Werk aan de winkel.

on dinsdag 4 september 2018



Zo ongeveer een half jaar geleden kwam een onbekende maar vriendelijke meneer het erf opwandelen met een vraag.

Wat was het geval? De voorzitter van de Natuurbeschermingsvereniging, Jan Vos, ging stoppen. En er moest dus een nieuwe voorzitter komen.

Het bestuur was al een tijd op zoek. Tevergeefs. En nu kwam bestuurslid Niek Gosker mij vragen of ik daar wat voor voelde ...... om voorzitter te worden.

.. out of the blue ...





Ik heb er tussendoor wel eens iets over verteld. Over dat ik inmiddels lid ben geworden van het bestuur. En waar we het zoal over hebben. Wat er speelt.

Vorige week maandag, op de eerste bestuursvergadering na de vakantie, heb ik aangegeven dat ik ook de rol van Jan Vos wel wil overnemen. Die van voorzitter dus. Ik ken de vereniging en de mensen inmiddels wat beter. Het lijkt mij een mooie uitdaging om daar mijn tijd en energie in te steken.

In zo'n vereniging met 700 leden kan je véél meer voor elkaar krijgen voor de natuur, dan in je uppie.





En vanavond, op de eerste ledencontact avond, is het ook verteld aan de leden.

Dus ... nu mag het ook op het blog.

Dan begrijp je misschien dat er nu soms ietsie minder geblogd wordt. Of, dat het ineens vaker over de natuur gaat, en het groenbeleid in onze regio. Misschien doe je hier zelf ideeën op, wat je zelf kan doen in je gemeente, aan natuur bescherming.

Ik hoop het.




Ná de vergadering vanavond, hadden we een mooie lezing, over Roemenië, van Janny. Het is zo'n prachtig land dat ik er morgen wel naar toe wil, op vakantie.

Maar dat moet wachten. Voorlopig geen vakanties gepland. Er is hier werk aan de winkel! 😉


8 reacties:

Willem zei

Gefeliciteerd met je (kandidaat)voorzitterschap. Ik neem tenminste aan dat het op de eerstkomend algemene ledenvergadering geformaliseerd wordt.
Om het te vieren heb je meteen maar een paar fraaie fotootjes van het leeuwenbekje geplaatst en de geit en het schaap getrakteerd op een veldboeket waarin smeerwortel verwerkt zat.

Anoniem zei

Leuk om mij zo in het zonnetje te zetten.....

Ton zei

Hoi Clarien, Ik hoor het mijn moeder nog zeggen: mensen die zeggen dat ze het druk hebben, hebben tijd zat. Maar mensen die het druk hebben, hebben altijd nog tijd om iets extra’s te doen. Ik bewonder je en wens je een mooi en inspirerend voorzitterschap toe. Met groeten Ton

Wieneke zei

Ik kijk nu al uit naar de natuurlogjes. Veel succes als voorzitter. Ik denk dat je door je enthousiasme, werklust, betrokkenheid én vrolijkheid een hele goeie gaat zijn. Dat denk ik niet alleen: ik wéét het gewoon :-)

pieke zei

wat goed van je, veel succes!

Adelheid zei

Wow, dapper hoor! Ik wens je veel geluk en succes in je nieuwe functie. Hopelijk weet je veel mensen te inspireren, zoals je met je blog ontegenzeggelijk doet!

tientonnerelf zei

Poeh, ik neem m'n petje voor je af . Groetjes Tineke

Lies zei

Gefe'lies'iteerd !