Opkomst en ondergang.

on maandag 21 januari 2019












Het was vandaag werken van zonsopkomst tot zonsondergang. Geen hele spannende dingen. Gewoon. Klusjes. Van die dingen. Je weet wel.

En tot slot vanavond een lange vergadering. Dus ik ben wel even klaar met babbelen. 😊💬💬




Maar ik wou toch nog even gedag zeggen. Enne, als je morgenvroeg moet rijden, voorzichies met de sneeuw!

Sneeuw!! 😊


4 reacties:

Willem zei

"Opkomst en ondergang" Net de titel van een spannende film, verbaas je er dus niet over dat ik moest denken aan een voorlichtingsfilm uit mijn militaire diensttijd (1964-1966) getiteld "De ondergang van de B-compagnie" Een film die een grote lofrede was op discipline en blinde gehoorzaamheid. Eigen initiatief werd op elke mogelijke wijze de prullenbak in gemieterd, want als de soldaten maar geluisterd hadden, dan waren ze niet gesneuveld. Het viel achteraf nog mee dat niet gezegd werd dat op vrijdag de dertiende sneuvelen ongeluk bracht.

Gelukkig volgden na de titel een aantal sfeerfoto's die me weer deden denken aan de buurman uit mijn kindertijd. Van hem hoorde ik ooit eens dat de wereld er nooit mooier uitzag als 's morgens om 5 uur als hij ging melken. Ik geloofde hem ook nog, totdat ik zelf ging werken en met enige regelmaat om 5 uur 's morgens in de auto zat om naar een veraf gelegen bouwplaats te gaan. Maar goed dat er tussen vertrek en aankomst een lange tijd zat, want binnen mijn familie was het wel bekend dat je me 's morgens met rust moest laten omdat anders de fiolen van mijn toorn uitgegoten werden. Korter gezegd: ik heb een ochtendhumeur. 's Avonds daarentegen kan ik lang doorgaan, dus een vergadering die uitloopt doet me betrekkelijk weinig, mits het onderwerp mij aanspreekt en de voorzitter de boel in de hand houdt. Heb vaak bouwvergaderingen meegemaakt waar de voorzitter mee ging discussiëren en zich actief met het probleem ging bemoeien. Dan wordt het wel knap vervelend, want vaak zijn dergelijke personen 'haantjes' die graag koning kraaien op hun eigen mesthoop.

Es zei

Onze leventjes lopen aardig paralel ik stond op voor de bloedmaan en sloot pas zo rond 23:00 uur af met werken en gebabbel...
Maar wat een heerlijke dag met mooie zon momenten
Slaap lekker
X Es

Barbara zei

Zo lief dat je toch even wat laat horen & zien!

Lies zei

Blog-poëzie...
Lie(f)s.