 30 december 2015De kilo's ...... vliegen eraan hier  .... *0*  (herkenbaar?)

Hóógste tijd dus voor .... chocolade caramels! :D:D  Chocolade caramel of chocolade fudge ....  is zóóó verschrikkelijk lekker, en het kan nu nog nét, nu het nog geen januari is, als we weer gaan beginnen met brandnetel en paardebloem kuren enzo ....

Wij hadden nog flink wat van die chocoladerepen liggen ... van de feestdagen ...  Dus ik googelde op een recept en kwam dit tegen. Heerlijke chocolade caramel, waar je heel wat repen in kwijt kan!

En het is zo simpel om te maken. Je hebt alleen maar een blikje condensed milk nodig, van die zoete gecondenseerde melk van Friesche Vlag, wat dikke repen pure chocolade, wat noten en wat boter.


Smelt zo'n 350 gram extra pure chocolade in één blikje condensed milk, heel langzaam, in een pannetje. Dan doe je er gehakte noten door, pistache bijvoorbeeld, of walnoten, of wat je in huis hebt. Pinda's kan ook.

Twee eetlepels boter erin laten smelten, roeren roeren, en .... KLAAR!

Nu stort je het in een blik of siliconen vorm, en laat het een paar uur afkoelen in de koelkast. Enne ... Hééé!! Afblijven!!!


Marlieke is met een vriendinnetje aan het Mon Chou taarten maken, twee stuks, voor oma, die morgen jarig is. Wat een bende Mon Chou gaat daarin zeg.... ácht van die pakjes ..... sjongejonge .... 

Maar wat fijn toch dat het nog steeds december is en dat het allemaal nog mag. Mon chou .... mijn lievelingstaart!!

Ja, en let nu héél goed op! 

Want zodra je chocolade caramels uitgehard zijn, en je snijdt ze met een scherp mes in brokken ... dan zijn ze niet meer veilig! :D Ze vliegen weg!!!
En herinner je je dat plastic tasje van gisteren? Van die verfwinkel?

Dat kwam nu mooi van pas. Want sinds een paar weken is plastic in de ban hier thuis. En dan kom je soms in de problemen ... want eerlijk is eerlijk .... plastic is ook hartstikke handig! En ik had nu dus bedacht om caramels te maken, en uit te delen, in pakjes ... maar omdat ze ont-zet-tend plakkerig zijn .... MOET dat wel in plastic! Maar het folie is dus op.

Dus daar gaan we die tas van gisteren voor gebruiken. Gewoon in stukken knippen die tas, en je kan van 1 zo'n tas wel ácht pakjes maken met caramels.
Het valt wel een beetje tegen ... want het is natuurlijk geen doorzichtige folie ... je kan die lekkere caramels haast niet zien. Dan maar een beetje openingen maken ... je kan ze misschien niet zien maar je ruikt ze des te beter ... ooooooh ...... zo lekker!!!!


Alleen de handvatten van de tas .... blijven zielig over .... en de laatste caramels gaan in plastic bakjes, in de vriezer. Voor als we onverwachts bezoek krijgen.

(Hahaha ... geloof JIJ het?)

En nu lekker lezen ....


............. ik vond het heel gezellig dat je voorbij kwam, dit jaar, op mijn blog! En ik wens je een hele fijne jaarwisseling morgen!

En in 2016 ..... ben je hier weer van harte welkom!! Tot dan!


6 reacties:

Marie zei

ha ha , ik ken het recept. mijn collega had het gemaakt met witte chocolade. En alhoewel ik haast niet snoep kon ik het niet weerstaan en was verkocht. \ik heb het voor \hubbie gemaakt met pure chocolade en die heeft het meeste opgegeten maar soms, heel soms, verdween er zo maar eentje in mijn mond. wat ik daarna wel weer moest bezuren natuurlijk. Want in gecondenceerde melk zit een stofje dat ik niet mag hebben.Maar het is zo lekker!!!!

Marie zei

ha ha , ik ken het recept. mijn collega had het gemaakt met witte chocolade. En alhoewel ik haast niet snoep kon ik het niet weerstaan en was verkocht. \ik heb het voor \hubbie gemaakt met pure chocolade en die heeft het meeste opgegeten maar soms, heel soms, verdween er zo maar eentje in mijn mond. wat ik daarna wel weer moest bezuren natuurlijk. Want in gecondenceerde melk zit een stofje dat ik niet mag hebben.Maar het is zo lekker!!!!

cin zei

Leuk recept ! Even dacht ik dat je chocopasta ging maken,maar dan moet er nog boter bij en niet zo van die volle noten, natuurlijk.
In ieder geval bedankt dat je ons weer een heel jaar hebt laten meegenieten van de moestuin en andere avonturen. En ook voor jou en de familie een heel fijn 2016 gewenst. Ik kijk er al naar uit!

vlasje zei

Lieve Clarien, hopelijk brengt komend jaar jullie plannen tot uitvoer en kun je zaaien, poten, watergeven, schoffelen, wieden, plukken en oogsten dat het een lieve lust is. Weet je dat je wietblad ook hoed in juices kan gebruiken? Bere healty.

cornelia zei

Ha Clarien, dankjewel voor een jaar lang leuke, grappige, informatieve, inspirerende blogs!

Een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!
Corrie

Ellen zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar en succes met de nieuwe woon/tuinstek!
Dankjewel voor alle informatie en al het leuks dat je hier plaatst. :)