Morgen komen ze thuis.

on zaterdag 8 september 2018













Vorige week vertrokken ze uit Innsbruck. Paul, en zijn acht fietsmaten. Voor ruim een week fietsen over weet ik hoeveel cols.

Elke dag op de racefiets, en dan maar over die bergen heen fietsen. En dat dan voor de lol he? Elke dag reed 1 van de negen met de bus, met bagage, achter het team aan, naar het volgende hotel. En om de verloren schapen op te rapen. Maar dat gebeurt nooit. Dat iemand moet worden opgeraapt.

Die mannen fietsen zich liever de longen uit het lijf dan dat ze afstappen of opgeven. Gewone Hollandse kerels zijn het, maar zet er een fiets onder, en het liefst een steile Alp of Dolomiet, en ze veranderen in tijgers.







Tijgers van 50 plus en 60 plus dan he? 😉

Al jaren doen ze dit. Paul fietst al veertig jaar elk jaar een week in die bergen. Waarom? Ach dat snap je alleen maar als je zelf ook fietst.

Ik heb het ook ooit een paar jaar geprobeerd. Racefietsen, en ook in de bergen. Het klimmen, de berg op, dat ging nog wel. Maar er weer af, met die steile bochten, doodeng! En ijskoud werd je er ook van, als het regende.

De mannen hebben van de week ook regen gehad. Eén dag regende het de hele dag. Dat is haast niet te doen, maar zij deden het gewoon. Beetje méér van die reepjes eten, beetje méér bikkelen, en hopla daar gingen weer 150 of 180 kilometers onder de wielen door, op één dag.

Inclusief weet ik hoeveel hoogtemeters.





Doen ze dat nou voor de lol? Vraag je je af?

Nou, deels. Want de avonden, met goed eten een een pot bier, zijn natuurlijk ook mooi. En de onderlinge vriendschap is ook heel mooi.

Maar het mooiste is denk ik, dat je iets klaarspeelt. De uitdaging. Je neemt je iets voor, iets wat bijna onmogelijk lijkt. Waarvan iedereen zegt, joh, ben je gek ofzo?

En je traint het hele jaar, met de groep, en dan ga je het doen. En het lukt. Dat geeft een kick.






Ze hebben het weer klaargespeeld! Vandaag kwamen ze aan in Venetië. En morgen vliegen ze naar huis.

Top! Geweldig! Trots! 😊

Heb een fijn weekend, en tot maandag weer.



6 reacties:

Wieneke zei

Tja, het zijn misschien allemaal heren, die niet-lichamelijk werk doen. Ik neem in ieder geval mijn petje altijd af voor doorzetters. Je ziet dat ze het geweldig naar hun zin hebben. Leuk, die mannenkameraadschap van jaren.

Marjorie zei

Ha, ik snap ze wel. Mijn man en ik gaan ieder jaar op fietsvakantie en dan fietsen we in drie tot vier weken zo'n 2000 km. Naar Nice, of naar Barcelona, of Rome ofzo. In die tochten zitten ook altijd wel bergen, bergjes en heuveltjes in. Onderweg niet altijd fijn maar helemaal super als je het weer gered hebt. Het geeft enorm veel voldoening, en ook dat eerste biertje na aankomst is ook altijd geweldig lekker ;-). Groet, Marjorie

Lies zei

Fantastische bende !
Lie(f)s.

Anoniem zei

hi Clarien, chapeau voor de heren, wat een prestatie en wat een prachtige foto's !
Je kan je koeien ook laten chippen ipv zó'n ontsierend oormerk. Dit is onzichtbaar. Dierenarts kan wel meer vertellen. Wat fijn dat moederkoe haar hoorns nog heeft! gr Linda

Anoniem zei

Lieve Clarien,
Wat een prestatie weer, hè? Leuke foto's van 'onze' mannen.
Ik sla elke keer weer steil achterover van de harde feiten: 900 kilometer ('slechts', zei Ronald), maar wel 20.000 hoogtemeters! Ik kom nog niet tegen een viaduct op.
Maar ik heb thuis intussen gewaakt over de venkel en de cavolo nero in mijn moestuintje. Ook niet niks!
We zien jullie snel, hopelijk. Liefs, Nicolette

edith zei

De Penserjoch is echt een hele mooie pas en zeker als er sneeuw ligt. Dat zijn een paar stevige klimmetjes geweest.Groeten Edith