Lekkere soep, en shoppen.

on zaterdag 29 september 2018





'Wat voor soep wil je?'
 'Pompoensoep.' Is het steevaste antwoord van Paul.

Het hele najaar door en een deel van de winter eten wij elke zaterdag pompoensoep. We krijgen zoveel vitamine A en zoveel carotenen binnen, dat we in februari allebei een oranje neus hebben, zoals de clini clowns, maar dan dus oranje in plaats van rood.

Vandaag kreeg ik ook 45 pakjes hooi. Ik had die gekocht van de buren. Nu de barbecue achter de rug is en we geen feesten enzo meer hebben gepland in de kapschuur, kan daar weer van alles worden gestald.

Toen dat allemaal onder dak was kreeg ik een app-je van oudste dochter. Of ik haar in Zwolle kon ophalen, en ook of ik zin had om samen te gaan winkelen. Want ze had kleding nodig. Anke begint in oktober aan haar eerste echte baan, en dan heb je blousjes nodig, en broeken en rokken en jurken en van alles.






Dus vanmiddag reed ik Zwolle in (man wat is dat druk op zaterdag en het was ook nog eens Glamour Day. Dat betekent dat je in de kledingwinkels 20% extra korting kreeg ... wisten wij veel)

En we gingen winkel in winkel uit.

Het is best leuk, voor één keertje dan, om te zien wat er weer in de mode is (géél, hoe bestaat het!!) en om met dochterlief in krappe kleedhokjes te passen.

Wij hebben altijd een strak programma. Dochterlief bezet een kleedhokje, en ik loop met armen vol kleding heen en weer, het meeste wat ik aandraag wordt afgekeurd (MAM!!) maar een enkele vondst is toch wel leuk en zo komen we een heel eind.

Ik geniet, van de stadse drukte, van de grachten, de mooie winkels, de mensenmassa's, en gewoon, lekker op stap zijn met 1 dochter tegelijk.









En ik ben ook in 1 keer weer op de hoogte van wat er in de mode is. Niet dat ik me daar zelf aan stoor, maar met 3 dochters en 1 schoondochter moet je toch een beetje bij blijven.

Dit jaar is het vooral de kleur geel, en zachtgroen, en warm bruin, en héél veel dierenprinten. Echt leuk!!

Een mooie blouse voor op kantoor, met paardjes erop, daar word je toch echt blij van!! En ook veel giraffes, en honden en katten. Je zou haast denken, waar blijven de koeien en de varkens??









Nou we zijn goed geslaagd!

Thuis was het meteen weer heel druk, met wieden en oogsten en dieren verzorgen en wecken. Ik val je er maar niet mee lastig.

Maar ik wens je wel een heel fijn weekend. Geniet ervan, en rust lekker uit.







Ik hoop je weer te zien op maandag! 😊

🍀🌸🌺🌻🌼🍀🌸🌺



4 reacties:

Lies zei

Fijn weekend, Clarien,
tot maandag !
Lie(f)s.

Wendy zei

Oh wat leuk, shoppen met een dochter. Ik heb twee puberzonen die totaal ongeinteresseerd zijn in mode (en vooral winkelen). Voor hen koop ik alles online. Helaas. Prettig weekend.

madelief zei

fijn weekend!

Anoniem zei

Leuke fotos van mijn stad.

Ik woon er en mijn dochter ook, maar echte shopfans zijn we niet, we lopen er allebei graag netjes bij , maar shoppen alleen als we echt iets nodig hebben , kijken van te voren waar we de meeste kans van slagen hebben en als we geslaagd zijn , dan begint het leuke gedeelte van het shoppen, lekker op een terrasje als het mooi weer is en anders in onze favoriete eetgelegenheden iets eten, bijvoorbeeld bij Waanders in de kerk of Ingeburgerd.