Strakke planning?

on woensdag 5 september 2018





Het was dus de bedoeling deze week om even goed door te werken in de tuin. Geen afspraken maken. Niks. 

Haha maar dat loopt altijd anders he? Maandag was hier de hele dag full house. En gisteren werd een deel van de kapschuur ontruimd.

Maar vandaag ... heb ik echt een paar uur op de tuin gewerkt. De hele ochtend wel. 😊 Veel bonen geplukt en de laatste zoete mais geoogst, en wat gewied, en wat vergeten broccoli gevonden. Een emmer basilicum toppen kwam mee naar huis. En courgettes zijn er ook nog steeds.






Maar 's middags was er alweer wat anders.

Iemand zei ook destijds in de reacties .... als je dieren hebt kun je een 'strakke planning' wel vergeten. Nou dat klopt als een bus. Dieren hebben maling een een strakke planning. 

Vandaag was het Bella de koe. Ze is over een draad heengestapt en stond toen ineens met kalf en al in het achterste stuk weiland, bij Bonus de bok en bij Ramonus de ram.

Nou gaat dat wel goed, alleen is er daar de kans dat ze het mooie geitenhok omduwt. Want dat doen koeien, soms. Dus dat moet ik in de gaten houden. En ook duwde ze meteen de drinkbak om. Nu hebben bok en ram geen drinkbak meer, want de ton van de koeien is te hoog voor ze.





En dan moet je wat verzinnen. Lage drinkbak weer gevuld, met daarin twee zware metselstenen. Hopen dat Bella dat niet om kan duwen. Ben je zo weer een uur mee bezig, al met al. Ook omdat Brit mee rent naar het achterste weiland en dan een haas ziet waar ze achteraan speert ... enz enz .....

.... ik werd er moe van.

Dus tijd voor even iets heel anders. Een paar boeken terug brengen naar de bieb. Onze bieb hier in Nieuwleusen is verhuisd naar het splinternieuwe Kulturhus! We zijn hier hartstikke modern!!






Een enorm complex met bieb, Grand Cafe, gemeenteloket, sportfaciliteit, speelgoedbank, een school, en nog veel meer. Mooi joh!

Het was nog wat rustig vanmiddag dus ik kon alles op m'n gemak bekijken.

Het thema van deze maand is 'geschiedenis'








 




En weer thuis pakken we de draad weer op.

Etensronde voor de dieren. De kippen krijgen gevulde courgette. Die hebben niks te klagen!







En wij zelf ook niet.


0 reacties: