Onverwacht.

on dinsdag 12 juni 2018

Een drukke dinsdag ..... té druk om er een uitgebreid verslag van te maken.

Alleen een paar fotootjes van vandaag .... van Meppel. Daar hebben ze iets met water, en met rozen, en met standbeelden van vrouwen.

Mooi, dit.

En op een afgelegen parkeerplaats ... héél stil was het daar ... achter een oude schutting zomaar een paar huisjes tegen de blauwe lucht.

Van die onverwachte stillevens. Niet zozeer intens mooi, maar gewoon, onverwacht mooi.

 


1 reacties:

Willem zei

Als je geboren en opgegroeid bent in Midden-Drenthe, dan wordt je min of meer grootgebracht met de wetenschap dat Meppel weliswaar in de provincie Drenthe ligt, maar het maakt er niet echt deel van uit. Het klinkt misschien gek, maar ik kwam voor het eerst echt in Meppel toen ik er voor mijn werk, zo rond 2000, een inspectie uit moest voeren. En die bewuste fabriek lag ook nog eens aan de boorden van Meppel. Voor die tijd was het voor mij weinig meer dan een doorgangsplaats, zowel met de trein als de auto.
Meppel heb ik een beetje leren kennen toen mijn zus in 2014 er in een hospice verbleef. Als ik haar opzocht wilde ze altijd Meppel in en bij die gelegenheden kwam ik er achter dat Meppel een hartstikke mooi stadje is met een mooi centrum en inderdaad, veel met beelden doet en dat het vooral een kruispunt is van waterwegen.
Wat mij ook aansprak was dat Meppel een straat heeft die Zuideinde heet. Ik heb in Westerbork 8 jaar aan het Zuideinde gewoond. Dat gegeven gaf enige lotsverbondenheid.