Klein Klimaat Topje in Bussum.

on vrijdag 4 december 2015
Terwijl in Parijs de grote jongens doorgaan met onderhandelen over grote beslissingen, beginnen wij hier in Bussum aan een Klein Klimaat Topje.

Want je moet toch iets doen? Alleen maar depressief worden over wat er allemaal fout gaat in de wereld, daar heeft geen kip wat aan. Dus we gaan wat bedenken. Met een paar daadkrachtige dames!

Eén daarvan is Petra, voorzitter van de milieuraad is Bussum. Alleen helaas ... is de milieuraad Bussum opgeheven, omdat Bussum is gefuseerd met Naarden en Muiden. Er zal wel weer een nieuwe raad komen, maar ondertussen mag het werk niet komen stil te liggen. Die stoffen tasjes die we met man en macht gemaakt hebben bijvoorbeeld, die moeten worden uitgedeeld.

En wat nou zo leuk is ... als je met een stel gaat nadenken over het milieu, dan kun je zoveel bedenken! Wat niet veel moeite kost, en geen geld kost, en wel wat oplevert! We gaan volgende week, op zaterdag 12 december, met een groepje die tassen uitdelen. Nou ja uitdelen, we gaan de winkelende mensen vragen om hun plastic tas in te ruilen voor een stoffen exemplaar van ons.

En in dat tasje zit dan een instructie over hoe je zelf zo'n tas kan maken, én een gratis stof pakketje!

De plastic tasjes worden ingeleverd in een grote ton, en worden dan weer hergebruikt door een winkelier in Bussum, die daarom gevraagd heeft.

Het gaat natuurlijk vooral om bewustwording. En al doende kwam ook het plan op om een interview te houden onder Bussumse winkeliers, wat ze nu al allemaal doen aan duurzaamheid. En dat dan natuurlijk in het lokale krantje plaatsen. Leuke fotootjes erbij ....
We hopen dat we de winkeliers en ondernemers daarmee stimuleren om duurzamer naar hun bedrijf te kijken. De slager, die per se lokaal vlees wil, en wil weten waarmee dat vee gevoerd is, en hoe het geleefd heeft, en de groenteman, die zijn biologische assortiment gaat uitbreiden. Automatische schuifdeuren anders instellen, zodat minder warmte verloren gaat, papieren draagtasjes aanbieden, nou noem maar op.

We gaan ze ondervragen hoor, en ik zal hier op het blog verslag doen van onze Bussumse ondernemers, en hun duurzaamheid!

Maar nu eerst .... tijd voor andere zaken! :D1 reacties:

Martine zei

Geweldig jullie tasjes.............moet heel het land gaan gebruiken.