De boshut bekijken.

on donderdag 3 januari 2019
Aanstaande zaterdag is het zover!

We gaan starten met inloopzaterdagen, in het bos. Het is iets heel nieuws, en ik ben erg benieuwd of het wel gaat lopen. Aan de bladen zal het niet liggen, het staat er uitgebreid in.

We willen als vereniging graag een leuke wekelijkse activiteit bieden. Voor de leden, en ook niet-leden, waarvan je natuurlijk hoopt dat ze lid worden. Van zo'n leuke club!! 😉 Het moest iets buiten zijn, en iets actiefs, en iets met de natuur, uiteraard.

Nou, plan is nu om elke zaterdag een wandeling te maken, met de natuur als thema. En daarna koffie en limo. En ik mag komende zaterdag de spits afbijten, om de blubs te begeleiden.

Want wie A zegt moet ook B zeggen. 😅 😅

Om het voor te bereiden ben ik vandaag naar het bos gegaan. Met Brit. Daar is het infocentrum van Staatsbosbeheer, wat wij ook mogen gebruiken.

Kijk maar mee.

Het zijn twee schattige chaletjes midden in het Zwarte Dennenbos, echt, onder de hoge ruisende dennen. Ik had de sleutels, en heel nieuwsgierig heb ik alles bekeken. Haha en jullie mogen meekijken!

Het achterste kleine gebouw, dat is het kantoor. Daar vergaderen wij altijd met het bestuur. Dus dat kende ik al. Het is een heel functioneel gebouwtje. Maar wel wat ... gedateerd.

Het zou leuk zijn om hier bijvoorbeeld collages op te hangen met mooie werkstukken over de natuur. Wat meer kleur en wat meer leven in de brouwerij.


Het tweede, wat grotere gebouw, ken ik nog niet.

Dat gaan we voorlopig nog niet gebruiken op de inloopzaterdagen, maar we kunnen het misschien wel gaan gebruiken als vereniging. Of het wat is? Geen idee. Kijken maar.


Ook hier .... een hoog ski-hut gehalte. Op zich niet lelijk, alleen ... oud. Lang niks aan gedaan. Maar je kunt er iets heel moois van maken, het is best groot.

Als je met een paar handige harry's (en marry's) hier een paar zaterdagen aan de slag gaat.

Achter een deur is een trap. Hee, er is ook nog een zolder.


Hééél lang niks mee gebeurd, met die zolder. Hm.

Wat ik leuk vind om te zien, is dat bijna alles hier zelf is gemaakt. Van hout. Uit het bos, denk ik. De boekenkast is van ruwe planken gemaakt. En kijk dat klembord. Van takken gemaakt.

Ja je moet natuurlijk wel in de sfeer blijven. Geen Ikea hier.We laten de boshutten voor wat ze zijn en gaan wandelen. Een wandeling van ongeveer drie kwartier moet het worden. Kom Brit. Drie kwartier!

Het is echt vreselijk mooi in het bos in januari, met die lage zon.


Het heeft een hele aparte sfeer. Een beetje onwezenlijk ... sprookjesachtig.

Je zou je niks verbazen als .....Haha Brit ziet ook dingen die er niet zijn. Blaffen tegen een boom. Wat zie je Brit?

Ogen goed openhouden, je ziet zoveel. Alles is mooi als je het van héél dichtbij bekijkt. Tot de op de cellen kun je sommige dingen zien. Een druppel water op een afgevallen blad, dat glanst in de zon.

Ik heb niet van alles foto's gemaakt hoor. Ga zelf maar in het bos kijken! 😊😊
Thuis had ik niet de moed om weer naar binnen te gaan en te gaan schoonmaken. Komt morgen wel. Of volgende week, als het weer es regent.

Het was echt buitenweer vandaag.

De laatste stapels stenen zijn naar achteren verplaatst. En terwijl ik daarmee bezig was voelde ik iets aan mijn rug.

Huh?

Oh het is Bella maar. Wat een beauty is ze toch! 😄
En toen, verder met de compost. De eerste keer ging het meteen mis.

BAM!

Maar daarna ging het beter. Zo gaat dat vaak.

🍀😊🍀


3 reacties:

Lies zei

'k Wens je veel b(l)oeiende mensen, Clarien ! Mooi wordt het sowieso !
Lie(f)s.

Marcel en Suzanne zei

Wat een heerlijke post weer...
Mee op ontdekkingsreis in de boshut :-)
O ja... hier is heel veel moois te beleven en nog van te maken!
En dan het indrukwekkende bos zelf,
daar zijn geen woorden voor te vinden.

Heel veel succes voor komende zaterdag met bovenal heel veel plezier :-)
Hopende dat het velen uit de huizen mag trekken om samen met jou de schoonheid te doorleven en meer en meer te gaan ontdekken...

Liefs vanuit Duitsland

Anoniem zei

Ik ben blij dat ik deze blog zojuist gevonden heb! Erg leuk om te lezen, en zeker in januari heel inspirerend om andermans activiteiten en voorbereidingen te zien.